Najukusnije vanilice! Domaći bakin recept koji se razlikuje od svih - uživajte u slasnom ukusu i u vreme posta

Lepote Srbije

12:00

Gastronomija 0

Kada bi trebalo opisati vanilice, to bi zasigurno bio poznat ukus, ukus detinjstva. Ovo je jednostavan kolač koji se lako pravi, a jedan od vodećih kulinarskih veb-sajtova ga je proglasio najboljim kolačima na svetu.

vanilice
Shutterstock

Vanilice se najčeše prave za vreme praznika i to od domaćih sastojaka kao što su mast i džem. Recept za ove preuskune kolače možete da pronađete u bakinom kuvaru i onda znate da je proveren i da će biti ukusan. Naziv kolača vanilice ostao je zapamćen u Vojvodini kao "vanili krancle" ili venčići od vanile. 

Recept za krancle razlikuje se od standarnog, nama poznatog recepta po tome što se pored osnovnih sastojaka nalaze i orasi. Dodavanjem oraha u testo, vanilicama se daje posebna hrskavost i tamnija boja.

Ne morate više u vreme posta da se odričete omiljenih kolača, jer vam donosimo recept za posne vanilice koje su jednako ukusne kao i mrsne. Uživajte!

Sastojci:

200 g posnog margarina 

100 g šećera u prahu

2 kašike posne slatke pavlake 

8 g vanilin šećera

450 g brašna 

1 kašičica praška za pecivo

džem 

Recept za posne vanilice:

Margarin sobne temeprature pomešajte sa šećerom u prahu, posnom slatkom pavlakom i vanilin šećerom. Umutite, pa dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo. Umesite testo na pobrašnjenoj površini, zatim razvucite testo, pa rakijskom čašom vadite oblike. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite na 180°C oko 20 minuta. Jedan krug premažite džemom, pa spojite sa drugim i tako radite dok sve ne utrošite. Pospite šećerom u prahu. 

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading