PODSTICAJ ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE Ekomobilnost drugi put u Beogradu

Lepote Srbije

21:00

Manifestacije 0

Manifestacija Ekomobilnost biće održana drugi put u Beogradu od danas do 10. novembra, na kojoj će se, pored teme uticaja motornih vozila na životnu sredinu, govoriti o podizanju svesti o neophodnosti širenja infrastrukture za nova električna vozila, a prvi put će biti organizovani paneli o "zelenom" finansiranju.

PODSTICAJ ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE Ekomobilnost drugi put u Beogradu
Shutterstock

 

Manifestacija u MTS Dvorani će biti održana u saradnji sa srpskom Asocijacijom uvoznika vozila i delova, uz učešće Ministarstva za životnu sredinu, Privredne komore Srbije, predstavnika lokalnih samouprava i medija, saopštili su organizatori.

Ove godine će učesnici govoriti o podizanju svesti o neophodnosti širenja infrastrukture koja će podržati nova električna vozila, kao i novim rešenjima mobilnosti, finansijskim i drugim podsticajima za razvoj ekomobilnosti - održive mobilnosti za budućnost.

Organizatori dodaju i da će se ove godine prvi put u okviru manifestacije održati paneli o "zelenom" finansiranju, aplikacijama i tehnološkim rešenjima koja se primenjuju u mobilnosti, avio-saobraćaju kao jednom segmentu saobraćaja koji utiče na zagađenje.

Izlagači su proizvođači, uvoznici i distributeri vozila: automobila, bicikla, mopeda, motocikala, trotineta, privrednih vozila, kombija i autobusa na ekološki prihvatljiv pogon koji smanjuju otisak CO2, kompanije/uslužne delatnosti koje smanjuju broj vozila u saobraćaju kroz deljenje, odnosno "car sharing" i podstiču urbanu mikromobilnost.

Izlagači su i proizvođači i uvoznici elektro-punjača, operateri mreža elektro-punjača, proizvođači solarne i ostale zelene struje, kao i operateri avio-saobraćaja.

Izlagači su i ostale kompanije koje se bave inovacijama u oblasti alternativnih, ekološkijih pogona i goriva.

Učesnici su predstavnici organizacija koje zastupaju interese izlagača, predstavnici državne Uprave, Ministarstva životne sredine Republike Srbije, banke, osiguranja, predstavnici relevantnih državnih institucija i nevladinih organizacija, mediji i diplomatski kor.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading