Najukusnije vanilice! Domaći bakin recept koji se razlikuje od svih - uživajte u slasnom ukusu i u vreme posta
Kada bi trebalo opisati vanilice, to bi zasigurno bio poznat ukus, ukus detinjstva. Ovo je jednostavan kolač koji se lako pravi, a jedan od vodećih kulinarskih veb-sajtova ga je proglasio najboljim kolačima na svetu.

Vanilice se najčeše prave za vreme praznika i to od domaćih sastojaka kao što su mast i džem. Recept za ove preuskune kolače možete da pronađete u bakinom kuvaru i onda znate da je proveren i da će biti ukusan. Naziv kolača vanilice ostao je zapamćen u Vojvodini kao "vanili krancle" ili venčići od vanile.
Recept za krancle razlikuje se od standarnog, nama poznatog recepta po tome što se pored osnovnih sastojaka nalaze i orasi. Dodavanjem oraha u testo, vanilicama se daje posebna hrskavost i tamnija boja.
Ne morate više u vreme posta da se odričete omiljenih kolača, jer vam donosimo recept za posne vanilice koje su jednako ukusne kao i mrsne. Uživajte!
Možda vas zanima:

STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.

UKUS KOJI ĆE VAS VRATITI U DETINJSTVO Starinski recept za vanilice od samo 3 sastojka koji morate probati što pre
Kada su u pitanju čuvene vanilice, verujemo da svako domaćinstvo ima neki svoj recept po kojem ih pravi, a mi vam ovaj put donosimo najjednostavniji, ali ništa manje ukusan.
Možda vas zanima:

STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.

UKUS KOJI ĆE VAS VRATITI U DETINJSTVO Starinski recept za vanilice od samo 3 sastojka koji morate probati što pre
Kada su u pitanju čuvene vanilice, verujemo da svako domaćinstvo ima neki svoj recept po kojem ih pravi, a mi vam ovaj put donosimo najjednostavniji, ali ništa manje ukusan.
Možda vas zanima:

STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.

UKUS KOJI ĆE VAS VRATITI U DETINJSTVO Starinski recept za vanilice od samo 3 sastojka koji morate probati što pre
Kada su u pitanju čuvene vanilice, verujemo da svako domaćinstvo ima neki svoj recept po kojem ih pravi, a mi vam ovaj put donosimo najjednostavniji, ali ništa manje ukusan.
Sastojci:
Možda vas zanima:

STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.

UKUS KOJI ĆE VAS VRATITI U DETINJSTVO Starinski recept za vanilice od samo 3 sastojka koji morate probati što pre
Kada su u pitanju čuvene vanilice, verujemo da svako domaćinstvo ima neki svoj recept po kojem ih pravi, a mi vam ovaj put donosimo najjednostavniji, ali ništa manje ukusan.
Možda vas zanima:

STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.

UKUS KOJI ĆE VAS VRATITI U DETINJSTVO Starinski recept za vanilice od samo 3 sastojka koji morate probati što pre
Kada su u pitanju čuvene vanilice, verujemo da svako domaćinstvo ima neki svoj recept po kojem ih pravi, a mi vam ovaj put donosimo najjednostavniji, ali ništa manje ukusan.
200 g posnog margarina
100 g šećera u prahu
2 kašike posne slatke pavlake
8 g vanilin šećera
450 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
džem
Recept za posne vanilice:
Margarin sobne temeprature pomešajte sa šećerom u prahu, posnom slatkom pavlakom i vanilin šećerom. Umutite, pa dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo. Umesite testo na pobrašnjenoj površini, zatim razvucite testo, pa rakijskom čašom vadite oblike. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite na 180°C oko 20 minuta. Jedan krug premažite džemom, pa spojite sa drugim i tako radite dok sve ne utrošite. Pospite šećerom u prahu.

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Ovaj riblji paprikaš je čista revolucija ukusa: Vrhunski specijalitet koji ćete tamaniti, odmah zapišite recept
Otkrijte tajne savršenog spoja svežeg povrća, sočne ribe i začina.
Komentari(0)