MOLITVA ZA DECU: Sve majke koje su pravoslavne veroispovesti treba da izgovore sledeće reči za zdravlje i sreću svojih mališana

19:00

Kultura 0

Majčina molitva za decu koju treba da znaju sve vernice Srpske pravoslavne crkve

sveće
Shutterstock

Ljubav između majke i deteta je jedno od najlepših i najčistiji osećanja. Majke uvek treba da čuvaju svoju decu i da se brinu o njima.

Sve vernice Srpke pravoslavne crkve treba da znaju molitvu za zdravlje i sreću dece. Na sajtu SPC ona je nazvana "majčina molitva".

- Oče Sveti, Besmrtni, iz koga izlazi sva dobrota i blagost, skrušeno Ti se molim za decu koju si mi podario da rodim. Sačuvaj ih u Tvojoj milosti i svetosti, da bi se Tvoje Ime proslavljalo u njima. Uputi me Tvojom milošću, kako da ih za slavljenje Tvoga Svetog Imena podignem, a na korist ostalih ljudi. Obdari me potrebnim strpljenjem i snagom za to. Gospode, prosveti razum moje dece Tvojom Premudrošću, da nauče dušom i mišlju da Tebe vole. Usadi u srca njihova strah i odvratnost prema svakom poroku, da bi mogli ići pravim putem bez grešnosti. Ukrasi duše njihove čistotom, dobrotom, poniznošću, marljivošću, strpljenjem i svakom vrlinom. Čuvaj usne njihove od svih kleveta i laži. Blagoslovi moju decu, da bi napredovali u vrlinama i svetosti i rasli pod Tvojom zaštitom, a u ljubavi poštenih ljudi. Neka njihovi Anđeli čuvari budu sa njima i čuvaju ih u mladosti od varljivih pomisli, zlih i grešnih kušanja ovoga sveta i od zamki nečistih duhova.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Komentari(0)

Loading