“VELIKDENSKA PERAŠKA 2022” Cilj manifestacije je negovanje tradicije i običaja lokalnog stanovništva vezanog za obeležavanje Uskrsa (VIDEO)

Lepote Srbije

14:00

Manifestacije 0

Obuhvata osveštavanje ofarbanih uskršnjih jaja, izložbe tradicionalnih zanatskih proizvoda, gastro specijaliteta iz domaće radinosti, izbor najlepše oslikanog jajeta uz prateći kulturni program.

“VELIKDENSKA PERAŠKA 2022” Cilj manifestacije je negovanje tradicije i običaja lokalnog stanovništva vezanog za obeležavanje Uskrsa (VIDEO)
Printscreen/Youtube

Nakon jednogodišnje pauze zbog pandemije koronavirusa, u nedelju, 24. aprila na platou ispred sportske hale u Dimitrovgradu sa početkom od 11:00 časova biće održana manifestacija “Velikdenska peraška 2022”.

Direktor Turističke organizacije “Caribrod” Vasil Andrejev kaže za FAR da će u sklopu manifestacije biti održana radionica pripreme kozunaka, zabavne igre za decu i roditelje, takmičenje u tucanju uskršnjim jajima, a učestvovaće i crkveni hor crkve Rođenja Presvete Bogorodice uz vođstvo jereja Siniše Buvača. Navodi da će nagrade biti dodeljene za najtvrđu perašku, najlepše oslikano vaskršnje jaje, kao i za najlepši i najukusniji kozunak.

Organizator ovog događaja su Turistička organizacija “Caribrod” i Crkvena opština Dimitrovgradska.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

 

Izvor: far.rs

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading