KOLIKO DUGO SMEJU DA STOJE JAJA POSLE USKRSA? Svi prave grešku, a evo kako ćete znati da su se pokvarila
USKRŠNjA jaja mnogima su ukusnija nego obična. Imaju poseban ukus i šmek, te deca, ali i odrasli znaju da ih pojedu i po desetak dnevno. Naravno, ne treba u tome preterivati. Oni koji imaju zdravtsvene probleme, kao što su povišeni holesterol ili neku drugu hroničnu bolest, trebalo bi da izbegavaju žumanca.

Kada je reč o čuvanju jaja većina ih tokom Vaskrsa drži u pletenim i ukrašenim korpama. Prema rečima stručnjaka, najbolje je tvrdo kuvana jaja držati u frižideru, a ne u korpi na stolu. Međutim, navika je čudo. Ukoliko ih već držite na stolu trudite se da sobna temperatura bude optimalna, ne previše toplo i ne čuvajte ih duže od nedelju dana. Ukoliko imaju čudan miris, odmah ih bacite.
Prema "America Egg Boardu" ako su jaja u ljusci, biće bezbedna za jelo nedelju dana nakon kuvanja, dok oguljena treba pojesti isti dan. Ne preporučuje se zamrzavanje kuhanih jaja, bilo u ljusci ili bez nje. Pokvarena jaja ćete prepoznati vrlo lako - prema mirisu. Pokvarena kuvana jaja obično jako mirišu na sumpor, koji se i opisuje kao miris pokvarenih jaja. Ako i niste sigurni da li jaje stajalo predugo, jednostavno ga bacite. Nije vredno rizika.

TRADICIONALNA SPASOVDANSKA CICVARA: Recept koji se prenosi s kolena na koleno
Ovaj recept se ne zapisuje, nego pamti

Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
Uprkos tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.

Orahovača kakvu su pravili naši preci: Ovaj tajni recept star sto godina se i danas koristi u manastirima
Ako volite domaće likere s dušom i istorijom, sada je pravi trenutak da pripremite orahovaču

Šta je BULGUR i kako se sprema? Preporučuje se u svim dijetama
Poreklom je sa Bliskog Istoka i jedan je od najstarijih oblika žitarica koje se koriste u ishrani čoveka.
Komentari(0)