NAJUKUSNIJI SVADBARSKI KUPUS: Recept za tradicionalno srpsko jelo
Domaće suvo meso i kupus, imali šta ukusnije?

Potrebno je:
- 2 kg kiselog kupusa
- 1/2 kg svinjskog mesa od plećke
- 1/2 kg junećeg mesa od buta
- 1/2 kg suvih, mesnatih, rebara
- 1/2 kg suve, mesnate, slanine
- 1 veća glavica crnog luka
- 4 veća češnja belog luka
- 1 puna kašika masti
- 1 kašika aleve paprike
- biber u zrnu
- lovorov list
- voda

Priprema:
Možda vas zanima:

RIBANAC PO RECEPTU NAŠIH BAKA Brzo se sprema, a uživaćete u njemu cele zime
Potrebno je da odvojite najviše dva sata za pripremu, a u fenomenalnom ukusu ćete uživati mesecima.

GREŠKE KOJE PRAVITE SA KISELJENJEM Ovo je najstariji način za pripremanje i jedini je pravi tradicionalni recept
Bilo da vam je namera da ojačate imunitete ili skinete koji kilogram viška, ovo treba da znate.
Možda vas zanima:

RIBANAC PO RECEPTU NAŠIH BAKA Brzo se sprema, a uživaćete u njemu cele zime
Potrebno je da odvojite najviše dva sata za pripremu, a u fenomenalnom ukusu ćete uživati mesecima.

GREŠKE KOJE PRAVITE SA KISELJENJEM Ovo je najstariji način za pripremanje i jedini je pravi tradicionalni recept
Bilo da vam je namera da ojačate imunitete ili skinete koji kilogram viška, ovo treba da znate.
Možda vas zanima:

RIBANAC PO RECEPTU NAŠIH BAKA Brzo se sprema, a uživaćete u njemu cele zime
Potrebno je da odvojite najviše dva sata za pripremu, a u fenomenalnom ukusu ćete uživati mesecima.

GREŠKE KOJE PRAVITE SA KISELJENJEM Ovo je najstariji način za pripremanje i jedini je pravi tradicionalni recept
Bilo da vam je namera da ojačate imunitete ili skinete koji kilogram viška, ovo treba da znate.
1. Svadbarski kupus je poželjno kuvati u zemljanom loncu. U nedostatku zemljanog lonca posudu u kojoj se kuva kupus, dobro, povezati alu folijom.
2. U manju posudu staviti mast da se rastopi. Na zagrejanu mast dodati, sitno, iseckani crni luk, da se proprži. Skloniti sa vatre i dodati alevu papriku. Promešati.
3. Kiseli kupus iseći na krupne komade. Zemljani lonac dobro premazati mašću. Na dno lonca staviti veći list kupusa i početi sa ređanjem sastojaka. Red kupusa - red proprženog luka sa alevom paprikom - red mesa... Dodati po neko zrno bibera, beli luk i lovorov list. Nastaviti ređanje dok se ne potroše svi sastojci i završiti kupusom. Zadnji red kupusa prekriti sa većim listom kupusa.
4. Složeni kupus naliti toplom vodom, do dve trećine lonca. Poklopiti i na srednjoj temperaturi pustiti da provri. Zatim smanjiti temperaturu da jelo, sasvim, polako vri. Kuvati četiri sata.
5. Ako je potrebno jelo posoliti, biljnim začinom, po ukusu.
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Slavica otkrila starinski recept za najbolji pinđur: Njena porodica ga tamani, a obožavaćete ga i vi
Porodica Rokvić i ove godine spremno dočekuje zimu.

TRIKOVI NAJBOLJIH DOMAĆICA: Proverite koliko je jaje staro
Ova brza i jednostavna metoda može vam uštedeti novac, ali i sačuvati zdravlje.

Majstorski burek prste da poližete: Starinski recept kojem niko ne može da odoli, obožavaće ga i najveći gurmani
Ukoliko probate ovaj recept pekara vam više neće pasti na pamet.

Proces pravljenja duvan čvaraka: korak po korak do užičkog blaga
Među svim specijalitetima od mesa, jedno jelo zauzima posebno mesto u srcima gurmana – duvan čvarci. Ovaj užički specijalitet odavno je postao simbol tradicije, a zbog svog ukusa i posebnog načina pripreme proglašen je i zaštićenim proizvodom sa geografskim poreklom.

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.
Komentari(0)