NEZAMENJIVI KOLAČI Posni galeti, poslastica za svaku priliku!
Zna se šta se uvek pakovalo kao grickalica za put, ekskurziju, izlet, odličan i brz doručak, poslastica posle ručka, domaći keks na koji se uvek računa.

Sastojci:
500 g brašna
150 g šećera
Možda vas zanima:

ORIGINALAN RECEPT ZA BAKIN KOLAČ: Testo koje se BAŠ NIKAD NE LEPI za aparat, a savršeno je vazdušasto i sutradan
Bakin kolač je omiljena poslastica uz koju su odrastale generacije, možete ih jesti i za doručak i za užinu a donosimo vam jedan starinski recept za njih.

STARINSKI RECEPT ZA BAKIN KOLAČ Slatkiš koji svi obožavaju, lako se pravi, a svež je i do 10 dana
Ono što je najbolje kod ovog kolača je to što se brzo pravi, preukusan je, i ostaje svež i deset dana, ako ga čuvate u kutiji sa poklopcem.
Možda vas zanima:

ORIGINALAN RECEPT ZA BAKIN KOLAČ: Testo koje se BAŠ NIKAD NE LEPI za aparat, a savršeno je vazdušasto i sutradan
Bakin kolač je omiljena poslastica uz koju su odrastale generacije, možete ih jesti i za doručak i za užinu a donosimo vam jedan starinski recept za njih.

STARINSKI RECEPT ZA BAKIN KOLAČ Slatkiš koji svi obožavaju, lako se pravi, a svež je i do 10 dana
Ono što je najbolje kod ovog kolača je to što se brzo pravi, preukusan je, i ostaje svež i deset dana, ako ga čuvate u kutiji sa poklopcem.
Možda vas zanima:

ORIGINALAN RECEPT ZA BAKIN KOLAČ: Testo koje se BAŠ NIKAD NE LEPI za aparat, a savršeno je vazdušasto i sutradan
Bakin kolač je omiljena poslastica uz koju su odrastale generacije, možete ih jesti i za doručak i za užinu a donosimo vam jedan starinski recept za njih.

STARINSKI RECEPT ZA BAKIN KOLAČ Slatkiš koji svi obožavaju, lako se pravi, a svež je i do 10 dana
Ono što je najbolje kod ovog kolača je to što se brzo pravi, preukusan je, i ostaje svež i deset dana, ako ga čuvate u kutiji sa poklopcem.
2 kašike praška za pecivo
1 kašičica soli
3 kašike ulja
1/2 l pirinčanog mleka
100 ml kisele vode
Ulje ili margarin za podmazivanje
Priprema:
U činiji izmešajte suve sastojke: brašno, šećer, prašak za pecivo i so.
Dodajte ulje, pirinčano mleko i mineralnu vodu, pa sve dobro sjedinite da se masa ujednači.
Sipajte testo u kalup za galete i pecite ih na uobičajen način, dok ne porumene ili dok se ne upali zelena lampica na aparatu.
Napomena: Recept je lep i ako izmešate pola belog a pola integralnog brašna, a mleko može biti i neko drugo biljno.
Ove posne galete možete služiti sa medom, džemom, posute prah-šećerom ili vanilin šećerom.
Prijatno!

LJUTENICA KAO STVORENA ZA OVU ZIMU! Uz nju ćete sve lakše podneti, recept oko kojeg će se otimati
Ovaj recept vam garantuje hrskavost tokom cele zime.

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.

RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja
Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Recept za prelivenu punjenu papriku: Iz bakine kuhinje stiže specijalitet kojem nećete odoleti, u ovome je caka
Prava domaća, tradicionalna kuhinja, idealna za porodični ručak.
Komentari(0)