DRUGI FESTIVAL NAJBOLJIH RAKIJA U SRBIJI U prijatnom ambijentu, uz muziku i druženje posetioci će biti u prilici da degustiraju najbolje voćne rakije iz naše zemlje

M. M.

17:30

Manifestacije 0

Namera organizatora je da se na manifestaciji pojave proizvođači rakije, hrane, opreme i sredstava za proizvodnju rakije i predstave sektoru ugostiteljstva i turizma, veletrgovinama i specijalizovanim prodavnicama, ali i pojedincima koji su ljubitelji ovog nacionalnog pića.

DRUGI FESTIVAL NAJBOLJIH RAKIJA U SRBIJI U prijatnom ambijentu, uz muziku i druženje posetioci će biti u prilici da degustiraju najbolje voćne rakije iz naše zemlje
Foto: GTO Kragujevac

 

Drugi šumadijski festival rakije, biće organizovan u subotu 11. decembra u hotelu Kragujevac. Organizatori su Asocijacija proizvođača rakije „Šumadijska rakija“ i Gradska turistička organizacija „Kragujevac“.

Manifestacija će biti otvorena od 11 do 20 časova. Cena ulaznice je 500 dinara sa degustacionom čašicom, koja će posetiocima ostati kao suvenir. Uz kupljenu ulaznicu posetioci će biti pozvani da i sami ocene najbolje rakije Festivala, za šta će biti u prilici da osvoje i vredne nagrade. Na festivalu će biti uručene i nagrade za najbolje rakije koje su učestvovale na „Trećem ocenjivanju kvaliteta voćnih rakija“.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Organizatori imaju cilj da se, kroz manifestaciju i ostale aktivnosti koje zajednički sprovode, podigne nivo rakijske kulture i unapredi položaj destilerija i rakije kao nacionalnog proizvoda. Za Asocijaciju, koju čine proizvođači rakije presudna je bolja pozicioniranost destilerija kroz promociju, distribuciju i prodaju proizvoda. Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ je, sa druge strane, prepoznala značaj turističkog proizvoda «šumadijska rakijska tura», na čijem razvoju kontinuirano radi.

Kada kažemo Šumadija, jedna od asocijacija je šljivovica, a poslednje vreme to su i druge voćne rakije izuzetnog kvaliteta. Upravo zato, potrebno je rakiju pozicionirati onako kako ona zaslužuje, a Festival je prava prilika da se to postigne.

(IZVOR: gtokg.org.rs)

Komentari(0)

Loading