FESTIVAL LJUBAVI U BANJI Jedinstvena kulturna platforma koja promoviše muziku, umetnost i urbanu kulturu mladih u Srbiji

Jelena Vamović

13:56

Manifestacije 0

Tokom poslednje decenije, Istočna Evropa je doživela ogroman procvat turističkih aktivnosti i postala glavna destinacija za zabave.

FESTIVAL LJUBAVI U BANJI Jedinstvena kulturna platforma koja promoviše muziku, umetnost i urbanu kulturu mladih u Srbiji
shutterstock

 

Kao rezultat toga, pojavili su se mnogi klubovi i festivali. Lovefest je jedan takav događaj, on je postao jedan od vodećih festivala u Srbiji ali i u Istočnoj Evropi iz mnogo razloga. Uz neverovatne pozadine, ogromne postave i sveukupno visokokvalitetno iskustvo, lako je videti kako se i zašto to dogodilo. I dok je sam festival razlog za posetu, priroda, ljudi i okruženje dodatni su razlog za posetu istog.

shutterstock

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Lovefest je jedinstvena kulturna platforma iz Vrnjačke Banje koja promoviše muziku, umetnost i urbanu kulturu mladih u Srbiji. Na festivalu su zastupljeni različiti muzički pravci, a posebno je promovisana elektronska muzika.

Festivalska scena u Srbiji postala je zaista bogata i široka poslednjih godina, otvorena za mnogo različitih elektronskih žanrova. Inspirisan festivalom koji se održao u Srbiji tokom pedesetih, Lovefest se bavi širenjem ljubavi. Ljubav prema elektronskoj muzici, ljubav prema prirodi i, pre svega, ljubav jedni prema drugima. Tokom tri dana u avgustu, jezero i okolna šuma u ​​Vrnjačkoj Banji pretvoreni su u živahnu i kulturnu pozornicu.

shutterstock

 

U samom začetku, festival je trajao dva dana i bio je zamišljen kao muzički događaj tokom koga će publika moći da uživa u različitim muzičkim žanrovima uz to da se posebna pažnja pridaje promociji elektronske muzike i sve do 2011. godine trajanje ovog dogadjaja je bilo dva dana kada organizatori uspevaju da trajanje ovog dogadjaja prošire na tri dana. Prvobitno je ovaj festival organizovan na letnjoj pozornici, amfiteatru na otvorenom koji ima kapacitet od 3000 ljudi. Danas organizatori svake godine prave „Love fest camp“ u blizini Vrnjačkog jezera, tako da ovaj dogadjaj ima još jednu dimenziju u zbližavanju mladih.

shutterstock

 

Osim samog festivala, organizatori Lav festa preko cele godine organizuju žurke sa gostovanjima najvećih svetskih di-džejeva. Neka od poznatih imena koja su nastupala na Lav fest žurkama i na samom festivalu su : Erik Pric (Eric Prydz), Mark Najt (Mark Knight), Džejms Zabila (James Zabiela), Joris Vorn (Joris Voorn), PanPot (Pan-Pot), Kris Libing (Chris Liebing), Maseo Pleks (Maceo Plex) Sven Fet (Svan Vath) i mnogi drugi.  Pored inostranih izvođača, svake godine na festivalu i žurkama nastupaju najpoznatiji srpski di-džejevi, kao što su: Kristijan Molnar, Marko Milosavljević, Dejan Miličević, Nikola Vemić, Lea Dobričić, Nevena Jeremić, i mnogi drugi.

shutterstock

 

Festival je 2012. godine dobio priznanje od strane Ministarstva za omladinu i sporta za najveći festival za omladinu u Srbiji, a 2013. je nominovan od strane Britanske dodele nagrada za najbolji inostrani festival.

Dobra muzika, druženje i bogat sadržaj koji nudi ovaj festival doprinose da on raste iz godine u godinu, sve sadržajni program privlači sve više posetilaca, a sam festival se održava na više pozornica i ima vise od 40 izvođača.

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading