ZAŠTO JE SUPA OD KOSTIJU ODLIČNA ZA ZDRAVLJE: Korisna je protiv prehlade, čuva zglobove, kožu, kosu i nokte
Supa od kostiju donosi brojne blagodeti za naše telo, a posebno je preporučljivo daje konzumiramo tokom hladnih dana.
Kraljica među svim supama, bar što se zdravlja tiče, zasigurno je ona od kostiju. Ovaj specijalitet ljudi su koristili još od praistorije. Naime, želeli su da iskoriste svaki deo plena koji su ulovili, pa su životinjske kosti prelivali kipućom vodom i time se hranili. Kasnije su otkrili da ta tečnost čuva njihovo zdravlje, jača kosti, daje im energiju, čuva ih od kožnih bolesti, pomaže da bolje spavaju i pruža još mnogo zdravstvenih dobrobiti.
Superhrana
Supa, zapravo temeljac kojim prelivamo rižota, sosove, gulaše, kroz istoriju se kuvala u loncima naših baka i bila je obična seoska poslastica koja se preko noći pretvarala u ladetinu - specijalitet koji ili jako volimo, ili ga ne podnosimo. Danas je supa od kostiju čudo nutricionizma, koje se priprema u najboljim restoranima i sinonim je za superhranu.
Prirodni kolagen
Supa od kostiju se priprema od junećih, svinjskih, pilećih ili ribljih kostiju dugim iskuvavanjem, koje može da traje i po nekoliko sati. Kostima se obično dodaje povrće poput šargarepe, peršuna, luka i celera, a nekad se kosti iskuvavaju same. Ovu supu je potrebno kuvati dugo kako bismo izvukli kolagen, protein koji deluje kao lepak koji naše telo drži na okupu. Kad bi se izvadio sav kolagen iz kože, ona bi se raspala poput smese za palačinke bez jaja.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Zašto se maslac prekriva čašom?
Tajni kulinarski trik koje mnoge domaćice koriste
Možda vas zanima:
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Zašto se maslac prekriva čašom?
Tajni kulinarski trik koje mnoge domaćice koriste
Možda vas zanima:
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Zašto se maslac prekriva čašom?
Tajni kulinarski trik koje mnoge domaćice koriste
Možda vas zanima:
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Zašto se maslac prekriva čašom?
Tajni kulinarski trik koje mnoge domaćice koriste
Treba je kuvati dugo da bismo izvukli kolagen, protein koji deluje kao lepak koji naše telo drži na okupu
Možda vas zanima:
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Zašto se maslac prekriva čašom?
Tajni kulinarski trik koje mnoge domaćice koriste
Možda vas zanima:
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Zašto se maslac prekriva čašom?
Tajni kulinarski trik koje mnoge domaćice koriste
Možda vas zanima:
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Zašto se maslac prekriva čašom?
Tajni kulinarski trik koje mnoge domaćice koriste
Puna magnezijuma i kalcijuma
Možda vas zanima:
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Zašto se maslac prekriva čašom?
Tajni kulinarski trik koje mnoge domaćice koriste
Možda vas zanima:
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Zašto se maslac prekriva čašom?
Tajni kulinarski trik koje mnoge domaćice koriste
Upravo zbog visoke koncentracije kolagena, supa od kostiju je čarobni napitak koji čuva zglobove, zube, kožu, kosu i nokte. Bogata je i kalcijumom, magnezijumom, fosforom i aminokiselinama, koji podstiču rane da brže zacele i imaju protivupalno dejstvo.
Uzmite je čim nos procuri
Tokom hladnijih meseci pileća supa je glavni borac protiv prehlade, a najbolje ju je popiti iz šoljice, poput prirodnog leka koji deluje skoro odmah.
Odlična za zdravlje žena
Ženama u postmenopauzi se preporučuje da neretko pojedu tanjir supe od kostiju.
Želatin je dobar za probavu
Nikako ne smemo da zaboravimo da spomenemo i dobrobit želatina, koji se takođe nalazi u kostima, a odličan je za probavu.
Dobra protiv nesanice
Stručnjaci savetuju da osobe koje se bore s nesanicom pre spavanja takođe treba da konzumiraju supu od kostiju, piše Zadovoljna.hr
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
POSNE Toblerone brza i ukusna poslastica za celu porodicu
Post odmiče a naša potreba da se zasladimo je konstantna. Danas donosimo recept za brze i ukusne posne toblerone u kojima ćete uživati.
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
BRZA I UKUSNA Posna oblanda, gotova za tren a ukus prste da poližeš!
Veliki post je već pri kraju i domaćicama polako ponestaju ideje za posna jela i dezerte. Svi smo u škripcu sa vremenom, pa vam donosimo recept za jednostavnu posnu oblandu koja se brzo pravi a savršenog je ukusa.
KOLAČ SA VIŠNJAMA NA ČAŠE SE SPREMA SAMO 10 MINUTA: Najlepša poslastica - jeftini sastojci i svima uspeva
Kolač sa višnjama na čaše je najlepša poslastica koja se sprema za 10 minuta
Komentari(0)