Najukusnije vanilice! Domaći bakin recept koji se razlikuje od svih - uživajte u slasnom ukusu i u vreme posta
Kada bi trebalo opisati vanilice, to bi zasigurno bio poznat ukus, ukus detinjstva. Ovo je jednostavan kolač koji se lako pravi, a jedan od vodećih kulinarskih veb-sajtova ga je proglasio najboljim kolačima na svetu.

Vanilice se najčeše prave za vreme praznika i to od domaćih sastojaka kao što su mast i džem. Recept za ove preuskune kolače možete da pronađete u bakinom kuvaru i onda znate da je proveren i da će biti ukusan. Naziv kolača vanilice ostao je zapamćen u Vojvodini kao "vanili krancle" ili venčići od vanile.
Recept za krancle razlikuje se od standarnog, nama poznatog recepta po tome što se pored osnovnih sastojaka nalaze i orasi. Dodavanjem oraha u testo, vanilicama se daje posebna hrskavost i tamnija boja.
Ne morate više u vreme posta da se odričete omiljenih kolača, jer vam donosimo recept za posne vanilice koje su jednako ukusne kao i mrsne. Uživajte!
Možda vas zanima:

STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.

UKUS KOJI ĆE VAS VRATITI U DETINJSTVO Starinski recept za vanilice od samo 3 sastojka koji morate probati što pre
Kada su u pitanju čuvene vanilice, verujemo da svako domaćinstvo ima neki svoj recept po kojem ih pravi, a mi vam ovaj put donosimo najjednostavniji, ali ništa manje ukusan.
Možda vas zanima:

STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.

UKUS KOJI ĆE VAS VRATITI U DETINJSTVO Starinski recept za vanilice od samo 3 sastojka koji morate probati što pre
Kada su u pitanju čuvene vanilice, verujemo da svako domaćinstvo ima neki svoj recept po kojem ih pravi, a mi vam ovaj put donosimo najjednostavniji, ali ništa manje ukusan.
Možda vas zanima:

STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.

UKUS KOJI ĆE VAS VRATITI U DETINJSTVO Starinski recept za vanilice od samo 3 sastojka koji morate probati što pre
Kada su u pitanju čuvene vanilice, verujemo da svako domaćinstvo ima neki svoj recept po kojem ih pravi, a mi vam ovaj put donosimo najjednostavniji, ali ništa manje ukusan.
Sastojci:
Možda vas zanima:

STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.

UKUS KOJI ĆE VAS VRATITI U DETINJSTVO Starinski recept za vanilice od samo 3 sastojka koji morate probati što pre
Kada su u pitanju čuvene vanilice, verujemo da svako domaćinstvo ima neki svoj recept po kojem ih pravi, a mi vam ovaj put donosimo najjednostavniji, ali ništa manje ukusan.
Možda vas zanima:

STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.

UKUS KOJI ĆE VAS VRATITI U DETINJSTVO Starinski recept za vanilice od samo 3 sastojka koji morate probati što pre
Kada su u pitanju čuvene vanilice, verujemo da svako domaćinstvo ima neki svoj recept po kojem ih pravi, a mi vam ovaj put donosimo najjednostavniji, ali ništa manje ukusan.
200 g posnog margarina
100 g šećera u prahu
2 kašike posne slatke pavlake
8 g vanilin šećera
450 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
džem
Recept za posne vanilice:
Margarin sobne temeprature pomešajte sa šećerom u prahu, posnom slatkom pavlakom i vanilin šećerom. Umutite, pa dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo. Umesite testo na pobrašnjenoj površini, zatim razvucite testo, pa rakijskom čašom vadite oblike. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite na 180°C oko 20 minuta. Jedan krug premažite džemom, pa spojite sa drugim i tako radite dok sve ne utrošite. Pospite šećerom u prahu.

Recept za domaću supu zlata vredan: Jedan sastojak je ključan, spremaćete je svaki drugi dan
Samo jedna namirnica koja može potpuno da podigne njen ukus.

TAJNA JELA KOЈE LEČI GROFICA: Recept za Pposni pasulj koji su monasi Fruške Gore kuvali u kazanima i zašto je najbolji za zimu
Pasulj prebranac je kulinarski klasik, ali malo ko zna za njegovu pravu, posnu, manastirsku verziju. Otkrivamo zašto se ovaj specijalitet sa Fruške Gore naziva "pasulj grofica", kako su ga monasi usavršili do savršenstva i zašto je, zbog visokog sadržaja proteina i vlakana, on najbolji prirodni lek za varenje tokom zime.

BAKIN KOLAČ JE POSLASTICA NA KOJOJ SU ODRASTALE MNOGE GENERACIJE NA NAŠIM PROSTORIMA: Evo kako se sprema ovaj zaboravljeni dezert
Bakin kolač je dugi niz godina bio jedna od omiljenih poslastica na našim prostorima.

DA LI JE KASNO?: Evo za koliko dana možete ukiseliti kupus
Kiselom kupusu treba otprilike oko četiri nedelje da bi se ukiselio i bio spreman za konzumiranje.

Starinski recept za padobrance koji se tope u ustima: Spoj hrskave puslice & čokoladnog fila vraća u detinjstvo
Sitni kolači koje je jednostavno napraviti.
Komentari(0)