KOLIKO DUGO SMEJU DA STOJE JAJA POSLE USKRSA? Svi prave grešku, a evo kako ćete znati da su se pokvarila
USKRŠNjA jaja mnogima su ukusnija nego obična. Imaju poseban ukus i šmek, te deca, ali i odrasli znaju da ih pojedu i po desetak dnevno. Naravno, ne treba u tome preterivati. Oni koji imaju zdravtsvene probleme, kao što su povišeni holesterol ili neku drugu hroničnu bolest, trebalo bi da izbegavaju žumanca.
Kada je reč o čuvanju jaja većina ih tokom Vaskrsa drži u pletenim i ukrašenim korpama. Prema rečima stručnjaka, najbolje je tvrdo kuvana jaja držati u frižideru, a ne u korpi na stolu. Međutim, navika je čudo. Ukoliko ih već držite na stolu trudite se da sobna temperatura bude optimalna, ne previše toplo i ne čuvajte ih duže od nedelju dana. Ukoliko imaju čudan miris, odmah ih bacite.
Prema "America Egg Boardu" ako su jaja u ljusci, biće bezbedna za jelo nedelju dana nakon kuvanja, dok oguljena treba pojesti isti dan. Ne preporučuje se zamrzavanje kuhanih jaja, bilo u ljusci ili bez nje. Pokvarena jaja ćete prepoznati vrlo lako - prema mirisu. Pokvarena kuvana jaja obično jako mirišu na sumpor, koji se i opisuje kao miris pokvarenih jaja. Ako i niste sigurni da li jaje stajalo predugo, jednostavno ga bacite. Nije vredno rizika.
TRIK ZA MLEVENO MESO: Dodajte jedan sastojak u smesu i napravite najukusniji ručak
Mleveno meso postaje neodoljivo sočno uz ovaj sastojak
Da li je surutka zaista lekovita za jetru? Nije svaka podjednako zdrava, caka je u ovome
Surutka otklanja masti koje su prvi „korak“ ka propasti jetre, ali nije svaka jednako zdrava
DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)
Najsigurnije konzervisana zimnica bez kvarenja
Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan
Pustite da provri nepoklopljeno, povremeno mešajući
Doktor otkrio četiri vrste namirnica koje smanjuju loš holesterol: Ovo je najprostija hrana koju jedu svi Srbi
Visok holesterol može izazvati brojne zdravstvene probleme visokog rizika, kao što su srčani i moždani udar
Komentari(0)