LENJA PITA “KAO KOD BAKE”: Dobri stari recept koji nas vraća u detinjstvo!

Lepote Srbije

08:00

Gastronomija 0

Ako ste se zaželeli starih dobrih ukusa, definitivno je vreme za stari, dobri kolač od jabuka

LENJA PITA “KAO KOD BAKE”: Dobri stari recept koji nas vraća u detinjstvo!
Shutterstock

SASTOJCI:

TESTO

3 jajeta

1 čaša od 2dl jogurta
1 čaša od 2dl ulja
1 čaša od 2dl šećera
2 čaše od 2dl brašna
1 kesica praska za pecivo

FIL

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

1 kg narendanih jabuka
2 kašike ulja
1 kesica burbon vanilin šećera
1/2 kesice cimeta
po želji šećera/ako su jabuke kisele/
po potrebi 2-3 kašike griza
prah šećer

PRIPREMA:

U sud za staviti jaja i seceri mutiti dok se ne dobije lepapenasta smesa. Dodati ulje,jogurt i jos malo umutiti da sesve sjedini. Dodati brašno sa praškom za pecivo i lagano sjediniti sve sastojke u mekano testo.

U serpi na ulju izdinstati narendane jabuke, ovo uraditi pre pripreme testa, dodati šećera po želji, vanilin šećer i cimet.

Ukoliko vam je smesa retka dodati 2-3 kašike griza da bi dobili gustinu fila.

Rernu zatim zagrejati na 200 stepeni. U podmazan i brasnom posut plehstaviti polovinu testa i peći ga 10 minutada se malo uhvati korica.

Izvaditi pleh, rasporediti fil i prekriti drugom polovinom testa. Vratiti pleh u toplu rernu i peci oko 40 minuta. Probati čačkalicom posredini kolaca da li je dobro pečen. Čačkalica mora biti suva.

Prijatno!

Komentari(0)

Loading