NAJUKUSNIJI SVADBARSKI KUPUS: Recept za tradicionalno srpsko jelo
Domaće suvo meso i kupus, imali šta ukusnije?
![NAJUKUSNIJI SVADBARSKI KUPUS: Recept za tradicionalno srpsko jelo](/data/images/2021-11-22/5809_shutterstock-1770448475_f.jpg?timestamp=1661983200)
Potrebno je:
- 2 kg kiselog kupusa
- 1/2 kg svinjskog mesa od plećke
- 1/2 kg junećeg mesa od buta
- 1/2 kg suvih, mesnatih, rebara
- 1/2 kg suve, mesnate, slanine
- 1 veća glavica crnog luka
- 4 veća češnja belog luka
- 1 puna kašika masti
- 1 kašika aleve paprike
- biber u zrnu
- lovorov list
- voda
![NAJUKUSNIJI SVADBARSKI KUPUS: Recept za tradicionalno srpsko jelo](/data/images/2022-06-09/29628_shutterstock-198651314_iff.jpg?t=1661971966)
Priprema:
Možda vas zanima:
![kupus](/data/images/2022-01-03/17881_shutterstock-1622743369_f.jpg)
RIBANAC PO RECEPTU NAŠIH BAKA Brzo se sprema, a uživaćete u njemu cele zime
Potrebno je da odvojite najviše dva sata za pripremu, a u fenomenalnom ukusu ćete uživati mesecima.
![GREŠKE KOJE PRAVITE SA KISELJENJEM Ovo je najstariji način za pripremanje i jedini je pravi tradicionalni recept](/data/images/2021-11-11/14610_shutterstock-366448937_f.jpg)
GREŠKE KOJE PRAVITE SA KISELJENJEM Ovo je najstariji način za pripremanje i jedini je pravi tradicionalni recept
Bilo da vam je namera da ojačate imunitete ili skinete koji kilogram viška, ovo treba da znate.
Možda vas zanima:
![kupus](/data/images/2022-01-03/17881_shutterstock-1622743369_f.jpg)
RIBANAC PO RECEPTU NAŠIH BAKA Brzo se sprema, a uživaćete u njemu cele zime
Potrebno je da odvojite najviše dva sata za pripremu, a u fenomenalnom ukusu ćete uživati mesecima.
![GREŠKE KOJE PRAVITE SA KISELJENJEM Ovo je najstariji način za pripremanje i jedini je pravi tradicionalni recept](/data/images/2021-11-11/14610_shutterstock-366448937_f.jpg)
GREŠKE KOJE PRAVITE SA KISELJENJEM Ovo je najstariji način za pripremanje i jedini je pravi tradicionalni recept
Bilo da vam je namera da ojačate imunitete ili skinete koji kilogram viška, ovo treba da znate.
Možda vas zanima:
![kupus](/data/images/2022-01-03/17881_shutterstock-1622743369_f.jpg)
RIBANAC PO RECEPTU NAŠIH BAKA Brzo se sprema, a uživaćete u njemu cele zime
Potrebno je da odvojite najviše dva sata za pripremu, a u fenomenalnom ukusu ćete uživati mesecima.
![GREŠKE KOJE PRAVITE SA KISELJENJEM Ovo je najstariji način za pripremanje i jedini je pravi tradicionalni recept](/data/images/2021-11-11/14610_shutterstock-366448937_f.jpg)
GREŠKE KOJE PRAVITE SA KISELJENJEM Ovo je najstariji način za pripremanje i jedini je pravi tradicionalni recept
Bilo da vam je namera da ojačate imunitete ili skinete koji kilogram viška, ovo treba da znate.
1. Svadbarski kupus je poželjno kuvati u zemljanom loncu. U nedostatku zemljanog lonca posudu u kojoj se kuva kupus, dobro, povezati alu folijom.
2. U manju posudu staviti mast da se rastopi. Na zagrejanu mast dodati, sitno, iseckani crni luk, da se proprži. Skloniti sa vatre i dodati alevu papriku. Promešati.
3. Kiseli kupus iseći na krupne komade. Zemljani lonac dobro premazati mašću. Na dno lonca staviti veći list kupusa i početi sa ređanjem sastojaka. Red kupusa - red proprženog luka sa alevom paprikom - red mesa... Dodati po neko zrno bibera, beli luk i lovorov list. Nastaviti ređanje dok se ne potroše svi sastojci i završiti kupusom. Zadnji red kupusa prekriti sa većim listom kupusa.
4. Složeni kupus naliti toplom vodom, do dve trećine lonca. Poklopiti i na srednjoj temperaturi pustiti da provri. Zatim smanjiti temperaturu da jelo, sasvim, polako vri. Kuvati četiri sata.
5. Ako je potrebno jelo posoliti, biljnim začinom, po ukusu.
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
![rakija](/data/images/2025-02-12/113811_shutterstock-1282722316_f.jpg)
Zaboravljena pića Srbije – Drevni nektari, lekoviti napici i tradicionalni ukusi koji nestaju
Pića koja su nekada bila deo svakodnevice, a danas su retkost
![gibanica](/data/images/2024-08-26/98583_shutterstock-2294614527_f.jpg)
Prava DOMAĆA GIBANICA sprema se samo na OVAJ način, a gotova za 5 minuta - Posebnu HRSKAVOST daje joj 1 sastojak, sirnica kao iz PEKARE
Recept za pravu srpsku gibanicu morate zapisati!
![Čupava Kata](/data/images/2023-02-24/47291_190695-cupava-kata-ls_f.jpg)
Čupava Kata - omiljeni recept iz stare Juge: Potrebna su 4 sastojka i 10 minuta
Pravi se jednostavno, a ukus je fantastičan
![Tajna za najbolje testo za pitu koje pekari kriju kao zmija noge: Idealno je uz kremasti fil sa sirom i spanaćem](/data/images/2023-03-31/50110_shutterstock-123380389_f.jpg)
Tajna za najbolje testo za pitu koje pekari kriju kao zmija noge: Idealno je uz kremasti fil sa sirom i spanaćem
Otkrivamo vam trik uz koji će vam pita biti ukusna kao iz najbolje pekare
![policajac torta](/data/images/2025-02-12/113762_369075-screenshot-538-ff_f.jpg)
Nema kuće u Jugoslaviji koja za praznike nije imala Policajac tortu: Izdašna, sa pečenim korama, puna oraha i čokolade
Poslastica koju smo obožavali u Jugoslaviji, veoma je izdašna, a postupak veoma jednostavan
Komentari(0)