VERUJE SE DA ĆE TAKO OTKRITI ZA KOGA ĆE SE UDATI Evo šta devojke treba da urade uoči Božića kako bi saznale ko im je srodna duša

Lepote Srbije

16:00

Kultura 0

Onaj ko prekrši ovo pravilo, osećaće bolove u nogama tokom čitave godine.

praznici
Shutterstock

 

Naši stari tvrde da Božić donosi ljubav u naš dom, ali i lik osobe sa kojom ćete provesti čitav život.

Jedan od tih običaja govori o tome da se slama ne treba gaziti bosim nogama, te je većina ukućana uglavnom obuvena ili u čarapama. Onaj ko prekrši ovo pravilo, osećaće bolove u nogama tokom čitave godine.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Kako je Božić praznik ljubavi i rođenja, nekoliko običaja se vezuje upravo za ljubav, a u nekim delovima Srbije veruje se da se na ovaj dan može predskazati osoba koja nam je suđena za ceo život.

Upravo zbog toga, devojke i momci imju običaj da prespavaju da božićnoj slami, jer se veruje da će onaj kojeg te večeri budu sanjali biti baš ta osoba za koju će se udati.

Sveti Vasilije

PUT SVETOG VASILIJA Rođenje i život jednog od najvoljenijih srpskih SVETITELJA, od Mrkonjića do Ostroga (FOTO)

Kultura

17:00

28 april, 2024

Kada se iz pravca Mostara krene ka Trebinju, put će vas navesti kroz selo Mrkonjići. Mrkonjići su okićeni stablima najslađih smokava i narova koje ste ikada probali, ali pored toga, ono po čemu su Mrkonjići čuveni jeste to da je upravo tu rođen verovatno najomiljeniji i najpoštovaniji svetac naših prostora, naime ovde je rođen Sveti Vasilije Ostroški, čudotvorac.

Komentari(0)

Loading