LENJA PITA “KAO KOD BAKE”: Dobri stari recept koji nas vraća u detinjstvo!
Ako ste se zaželeli starih dobrih ukusa, definitivno je vreme za stari, dobri kolač od jabuka

SASTOJCI:
TESTO
3 jajeta
1 čaša od 2dl jogurta
1 čaša od 2dl ulja
1 čaša od 2dl šećera
2 čaše od 2dl brašna
1 kesica praska za pecivo
FIL
Možda vas zanima:

NAJBOLJA LENJA PITA S JABUKAMA KOJA USPEVA SVIMA: Nema boljeg i jednostavnijeg kolača, a topi se u ustima
Donosimo vam najbolji recept za lenju pitu sa jabukama koja uspeva svima.

RECEPT KOJI MORATE ODMAH ZAPISATI Napravite lenju pitu na ovaj način i nikad je više nećete praviti drugačije
Nema greške s ovim receptom.
Možda vas zanima:

NAJBOLJA LENJA PITA S JABUKAMA KOJA USPEVA SVIMA: Nema boljeg i jednostavnijeg kolača, a topi se u ustima
Donosimo vam najbolji recept za lenju pitu sa jabukama koja uspeva svima.

RECEPT KOJI MORATE ODMAH ZAPISATI Napravite lenju pitu na ovaj način i nikad je više nećete praviti drugačije
Nema greške s ovim receptom.
Možda vas zanima:

NAJBOLJA LENJA PITA S JABUKAMA KOJA USPEVA SVIMA: Nema boljeg i jednostavnijeg kolača, a topi se u ustima
Donosimo vam najbolji recept za lenju pitu sa jabukama koja uspeva svima.

RECEPT KOJI MORATE ODMAH ZAPISATI Napravite lenju pitu na ovaj način i nikad je više nećete praviti drugačije
Nema greške s ovim receptom.
1 kg narendanih jabuka
2 kašike ulja
1 kesica burbon vanilin šećera
1/2 kesice cimeta
po želji šećera/ako su jabuke kisele/
po potrebi 2-3 kašike griza
prah šećer
PRIPREMA:
U sud za staviti jaja i seceri mutiti dok se ne dobije lepapenasta smesa. Dodati ulje,jogurt i jos malo umutiti da sesve sjedini. Dodati brašno sa praškom za pecivo i lagano sjediniti sve sastojke u mekano testo.
U serpi na ulju izdinstati narendane jabuke, ovo uraditi pre pripreme testa, dodati šećera po želji, vanilin šećer i cimet.
Ukoliko vam je smesa retka dodati 2-3 kašike griza da bi dobili gustinu fila.
Rernu zatim zagrejati na 200 stepeni. U podmazan i brasnom posut plehstaviti polovinu testa i peći ga 10 minutada se malo uhvati korica.
Izvaditi pleh, rasporediti fil i prekriti drugom polovinom testa. Vratiti pleh u toplu rernu i peci oko 40 minuta. Probati čačkalicom posredini kolaca da li je dobro pečen. Čačkalica mora biti suva.
Prijatno!

Nikad niste probali ovakvu prelivenu pitu: Bakin recept osvaja na prvi zalogaj, sa tanjira nestaje sve za tili čas
Majstorski recept kojem neće odoleti nijedna domaćica.

Najukusnije punjene paprike na starinski način: Domaćice, ovaj recept morate da zapišete - bolji ne postoji
Ovo tradicionalno jelo se najčešće pravi od osnovnih sastojaka

5 proverenih i ukusnih recepata za džemove koji se najčešće prave u maju: Sa rumom i višnjama vole odrasli, a od jagoda je omiljeni deci
Maj je idealno vreme za pripremu domaćih džemova jer počinje sezona sočnog, zrelog voća, posebno jagoda

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.
Komentari(0)