RECEPT ZA FANTASTIČAN SOK OD JAGODA Idealno osveženje za tople dane
Ukoliko ste ljubitelj domaćih sokova i jagoda, onda će vas obradovati recept koji smo danas pripremili za vas

Slatke i sočne jagode ne samo da izgledaju dobro i ukusno, nego su takođe veoma zdrave, te je poželjno da ih jedete dok traje sezona.
Ukoliko ste ljubitelj domaćih sokova i jagoda, onda će vas obradovati recept koji smo danas pripremili za vas.
Sastojci:
- 2 kg jagoda
- 2 l vode
- 1 kg šećera
- 1 limun
- 2 kesice limuntusa
Priprema:
U šerpu sipajte vodu i šećer, pa stavite na srednju vatru.
Jagode perite i očistite od peteljk, pa ih izmiksajte štapnim blenderom.
U prokuvalu vodu dodajte jagode i kuvajte 30 minuta.
Sve vreme skidajte penu s površine.
Pred kraj kuvanja dodajte limunov sok i limuntus.
Sok sipajte u sterilisane boce i čuvajte ih na hladnom i suvom mestu.

Starinski recept iz Banata prste da poližete: Spremite mekanu i sočnu bundevaru, ko jednom proba poželeće ponovo
Uživaćete u svakom zalogaju.

KRALJEVSKI KESTEN IZ SRBIЈE: Zašto je pitomi kesten sa Fruške Gore zaboravljen i kako se pravi najzdraviji posni hleb
Dok se Francuzi kunu u kesten, mi smo zaboravili na naše blago! Otkrivamo zašto je pitomi kesten sa Fruške Gore vekovima bio osnova ishrane u siromašnim krajevima. Ovaj zaboravljeni plod je prirodna energetska bomba i jedini sastojak za posni, bezglutenski hleb koji su naše bake mesile.

CRVENO ZLATO JUGA: Leskovačka paprika je jača od holesterola, a tajna pečenja čuva vitaminsku bombu
Leskovac nije slučajno gastronomski centar Balkana. Tajna leži u jednoj, jedinoj paprici – čuvenoj ajvaruši. Otkrivamo zašto se ova paprika, poznata i kao Kurtovka, smatra našim najzdravijim povrćem, kako je šumovito zemljište čini slatkom i zašto je proces pečenja ključan za očuvanje antioksidanasa.

Upoznajte kraljicu među gibanicama! U moru stotina, ova je najukusnija i najbolja, domaćice će se oduševiti
Ispoštujte postupak pripreme i uživaćete kao nikad do sada.

Kiseli kupus u tegli, imunobomba koju svaka kuća treba da proba: Fermentiše se u svom soku, ukusan je i traje dugo
Ako nemate gde da držite bure kiselog kupusa i potrebne su vam manje količine, ovaj jednostavan i superbrz recept će vam sigurno biti od koristi.
Komentari(0)