ZA POST NA VODI Musaka od tikvica, ukusna i zdrava
Veliki post traje i mnogi vernici poste na vodi. Musaka od tikvica je odličan obrok za sve one koji zele lep i lagan posni obrok.

Posna musaka od tikvica:
- 3-4 tikvice
- 2-3 krompira
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 crvena paprika
- 1 šolja pirinča
- Začini (biber, suvi začin, peršun, so)
Tikvice i krompir isecite na kolutove. Propržite luk na vodi, dodajte šargarepu, papriku, pirinač, začinite i sve zajedno dinstajte na vodi. Tikvice i krompir prokuvajte malo tek da povrće omekša, izvadite iz vode i začinite. Složite red tikvica i krompira u vatrostalnu posudu, zatim smesu sa pirinčem, a potom opet tikvice i krompir. Pecite u rerni dok ne dobije lepu zlatno-smeđu boju.
Prijatno!

U ovoj piti sa višnjama nema ni kap ulja! Ukusnija od baklave, a tek od kakvih kora se pravi
Hrskave korice i sočan, voćni fil čine je ukusnijom čak i od baklave

Gnjec od pasulja: Zaboravljeno homoljsko jelo koje se jelo kašikom, hladno i uz turšiju
Nekada se u zabačenim selima Homolja od ostataka pasulja pravilo novo jelo – „gnjec“. Gusto, hladno, pomalo slatkasto, a posno i zasitno. Danas se gotovo niko ne seća da je postojalo.

Bakin recept za pitu sa sirom idealna za doručak, užinu ili večeru: Caka u jednoj stvari - evo kako da bude mekana
Njena korica je savršeno hrskava, dok je unutrašnjost bogata i sočna zahvaljujući nadevu od sira, jaja, pavlake i kačkavalja.

Puckavac pogača sa kačavaljem: Korica hrskava, a unutrašnjost mekana i vazdušasta, probajte ovaj vrhunski recept
Kačkavalj i pavlaka daju joj poseban ukus i sočnost.

6 načina kako da iskoristite nepojedena jaja nakon Uskrsa: Uz ove recepate, imaćete ukusni ručak danima nakon praznika
Priskačemo u pomoć svim domaćicama koje muku muče sa nepojedenim uskršnjim jajima
Komentari(0)