PRAVA SRPSKA GIBANICA SE SPREMA SAMO NA OVAJ NAČIN: Posebnu HRSKAVOST daje joj 1 sastojak za koji DOMAĆICE NE ZNAJU

13:00

Gastronomija 0

Recept za pravu srpsku gibanicu morate zapisati!

PRAVA SRPSKA GIBANICA SE SPREMA SAMO NA OVAJ NAČIN: Posebnu HRSKAVOST daje joj 1 sastojak za koji DOMAĆICE NE ZNAJU
Shutterstock/Gibanica

Gibanica je jedan od omiljenih obroka našeg naroda, a može da posluži kao idealna večera ili doručak. Iako se pravi na razne načine, mi vam donosimo stari recept po kojem ispadne uvek najukusnija. Probajte i uverite se koliko je neodoljiivo hrskava.

Sastojci:

500 gr gotovih kora

Možda vas zanima:

500 gr sitnog sira

Možda vas zanima:

3-5 jaja

Možda vas zanima:

1 šolja jogurta

Možda vas zanima:

1 šolja kisele vode (obična voda sa dve kašičice praška za pecivo)

Možda vas zanima:

1/2 šolja ulja

Možda vas zanima:

1 kašičica soli

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Kako se priprema?

Promešajte jaja, jogurt, vodu, ulja i so u jednoličnu masu. Prvo malo izmutite jaja, pa onda dodajte ostalo. Raširi se jedna kora na radni sto i poprska se ravnomerno sa malo sitnog sira. Preko ove se stavi druga kora i opet se poprska sa malo sitnog sira, pa treća i sve tako dok se kore i sir ne potroše. Znači, sve kore jedna preko druge.

Onda se uviju u rolat i podele sa malim zasecima na deset jednakih delova. Onda se oštrim nožem iseku parčići. Kako isečete parče, tako ga stavite u pleh, sa sirom stranom prema dole. Podgrejte sve parčiće jedan do drugoga u dva reda, ako je pleh dugačak. Ako je okrugli, onda ređajte naokolo i završavate u sredini.

Dobro prelijte rolate sa prelivom, tako da svaki istu količinu preliva. Pecite oko 40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading