LENJA PITA “KAO KOD BAKE”: Dobri stari recept koji nas vraća u detinjstvo!
Ako ste se zaželeli starih dobrih ukusa, definitivno je vreme za stari, dobri kolač od jabuka

SASTOJCI:
TESTO
3 jajeta
1 čaša od 2dl jogurta
1 čaša od 2dl ulja
1 čaša od 2dl šećera
2 čaše od 2dl brašna
1 kesica praska za pecivo
FIL
Možda vas zanima:

Najukusniji starinski kolač sa jabukama - naše bake su ga redovno pravile: Ne postoji bolji, a ni lakši recept
Lak recept za najukusniju starinsku lenju pitu

LENJA PITA Starinski kolač koji svi obožavaju, spremljen na malo drugačiji način
Pravi se lako, a sastojci su jeftini, uživaćete u svakom zalogaju.
Možda vas zanima:

Najukusniji starinski kolač sa jabukama - naše bake su ga redovno pravile: Ne postoji bolji, a ni lakši recept
Lak recept za najukusniju starinsku lenju pitu

LENJA PITA Starinski kolač koji svi obožavaju, spremljen na malo drugačiji način
Pravi se lako, a sastojci su jeftini, uživaćete u svakom zalogaju.
Možda vas zanima:

Najukusniji starinski kolač sa jabukama - naše bake su ga redovno pravile: Ne postoji bolji, a ni lakši recept
Lak recept za najukusniju starinsku lenju pitu

LENJA PITA Starinski kolač koji svi obožavaju, spremljen na malo drugačiji način
Pravi se lako, a sastojci su jeftini, uživaćete u svakom zalogaju.
1 kg narendanih jabuka
2 kašike ulja
1 kesica burbon vanilin šećera
1/2 kesice cimeta
po želji šećera/ako su jabuke kisele/
po potrebi 2-3 kašike griza
prah šećer
PRIPREMA:
U sud za staviti jaja i seceri mutiti dok se ne dobije lepapenasta smesa. Dodati ulje,jogurt i jos malo umutiti da sesve sjedini. Dodati brašno sa praškom za pecivo i lagano sjediniti sve sastojke u mekano testo.
U serpi na ulju izdinstati narendane jabuke, ovo uraditi pre pripreme testa, dodati šećera po želji, vanilin šećer i cimet.
Ukoliko vam je smesa retka dodati 2-3 kašike griza da bi dobili gustinu fila.
Rernu zatim zagrejati na 200 stepeni. U podmazan i brasnom posut plehstaviti polovinu testa i peći ga 10 minutada se malo uhvati korica.
Izvaditi pleh, rasporediti fil i prekriti drugom polovinom testa. Vratiti pleh u toplu rernu i peci oko 40 minuta. Probati čačkalicom posredini kolaca da li je dobro pečen. Čačkalica mora biti suva.
Prijatno!

Oduvali smo prašinu sa starog kuvara i pronašli pravi recept za gomboce sa šljivama: Bakin trik da vam uspeju iz prve
Ako ih nikada niste pravili ili su prethodni pokušaji bili piši propalo nemate razloga za brigu, jer je ovo recept koji jednostavno svima uspeva

Kolač koji donosi sreću na trpezu - kako se pravi sremački kuglof
Poreklom iz srednje Evrope, kuglof je preko Austrougarske stigao u Srem i zauvek ostao u vojvođanskim kuhinjama. Danas je to kolač koji čuva duh prošlih vremena, ali i dalje pronalazi svoje mesto na savremenim trpezama.

Pravi se od samo 4 sastojka i očas posla: Starinski isproban recept za slatko od belog grožđa
Za ovaj specijalitet mnogi kažu da je zlato u teglici, a savršeno je uz prvu jutranju kaficu

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.

STARE BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI KOH: Sočan i vazdušast - recept koji sve generacije zapisuju
Stare Bugarke prave najukusniji koh koji je sočan i vazdušast, a recept zapisuju sve generacije
Komentari(0)