NAJUKUSNIJI SVADBARSKI KUPUS: Recept za tradicionalno srpsko jelo

11:00

Gastronomija 0

Domaće suvo meso i kupus, imali šta ukusnije?

NAJUKUSNIJI SVADBARSKI KUPUS: Recept za tradicionalno srpsko jelo
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 kg kiselog kupusa
  • 1/2 kg svinjskog mesa od plećke
  • 1/2 kg junećeg mesa od buta
  • 1/2 kg suvih, mesnatih, rebara
  • 1/2 kg suve, mesnate, slanine
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 4 veća češnja belog luka
  • 1 puna kašika masti
  • 1 kašika aleve paprike
  • biber u zrnu
  • lovorov list
  • voda
Shutterstock
 

 

Priprema:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

1. Svadbarski kupus je poželjno kuvati u zemljanom loncu. U nedostatku zemljanog lonca posudu u kojoj se kuva kupus, dobro, povezati alu folijom.

2. U manju posudu staviti mast da se rastopi. Na zagrejanu mast dodati, sitno, iseckani crni luk, da se proprži. Skloniti sa vatre i dodati alevu papriku. Promešati.

3. Kiseli kupus iseći na krupne komade. Zemljani lonac dobro premazati mašću. Na dno lonca staviti veći list kupusa i početi sa ređanjem sastojaka. Red kupusa - red proprženog luka sa alevom paprikom - red mesa... Dodati po neko zrno bibera, beli luk i lovorov list. Nastaviti ređanje dok se ne potroše svi sastojci i završiti kupusom. Zadnji red kupusa prekriti sa većim listom kupusa.

4. Složeni kupus naliti toplom vodom, do dve trećine lonca. Poklopiti i na srednjoj temperaturi pustiti da provri. Zatim smanjiti temperaturu da jelo, sasvim, polako vri. Kuvati četiri sata.

5. Ako je potrebno jelo posoliti, biljnim začinom, po ukusu.

Prijatno!

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading