VERUJE SE DA ĆETE TAKO IMATI DUG I SLADAK BRAK Evo šta po starom srpskom verovanju treba uraditi s burmom na dan venčanja

Lepote Srbije

17:00

Kultura 0

Ima onih koji kažu da u ovom sujeverju ima istine, ali ima i onih koji tvrde da su to babske priče, a ostavljamo vama da procenite sami.

VERUJE SE DA ĆETE TAKO IMATI DUG I SLADAK BRAK Evo šta po starom srpskom verovanju treba uraditi s burmom na dan venčanja
Shutterstock

 

Burma je jedna od najvrednijih i najličnijih stvari koje možemo imati u životu. Ne samo da su burme simbol večne ljubavi i posvećenosti jednoj osobi, već su zaista lepe u očima osobe koja ih nosi.

Međutim, postoje mnogi mitovi i sujeverja koja su se prenosila sa generacije na generaciju u vezi sa brakom, a samim tim i sa burmama.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Jedna od najzanimljivijih tiče se burme u trenutku kada partneru tokom venčanja izjavite večnu ljubav.

Ima onih koji kažu da u ovom sujeverju ima istine, ali ima i onih koji tvrde da su to babske priče, a ostavljamo vama da procenite sami.

Ovaj mit vezan za burme dugi niz godina tvrdi da ako mlada ili mladoženja ispuste burmu na dan svog venčanja, oni će proterati sve zle i negativne duhove iz svojih života.

Oslobađajući se zlih duhova, par čisti svoju auru i tako obezbeđuje dug i skladan brak pun ljubavi.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

tomanija obrenović

IGRE PRESTOLA STAROG BEOGRADA: Životna priča Tomanije Obrenović, žene koja je promenila tok istorije!

Kultura

14:00

25 april, 2024

Kažu da iza svakog uspešnog muškarca stoji jaka žena. Da je tako svedoči i sudbina Jevrema Obrenovića, mlađeg brata kneza Miloša, koji je imao privilegiju da život deli sa gospa Tomanijom. Iako su joj često pripisivali oštrinu i sklonost ka spletkama, u svojoj intimi ova oštroumna žene bila je samo majka koja je svim srcem radila za dobrobit svojih potomaka. A i kako ne bi, imala ih je devetoro.

Komentari(0)

Loading