ZAŠTO JE SUPA OD KOSTIJU ODLIČNA ZA ZDRAVLJE: Korisna je protiv prehlade, čuva zglobove, kožu, kosu i nokte
Supa od kostiju donosi brojne blagodeti za naše telo, a posebno je preporučljivo daje konzumiramo tokom hladnih dana.

Kraljica među svim supama, bar što se zdravlja tiče, zasigurno je ona od kostiju. Ovaj specijalitet ljudi su koristili još od praistorije. Naime, želeli su da iskoriste svaki deo plena koji su ulovili, pa su životinjske kosti prelivali kipućom vodom i time se hranili. Kasnije su otkrili da ta tečnost čuva njihovo zdravlje, jača kosti, daje im energiju, čuva ih od kožnih bolesti, pomaže da bolje spavaju i pruža još mnogo zdravstvenih dobrobiti.
Superhrana
Supa, zapravo temeljac kojim prelivamo rižota, sosove, gulaše, kroz istoriju se kuvala u loncima naših baka i bila je obična seoska poslastica koja se preko noći pretvarala u ladetinu - specijalitet koji ili jako volimo, ili ga ne podnosimo. Danas je supa od kostiju čudo nutricionizma, koje se priprema u najboljim restoranima i sinonim je za superhranu.
Prirodni kolagen
Supa od kostiju se priprema od junećih, svinjskih, pilećih ili ribljih kostiju dugim iskuvavanjem, koje može da traje i po nekoliko sati. Kostima se obično dodaje povrće poput šargarepe, peršuna, luka i celera, a nekad se kosti iskuvavaju same. Ovu supu je potrebno kuvati dugo kako bismo izvukli kolagen, protein koji deluje kao lepak koji naše telo drži na okupu. Kad bi se izvadio sav kolagen iz kože, ona bi se raspala poput smese za palačinke bez jaja.
Možda vas zanima:

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica

Možda vas zanima:

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica

Možda vas zanima:

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica

Možda vas zanima:

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica

Treba je kuvati dugo da bismo izvukli kolagen, protein koji deluje kao lepak koji naše telo drži na okupu
Možda vas zanima:

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica

Možda vas zanima:

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica

Možda vas zanima:

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica

Puna magnezijuma i kalcijuma
Možda vas zanima:

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica

Možda vas zanima:

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica

Upravo zbog visoke koncentracije kolagena, supa od kostiju je čarobni napitak koji čuva zglobove, zube, kožu, kosu i nokte. Bogata je i kalcijumom, magnezijumom, fosforom i aminokiselinama, koji podstiču rane da brže zacele i imaju protivupalno dejstvo.
Uzmite je čim nos procuri
Tokom hladnijih meseci pileća supa je glavni borac protiv prehlade, a najbolje ju je popiti iz šoljice, poput prirodnog leka koji deluje skoro odmah.
Odlična za zdravlje žena
Ženama u postmenopauzi se preporučuje da neretko pojedu tanjir supe od kostiju.
Želatin je dobar za probavu
Nikako ne smemo da zaboravimo da spomenemo i dobrobit želatina, koji se takođe nalazi u kostima, a odličan je za probavu.
Dobra protiv nesanice
Stručnjaci savetuju da osobe koje se bore s nesanicom pre spavanja takođe treba da konzumiraju supu od kostiju, piše Zadovoljna.hr

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

I za vreme posta najveći gurmani mogu da uživaju: Sarma prste da poližete, ona s mesom vam više neće pasti na pamet
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.

Posna proja bolja od one na koju smo navikli: Smazaćete je za tren oka, ovo morate da probate
Uživaćete u omiljenom obroku i za vreme posta.
Komentari(0)