PODSTICAJ ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE Ekomobilnost drugi put u Beogradu

Lepote Srbije

21:00

Manifestacije 0

Manifestacija Ekomobilnost biće održana drugi put u Beogradu od danas do 10. novembra, na kojoj će se, pored teme uticaja motornih vozila na životnu sredinu, govoriti o podizanju svesti o neophodnosti širenja infrastrukture za nova električna vozila, a prvi put će biti organizovani paneli o "zelenom" finansiranju.

PODSTICAJ ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE Ekomobilnost drugi put u Beogradu
Shutterstock

 

Manifestacija u MTS Dvorani će biti održana u saradnji sa srpskom Asocijacijom uvoznika vozila i delova, uz učešće Ministarstva za životnu sredinu, Privredne komore Srbije, predstavnika lokalnih samouprava i medija, saopštili su organizatori.


Ove godine će učesnici govoriti o podizanju svesti o neophodnosti širenja infrastrukture koja će podržati nova električna vozila, kao i novim rešenjima mobilnosti, finansijskim i drugim podsticajima za razvoj ekomobilnosti - održive mobilnosti za budućnost.

Organizatori dodaju i da će se ove godine prvi put u okviru manifestacije održati paneli o "zelenom" finansiranju, aplikacijama i tehnološkim rešenjima koja se primenjuju u mobilnosti, avio-saobraćaju kao jednom segmentu saobraćaja koji utiče na zagađenje.

Izlagači su proizvođači, uvoznici i distributeri vozila: automobila, bicikla, mopeda, motocikala, trotineta, privrednih vozila, kombija i autobusa na ekološki prihvatljiv pogon koji smanjuju otisak CO2, kompanije/uslužne delatnosti koje smanjuju broj vozila u saobraćaju kroz deljenje, odnosno "car sharing" i podstiču urbanu mikromobilnost.

Izlagači su i proizvođači i uvoznici elektro-punjača, operateri mreža elektro-punjača, proizvođači solarne i ostale zelene struje, kao i operateri avio-saobraćaja.

Izlagači su i ostale kompanije koje se bave inovacijama u oblasti alternativnih, ekološkijih pogona i goriva.

Učesnici su predstavnici organizacija koje zastupaju interese izlagača, predstavnici državne Uprave, Ministarstva životne sredine Republike Srbije, banke, osiguranja, predstavnici relevantnih državnih institucija i nevladinih organizacija, mediji i diplomatski kor.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

BONUS VIDEO:

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading