ZA OVIM RECEPTOM ZA TURSKE TULUMBE SVE SRPKINJE SU ODLEPILE: Savršen kolač kao iz poslastičarnice - ukus kida
Omiljena turska poslastica
Tulumbe su poslastica koja oduševljava svojim ukusom i mirisom, ali retko ko se usuđuje da se upusti u pripremu ovog kolača zbog njegove navodne komplikovanosti. Međutim, sa pravim receptom i malo vežbe, tulumbe se mogu napraviti i u domaćoj kuhinji.
Za pravljenje tulumbe potrebno je pripremiti sledeće sastojke:
1/2 l vode
100 g šećera
100 ml ulja
500 g brašna
5 jaja
Za sirup:
1 kg šećera
1/2 l vode
1 manji limun
Prirpema sa ukusom tradicije:
Priprema ovog kolača zahteva malo strpljenja, ali rezultat je vredan truda. Dan pre nego što planirate da napravite tulumbe, treba pripremiti sirup tako što ćete skuvati vodu i šećer, a zatim dodati kolutove limuna. Nakon toga, sirup treba ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi pre nego što se stavi u frižider. Za testo, u šerpi je potrebno promešati ulje, šećer i vodu, pa kuvati dok ne provri. Zatim se smesa sklanja sa šporeta, dodaje brašno i sve se dobro sjedini. Nakon što se testo ohladi, dodaju se umućena jaja i sve se dobro izmeša mikserom. Testo se potom stavlja u špric za kolače i istiskuje direktno u vrelo ulje. Nakon prženja, tulumbe se potapaju u ohlađeni sirup kako bi bolje upile ukus, pre nego što se izvade i posluže. Tulumbe su kolač koji je oduvek bio deo mnogih domaćinstava i predstavljaju slatki zalogaj sa dušom, baš kao što su ih pravile mnoge generacije pre nas. Ne propustite priliku da isprobate ovaj tradicionalni recept i uživate u ukusu tulumbe koji će vas sigurno osvojiti.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba
Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog
Komentari(0)