SEĆANJE NA GLUMAČKOG DOKTORA Kolege su ga često konsultovale u vezi sa zdravstvenim problemima

Lepote Srbije

16:30

Kultura 0

Pozorišni i televizijski kritičari tvrde da je glumac Dušan Poček zauzimao svoje mesto među upečatljivim, autentičnim i bravuroznim kreatorima epizodnih uloga u domaćim TV serijama.

SEĆANJE NA GLUMAČKOG DOKTORA Kolege su ga često konsultovale u vezi sa zdravstvenim problemima
Printscreen/Youtube

Kako je pre glume studirao medicinu, dramskog umetnika Dušana Počeka kolege su često konsultovale u vezi sa zdravstvenim problemima. Ali, nije to jedino po čemu će ga pamtiti - otišao je na večni počinak kao kreator autentičnih epizodnih uloga.

Njegovi prijatelji, komšije i poznanici smatraju da je Duško bio čovek koji je imao dušu, srce, strpljenje i umeo je da barata onim čime Bog podari svakog od nas. Ovaj vrsni glumac najpoznatiji je po ulozi hipohondričnog Jezdimira Uskokovića u seriji Bolji život, a njegove poslednje epizodne role bile su u filmovima Šešir profesora Koste Vujuća i Montevideo, Bog te video.

Umro je kao glumac Beogradskog dramskog pozorišta u penziji, a ostaće upamćen po vedrom duhu, pronicljivom smislu za humor i sposobnosti da je uvek imao o čemu da razgovara sa mladima. 

Dušan Poček rođen je u Beogradu, 29. maja 1932. godine. Pre nego što je upisao Akademiju dramskih umetnosti, studirao je medicinu. Njegovi prijatelji ističu da je ceo život bio posvećen ovoj nauci, dok kolege preminulog glumca otkrivaju kako su ga u Beogradskom dramskom pozorištu zvali doktor. Imao je naviku da daje dijagnoze kada se neko ne oseća dobro, a najčešće bi se ispostavljalo da nije grešio.

Možda vas zanima:

Poček je šezdesetih godina prošlog veka igrao u serijama Put oko sveta i Bokseri idu u raj. Deceniju kasnije, beleži uloge u ostvarenjima Ljubav na seoski način, Salaš u malom ritu i Više od igre. Osamdesetih godina ljubitelji TV serija gledali su ga u Vrućem vetru i Kamiondžijama. Ipak, šira javnost pamtiće ga po ulozi hipohondričnog penzionera Jezdimira Uskokovića u seriji Bolji život.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @balkanskim.sokakom

 


- Duško je bio odličan glumac, dobar kolega, inspirativan partner i nadasve predobar i skroman čovek. Mnogo zajedničkih scena snimali smo u seriji Bolji život. Radio je brzo, tačno i nastojao  a bude sugestivan. Toliko uverljivo je tumačio lik hipohondra, da sam se ja u pojedinim trenucima i nervirala. To je radio na takav način da su se gluma i stvarnost zaista sudarale. Ostaće mi u veoma lepom sećanju. Poštovanje njegovoj porodici i iskreno saučešće - govori za Story glumica Jelica Sretenović koja je u seriji Bolji život igrala Koviljku - Koku Stanković, devojku koja je živela kao podstanar kod Jezdimira Uskokovića.

Na sceni Beogradskog dramskog pozorišta odigrao je čitav niz uloga, među kojima su najznačajnije one u teatarskim komadima Nikoletina Bursać i Poltron. 

Otkako je postao penzioner, u pozorište je dolazio da poseti kolege i prijatelje.
U biografiji Duška Počeka nisu dostupni podaci o tome koga je ostavio iza sebe, ali je na njegovoj ruci uvek bila uočljiva burma. Ono što je poznato jeste da se nije libio da u nekom fensi kafiću popije kafu među omladinom, a u međuvremenu je dobio nadimak sajber penzioner jer je bio aktivan u internet sferi i prihvatao je nove tehnologije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jugoplejka (@jugoplejka)

 


- Dobro došli na lekciju o novom talasu interneta. Ja sam Dušan Poček, glumac u penziji. Dakle, ja nisam Jezdimir Uskoković iz Boljeg života, Ilija Pandurović iz Srećnih ljudi, Zečević iz Porodičnog blaga... Ja sam Duško Poček i pričaću vam o tome šta sve danas možemo sa internetom. Zašto? Zato što nam društvene mreže omogućavaju da i mi građani učestvujemo u onome što se oko nas dešava, a ne samo političari i njima slični koji imaju moć... – rekao je Poček u video klipu koji se bavi temom internet blogova.
Sahrana Dušana Počeka upriličena je, po njegovoj želji, u krugu najuže porodice na Novom groblju u Beogradu.

Izvor: rojalistički klub 

 

tomanija obrenović

IGRE PRESTOLA STAROG BEOGRADA: Životna priča Tomanije Obrenović, žene koja je promenila tok istorije!

Kultura

14:00

25 april, 2024

Kažu da iza svakog uspešnog muškarca stoji jaka žena. Da je tako svedoči i sudbina Jevrema Obrenovića, mlađeg brata kneza Miloša, koji je imao privilegiju da život deli sa gospa Tomanijom. Iako su joj često pripisivali oštrinu i sklonost ka spletkama, u svojoj intimi ova oštroumna žene bila je samo majka koja je svim srcem radila za dobrobit svojih potomaka. A i kako ne bi, imala ih je devetoro.

Komentari(0)

Loading