PRAVA SRPSKA GIBANICA SE SPREMA SAMO NA OVAJ NAČIN: Posebnu HRSKAVOST daje joj 1 sastojak za koji DOMAĆICE NE ZNAJU
Recept za pravu srpsku gibanicu morate zapisati!
Gibanica je jedan od omiljenih obroka našeg naroda, a može da posluži kao idealna večera ili doručak. Iako se pravi na razne načine, mi vam donosimo stari recept po kojem ispadne uvek najukusnija. Probajte i uverite se koliko je neodoljiivo hrskava.
Sastojci:
500 gr gotovih kora
Možda vas zanima:
JEFTIN, A BRZ DORUČAK KOJI SU GENERACIJE OBOŽAVALE Napravite gibanicu sa samo 3 sastojka i oduševite svoja čula
Nećete pogrešiti sa ovim receptom.
3 NAJUKUSNIJA DORUČKA IZ PROŠLOG VEKA: Naši preci su odrastali na njima - recepti koji se ne zaboravljaju
Tri najukusnija doručka iz prošlog veka na kojima su naši preci odrastali, a recepte niko ne može da zaboravi
Možda vas zanima:
JEFTIN, A BRZ DORUČAK KOJI SU GENERACIJE OBOŽAVALE Napravite gibanicu sa samo 3 sastojka i oduševite svoja čula
Nećete pogrešiti sa ovim receptom.
3 NAJUKUSNIJA DORUČKA IZ PROŠLOG VEKA: Naši preci su odrastali na njima - recepti koji se ne zaboravljaju
Tri najukusnija doručka iz prošlog veka na kojima su naši preci odrastali, a recepte niko ne može da zaboravi
Možda vas zanima:
JEFTIN, A BRZ DORUČAK KOJI SU GENERACIJE OBOŽAVALE Napravite gibanicu sa samo 3 sastojka i oduševite svoja čula
Nećete pogrešiti sa ovim receptom.
3 NAJUKUSNIJA DORUČKA IZ PROŠLOG VEKA: Naši preci su odrastali na njima - recepti koji se ne zaboravljaju
Tri najukusnija doručka iz prošlog veka na kojima su naši preci odrastali, a recepte niko ne može da zaboravi
Možda vas zanima:
JEFTIN, A BRZ DORUČAK KOJI SU GENERACIJE OBOŽAVALE Napravite gibanicu sa samo 3 sastojka i oduševite svoja čula
Nećete pogrešiti sa ovim receptom.
3 NAJUKUSNIJA DORUČKA IZ PROŠLOG VEKA: Naši preci su odrastali na njima - recepti koji se ne zaboravljaju
Tri najukusnija doručka iz prošlog veka na kojima su naši preci odrastali, a recepte niko ne može da zaboravi
Možda vas zanima:
JEFTIN, A BRZ DORUČAK KOJI SU GENERACIJE OBOŽAVALE Napravite gibanicu sa samo 3 sastojka i oduševite svoja čula
Nećete pogrešiti sa ovim receptom.
3 NAJUKUSNIJA DORUČKA IZ PROŠLOG VEKA: Naši preci su odrastali na njima - recepti koji se ne zaboravljaju
Tri najukusnija doručka iz prošlog veka na kojima su naši preci odrastali, a recepte niko ne može da zaboravi
Možda vas zanima:
JEFTIN, A BRZ DORUČAK KOJI SU GENERACIJE OBOŽAVALE Napravite gibanicu sa samo 3 sastojka i oduševite svoja čula
Nećete pogrešiti sa ovim receptom.
3 NAJUKUSNIJA DORUČKA IZ PROŠLOG VEKA: Naši preci su odrastali na njima - recepti koji se ne zaboravljaju
Tri najukusnija doručka iz prošlog veka na kojima su naši preci odrastali, a recepte niko ne može da zaboravi
Možda vas zanima:
JEFTIN, A BRZ DORUČAK KOJI SU GENERACIJE OBOŽAVALE Napravite gibanicu sa samo 3 sastojka i oduševite svoja čula
Nećete pogrešiti sa ovim receptom.
3 NAJUKUSNIJA DORUČKA IZ PROŠLOG VEKA: Naši preci su odrastali na njima - recepti koji se ne zaboravljaju
Tri najukusnija doručka iz prošlog veka na kojima su naši preci odrastali, a recepte niko ne može da zaboravi
Možda vas zanima:
JEFTIN, A BRZ DORUČAK KOJI SU GENERACIJE OBOŽAVALE Napravite gibanicu sa samo 3 sastojka i oduševite svoja čula
Nećete pogrešiti sa ovim receptom.
3 NAJUKUSNIJA DORUČKA IZ PROŠLOG VEKA: Naši preci su odrastali na njima - recepti koji se ne zaboravljaju
Tri najukusnija doručka iz prošlog veka na kojima su naši preci odrastali, a recepte niko ne može da zaboravi
Možda vas zanima:
JEFTIN, A BRZ DORUČAK KOJI SU GENERACIJE OBOŽAVALE Napravite gibanicu sa samo 3 sastojka i oduševite svoja čula
Nećete pogrešiti sa ovim receptom.
3 NAJUKUSNIJA DORUČKA IZ PROŠLOG VEKA: Naši preci su odrastali na njima - recepti koji se ne zaboravljaju
Tri najukusnija doručka iz prošlog veka na kojima su naši preci odrastali, a recepte niko ne može da zaboravi
Kako se priprema?
Promešajte jaja, jogurt, vodu, ulja i so u jednoličnu masu. Prvo malo izmutite jaja, pa onda dodajte ostalo. Raširi se jedna kora na radni sto i poprska se ravnomerno sa malo sitnog sira. Preko ove se stavi druga kora i opet se poprska sa malo sitnog sira, pa treća i sve tako dok se kore i sir ne potroše. Znači, sve kore jedna preko druge.
Onda se uviju u rolat i podele sa malim zasecima na deset jednakih delova. Onda se oštrim nožem iseku parčići. Kako isečete parče, tako ga stavite u pleh, sa sirom stranom prema dole. Podgrejte sve parčiće jedan do drugoga u dva reda, ako je pleh dugačak. Ako je okrugli, onda ređajte naokolo i završavate u sredini.
Dobro prelijte rolate sa prelivom, tako da svaki istu količinu preliva. Pecite oko 40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
POSNE KAKAO KUGLICE KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI Savršenstvo ukusa koje je spremno za 15 minuta
Veliki petak je i dan veoma stogog posta, mnogi vernici poste samo na hlebu i vodi.
Tajna najboljih ćevapa i pljeskavica: Ovo je savršena razmera mesa i začina
Bez obzira na godine ili gurmansko iskustvo, ćevapi i pljeskavice su omiljeni mesni delikates. Koliko god često posluženi na tanjirima trpeze, priprema ćevapa često je predmet rasprave.
ŠNICLE OD TIKVICA: Unesite potrebne vitamine i minerali i uživajte u preukusnom obroku (RECEPT/VIDEO)
Tikvice su izvanredan izvor vitamina C, magnezijuma, vitamina A, kalijuma, vlakana, fosfora, bakra i vitamina B2
ZRNO PUNO ZDRAVLjA Kako da pravite PŠENIČNE KLICE i za šta su sve dobre
Pšenične klice su izuzetno zdrave i nutritivno bogate namirnice koje se dobijaju klijanjem pšeničnih zrna.
POSNA PASTA SA KOZICAMA Dašak mediterana u iščekivanju Vaskrsa, brzo a preukusno jelo
Ova pasta je prelepo i jednostavno jelo, idealno za dane posta, miriše na leto i more.
Komentari(0)