BAKIN RECEPT ZA STARINSKU BAKLAVU SA ORASIMA: Morate da je probate, toliko je SOČNA da će vam krenuti VODA NA USTA
Ostaviti da upije i ohladi se. Prelepa!

Napravite prazničnu poslasticu za celu porodicu, baklava sa orasima.
Sastojci:
500 gr tankih kora
200 gr ml oraha
ulje sa maslacom
Možda vas zanima:

Sočni baklava kolač: Malo drugačiji recept za mnogima omiljenu poslasticu (VIDEO)
Da li ste nekada spremali baklavu na ovakav način?

BAKLAVA SA BOROVNICAMA Klasik na potpuno drugačiji način
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa borovnicama ćete da obožavate
Možda vas zanima:

Sočni baklava kolač: Malo drugačiji recept za mnogima omiljenu poslasticu (VIDEO)
Da li ste nekada spremali baklavu na ovakav način?

BAKLAVA SA BOROVNICAMA Klasik na potpuno drugačiji način
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa borovnicama ćete da obožavate
Možda vas zanima:

Sočni baklava kolač: Malo drugačiji recept za mnogima omiljenu poslasticu (VIDEO)
Da li ste nekada spremali baklavu na ovakav način?

BAKLAVA SA BOROVNICAMA Klasik na potpuno drugačiji način
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa borovnicama ćete da obožavate
500 gr šečera
1 ceo limun
1 vanilin šećer
300 ml vode
Priprema:
Pleh premazati uljem.
Staviti jednu koru pa je premazati uljem, dodati drugu i nju premazati i posuti kašikom ml orah, Tako redjati do kraja.
Poseći nožem o želji i peći na 200 stepeni C oko 30 minuta Dok se baklava peče spremiti sirup.
U šerpu sipati šećer, vanilin šečer sipati vodu i iseći na kolutove jedan limun. Kuvati da sirup bude gušći pa preliti vruću baklavu vrućim sirupom.
Ostaviti da upije i ohladi se. Prelepa!

Kuvarica otkrila caku za savršenu sarmu: Domaćice bi bogatstvo dale da znaju ovaj recept, baš kao iz bakine kuhinje
Postoje dva postupka za pravljenje sarme.

Ukusi Srbije na jednom mestu: 5 tradicionalnih jela koja svaki turista mora probati
Kada turisti dođu u Srbiju, jedna od stvari koje nikako ne smeju propustiti jeste da iskuse bogatstvo naše kuhinje. Srpska gastronomija oduševljava raznolikošću ukusa, a tradicionalna jela pružaju jedinstven gastronomski doživljaj koji svaki gost dugo pamti.

Slatko i lako: Stari srpski recept za tufahije, desert koji osvaja na prvi zalogaj
Nekada su naše bake znale da pravi ukus najviše zavisi od jednostavnosti i kvalitetnih sastojaka, a upravo je takav stari srpski desert – tufahije. Iako mnogi misle da je reč o bosanskoj poslastici, tufahije su već decenijama prisutne i u Srbiji, gde su ih domaćice sa velikom pažnjom pripremale u posebnim prilikama.

Kao iz bakine kuhinje: Štrudla meka ko duša, zagarantovano će nestati sa tanjira za tili čas
Ova poslastice se priprema jednostavno, a efekat je savršen.

Sastojci koje koriste profesionalni kuvari za vrhunski slatki kupus! Obavezno ih dodajte u jelo i videćete razliku
Priprema ovog jeftinog, a ukusnog jela je vrlo jednostavna, ali uvek može da bude bolja.
Komentari(0)