LENJA PITA “KAO KOD BAKE”: Dobri stari recept koji nas vraća u detinjstvo!
Ako ste se zaželeli starih dobrih ukusa, definitivno je vreme za stari, dobri kolač od jabuka

SASTOJCI:
TESTO
3 jajeta
1 čaša od 2dl jogurta
1 čaša od 2dl ulja
1 čaša od 2dl šećera
2 čaše od 2dl brašna
1 kesica praska za pecivo
FIL
Možda vas zanima:

NAJBOLJA LENJA PITA S JABUKAMA KOJA USPEVA SVIMA: Nema boljeg i jednostavnijeg kolača, a topi se u ustima
Donosimo vam najbolji recept za lenju pitu sa jabukama koja uspeva svima.

RECEPT KOJI MORATE ODMAH ZAPISATI Napravite lenju pitu na ovaj način i nikad je više nećete praviti drugačije
Nema greške s ovim receptom.
Možda vas zanima:

NAJBOLJA LENJA PITA S JABUKAMA KOJA USPEVA SVIMA: Nema boljeg i jednostavnijeg kolača, a topi se u ustima
Donosimo vam najbolji recept za lenju pitu sa jabukama koja uspeva svima.

RECEPT KOJI MORATE ODMAH ZAPISATI Napravite lenju pitu na ovaj način i nikad je više nećete praviti drugačije
Nema greške s ovim receptom.
Možda vas zanima:

NAJBOLJA LENJA PITA S JABUKAMA KOJA USPEVA SVIMA: Nema boljeg i jednostavnijeg kolača, a topi se u ustima
Donosimo vam najbolji recept za lenju pitu sa jabukama koja uspeva svima.

RECEPT KOJI MORATE ODMAH ZAPISATI Napravite lenju pitu na ovaj način i nikad je više nećete praviti drugačije
Nema greške s ovim receptom.
1 kg narendanih jabuka
2 kašike ulja
1 kesica burbon vanilin šećera
1/2 kesice cimeta
po želji šećera/ako su jabuke kisele/
po potrebi 2-3 kašike griza
prah šećer
PRIPREMA:
U sud za staviti jaja i seceri mutiti dok se ne dobije lepapenasta smesa. Dodati ulje,jogurt i jos malo umutiti da sesve sjedini. Dodati brašno sa praškom za pecivo i lagano sjediniti sve sastojke u mekano testo.
U serpi na ulju izdinstati narendane jabuke, ovo uraditi pre pripreme testa, dodati šećera po želji, vanilin šećer i cimet.
Ukoliko vam je smesa retka dodati 2-3 kašike griza da bi dobili gustinu fila.
Rernu zatim zagrejati na 200 stepeni. U podmazan i brasnom posut plehstaviti polovinu testa i peći ga 10 minutada se malo uhvati korica.
Izvaditi pleh, rasporediti fil i prekriti drugom polovinom testa. Vratiti pleh u toplu rernu i peci oko 40 minuta. Probati čačkalicom posredini kolaca da li je dobro pečen. Čačkalica mora biti suva.
Prijatno!

Tradicionalni recept: Šaran iz Ćelija – specijalitet monaha manastira Ćelije kod Valjeva
Šaran iz Ćelija je gotovo zaboravljeni kulinarski biser iz manastira Ćelije, poznat po posebnom načinu pripreme koji mu daje nezaboravan ukus.

Recept za letnju boraniju bez mesa! Sveža, ukusana, lagana kao pero, a 1 satojak u njoj će vam baš ZASITITI
Evo jednog letnjeg recepta za boraniju koji je lagan, osvežavajuć i savršen za tople dane – bez zaprške i bez mesa, ali pun ukusa.+

Tradicionalni recept: Srpska popara – ukus detinjstva i jednostavnosti
Popara je tradicionalno srpsko jelo koje osvaja svojom jednostavnošću, ukusom i toplinom, a posebno je draga zbog nostalgije koju budi.

Domaće krofne po starinskom receptu Mire Banjac: Recept generacijama kruži u njenoj porodici, vredi probati
Možete ih napraviti ne samo u posebnim prilikama već i u onim danima kada želite da se podsetite detinjstva.

Slavonski majstori otkrili tajnu pravog fiš paprikaša! Jedna stvar je ključna - ne smete da propustite
Ako želite da pripremite fiš paprikaš kakav se jede u najboljim slavonskim čardama, pratite ovaj proveren recept.
Komentari(0)