"MUZEJI ZA 10" Širom Srbije održava se sjajna manifesacija od 15. do 19. maja - ulaz je besplatan

Lepote Srbije

19:00

Manifestacije 0

Manifestacija "Muzeji za 10" biće održana deveti put od 15. do 19. maja širom Srbije, a ulaz na sve programe će biti besplatan, najavili su organizatori.

"MUZEJI ZA 10" Širom Srbije održava se sjajna manifesacija od 15. do 19. maja - ulaz je besplatan
ALO/Aleksandar Nalbantjan

 

Projekat "Muzeji za 10" predstavlja nacionalnu muzejsku inicijativu koja je najveća u Srbiji i jedinstvena u Evropi, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, dok je koordinator - Nacionalni komitet Međunarodnog saveta muzeja "ICOM Srbija".

Tokom trajanja nanifestacije u preko 60 gradova i mesta širom Srbije, više od 110 učesnika, na mnogim zanimljivim i atraktivnim lokacijama pripremaju raznolike sadržaje, a mnoge izložbe će moći ekskluzivno da se vide samo u tih pet dana trajanja muzejske manifestacije.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Osim izložbi, posetioci će moći da se uključe i u dodatne programe kao što su autorska i stručna vođenja, interaktivne radionice za decu i odrasle, predavanja, projekcije filmova, pozorišne predstave, performansi, promocije knjiga i druge aktivnosti.

Ovogodišnja tema manifestacije nosi naziv "Muzeji, održivost i blagostanje", a proistekla je iz Međunarodnog dana muzeja koji se obeležava 18. maja.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

 

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading