NEZAMENJIVI KOLAČI Posni galeti, poslastica za svaku priliku!

Lepote Srbije

18:00

Gastronomija 0

Zna se šta se uvek pakovalo kao grickalica za put, ekskurziju, izlet, odličan i brz doručak, poslastica posle ručka, domaći keks na koji se uvek računa.

Galete
youtube printscreen

Sastojci:

500 g brašna

150 g šećera

2 kašike praška za pecivo

1 kašičica soli

3 kašike ulja

1/2 l pirinčanog mleka

100 ml kisele vode

Ulje ili margarin za podmazivanje

Priprema:

U činiji izmešajte suve sastojke: brašno, šećer, prašak za pecivo i so.
Dodajte ulje, pirinčano mleko i mineralnu vodu, pa sve dobro sjedinite da se masa ujednači.

Sipajte testo u kalup za galete i pecite ih na uobičajen način, dok ne porumene ili dok se ne upali zelena lampica na aparatu.

Napomena: Recept je lep i ako izmešate pola belog a pola integralnog brašna, a mleko može biti i neko drugo biljno.

Ove posne galete možete služiti sa medom, džemom, posute prah-šećerom ili vanilin šećerom.

Prijatno!

Komentari(0)

Loading