NAJUKUSNIJI SVADBARSKI KUPUS: Recept za tradicionalno srpsko jelo
Domaće suvo meso i kupus, imali šta ukusnije?

Potrebno je:
- 2 kg kiselog kupusa
- 1/2 kg svinjskog mesa od plećke
- 1/2 kg junećeg mesa od buta
- 1/2 kg suvih, mesnatih, rebara
- 1/2 kg suve, mesnate, slanine
- 1 veća glavica crnog luka
- 4 veća češnja belog luka
- 1 puna kašika masti
- 1 kašika aleve paprike
- biber u zrnu
- lovorov list
- voda

Priprema:
Možda vas zanima:

RIBANAC PO RECEPTU NAŠIH BAKA Brzo se sprema, a uživaćete u njemu cele zime
Potrebno je da odvojite najviše dva sata za pripremu, a u fenomenalnom ukusu ćete uživati mesecima.

GREŠKE KOJE PRAVITE SA KISELJENJEM Ovo je najstariji način za pripremanje i jedini je pravi tradicionalni recept
Bilo da vam je namera da ojačate imunitete ili skinete koji kilogram viška, ovo treba da znate.
Možda vas zanima:

RIBANAC PO RECEPTU NAŠIH BAKA Brzo se sprema, a uživaćete u njemu cele zime
Potrebno je da odvojite najviše dva sata za pripremu, a u fenomenalnom ukusu ćete uživati mesecima.

GREŠKE KOJE PRAVITE SA KISELJENJEM Ovo je najstariji način za pripremanje i jedini je pravi tradicionalni recept
Bilo da vam je namera da ojačate imunitete ili skinete koji kilogram viška, ovo treba da znate.
Možda vas zanima:

RIBANAC PO RECEPTU NAŠIH BAKA Brzo se sprema, a uživaćete u njemu cele zime
Potrebno je da odvojite najviše dva sata za pripremu, a u fenomenalnom ukusu ćete uživati mesecima.

GREŠKE KOJE PRAVITE SA KISELJENJEM Ovo je najstariji način za pripremanje i jedini je pravi tradicionalni recept
Bilo da vam je namera da ojačate imunitete ili skinete koji kilogram viška, ovo treba da znate.
1. Svadbarski kupus je poželjno kuvati u zemljanom loncu. U nedostatku zemljanog lonca posudu u kojoj se kuva kupus, dobro, povezati alu folijom.
2. U manju posudu staviti mast da se rastopi. Na zagrejanu mast dodati, sitno, iseckani crni luk, da se proprži. Skloniti sa vatre i dodati alevu papriku. Promešati.
3. Kiseli kupus iseći na krupne komade. Zemljani lonac dobro premazati mašću. Na dno lonca staviti veći list kupusa i početi sa ređanjem sastojaka. Red kupusa - red proprženog luka sa alevom paprikom - red mesa... Dodati po neko zrno bibera, beli luk i lovorov list. Nastaviti ređanje dok se ne potroše svi sastojci i završiti kupusom. Zadnji red kupusa prekriti sa većim listom kupusa.
4. Složeni kupus naliti toplom vodom, do dve trećine lonca. Poklopiti i na srednjoj temperaturi pustiti da provri. Zatim smanjiti temperaturu da jelo, sasvim, polako vri. Kuvati četiri sata.
5. Ako je potrebno jelo posoliti, biljnim začinom, po ukusu.
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Kako da prepoznate da li u trešnjama ima crva? Uz ovaj trik nikada nečete pogrešiti
Trešnje – zrele i mirisne – neodvojivi su deo vrelog leta

TAJNI RECEPT NAŠIH BAKA: Pogledajte šta su uvek stavljale u supu
Priprema je toliko jednostavna da svako dete može da je napravi

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim
Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

RECEPT ZA PUNJENE ZAPEČENE PRŽENICE: Ideja za jeftin doručak koji će vas oduševiti (VIDEO)
Prženice pripremljene na poseban način

Ove 3 poslastice Jugosloveni su tamanili: Lako se spremaju, a ukus osvaja, nećete se pokajati ukoliko ih spremite
Ove tri poslastice s razlogom su i danas popularne.
Komentari(0)