SRPSKA ATINA PRESTONICA KULTURE Novi Sad će biti domaćin preko 1000 učesnika iz inostranstva

M. M.

15:00

Manifestacije 0

Gradonačelnik Novog sada Miloš Vučević najavio je da će u godini Evropske prestonice kulture (EPK) biti angažovano preko 4000 učesnika, od kojih 1.500 iz inostranstva.

SRPSKA ATINA PRESTONICA KULTURE Novi Sad će biti domaćin preko 1000 učesnika iz inostranstva
Foto: Alo

 

Tačno je 29 dana ostalo do svečanog otvaranja EPK u Novom Sadu, do otvaranja novog istorijskog poglavlja u kulturnom životu Srpske Atine.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević istakao je da su želeli da  predstave ono što ih čeka tokom obeležavanja EPK.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

-Ljudi pitaju, interesuje ih šta će biti organizovano i to je bio uvod u priču koja će trajati tokom cele 2022. Ovo je dalji putokaz za razvoj grada. Pripremili smo ozbiljan program, sadržajan i kreativan. Biće među 3.000 događaja za svakog po nešto u Novom Sadu, a biće preko 4000 učesnika angažovano, od kojih 1.500 iz inostranstva – istakao je Vučević.

Kada je reč o  „Tesla lajt“, prvi čovek vojvođanske prestonice kaže da je reč o predstavi  u izvedbi SNP u režiji Nebojše Bradića.

Vučević je potvrdio da će zvanično preuzimanje ključeva EPK biti za Srpsku novu godinu, 13. januara 2022.

Preko 40 koncerata na 40 lokacija će se održati. Nešto neviđeno do sada. Verujem da ulaganje u kulturu je nešto što treba da bude imenitelj daljeg razvoja i našeg države, a posebno Novog Sada koji je tako i profilisan i naziva se Srpska Atina.

Komentari(0)

Loading