ZA POST NA VODI Musaka od tikvica, ukusna i zdrava
Veliki post traje i mnogi vernici poste na vodi. Musaka od tikvica je odličan obrok za sve one koji zele lep i lagan posni obrok.
Posna musaka od tikvica:
- 3-4 tikvice
- 2-3 krompira
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 crvena paprika
- 1 šolja pirinča
- Začini (biber, suvi začin, peršun, so)
Tikvice i krompir isecite na kolutove. Propržite luk na vodi, dodajte šargarepu, papriku, pirinač, začinite i sve zajedno dinstajte na vodi. Tikvice i krompir prokuvajte malo tek da povrće omekša, izvadite iz vode i začinite. Složite red tikvica i krompira u vatrostalnu posudu, zatim smesu sa pirinčem, a potom opet tikvice i krompir. Pecite u rerni dok ne dobije lepu zlatno-smeđu boju.
Prijatno!
Srbe oduševio recept za pravu, domaću proju: Ovome niko neće odoleti, svaki zalogaj je uživanje
Tajna se ne krije u komplikovanim tehnikama, već u balansu sastojaka i ljubavi prema tradiciji.
SRPKINJE OVAKO PRAVE NAJJAČI KOLAČ! Kraljica slavske trpeze za Svetog Nikolu - POSNA BAJADERA ODUZIMA DAH
U nastavku donosimo najbolji recept za posne bajadere koji će oduševiti i najzahtevnije sladokusce.
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
Srpski siromašni slatkiš postao delikates u svetu: Dok se mi svađamo oko imena, dospeo na listu najboljih dezerata
Taste Atlas u svom opisu navodi da su gomboce, odnosno knedle sa šljivama, punjene knedle koje se konzumiraju širom Balkana, naročito u Srbiji i Hrvatskoj
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Komentari(0)