Recept za poparu koja greje dušu: Čarobna kombinacija starog hleba, sira i kajmaka, porodica će je jesti u dahu
Pripremite se da oduševite svoje nepce

Popara je više od doručka, ona je pravo kulinarsko iskustvo.
Pripremite se da oduševite svoje nepce ovim jednostavnim, a opet tako ukusnim receptom.
Potrebno je :
voda
Možda vas zanima:


OVO ĆE VAS VRATITI U DETINJSTVO 3 starinska jela za doručak na kojima smo odrasli, lako se prave i bude uspomene
Naši preci nekada nisu imali toliko izbora, domaćice su se snalazile sa onim što su imale kod kuće i naučile kako da od ničega naprave ukusno jelo za celu porodicu, tako su i nastala "sirotinjska jela" koja se i danas spremaju.
Možda vas zanima:


OVO ĆE VAS VRATITI U DETINJSTVO 3 starinska jela za doručak na kojima smo odrasli, lako se prave i bude uspomene
Naši preci nekada nisu imali toliko izbora, domaćice su se snalazile sa onim što su imale kod kuće i naučile kako da od ničega naprave ukusno jelo za celu porodicu, tako su i nastala "sirotinjska jela" koja se i danas spremaju.
Možda vas zanima:


OVO ĆE VAS VRATITI U DETINJSTVO 3 starinska jela za doručak na kojima smo odrasli, lako se prave i bude uspomene
Naši preci nekada nisu imali toliko izbora, domaćice su se snalazile sa onim što su imale kod kuće i naučile kako da od ničega naprave ukusno jelo za celu porodicu, tako su i nastala "sirotinjska jela" koja se i danas spremaju.
stari hleb
malo ulja
so
sir
1 kašika kajmaka ili kisele pavlake
Priprema:
Spajte vode u šerpu oko 500 - 600 ml, posolite i dodajte 2 kašike ulja.
Kad provri voda dodajte oko 4 - 5 većih kriški hleba (iseći na kocke). Viljuškom ga malo isitnite u vodi da hleb upije tečnost.
Ponoviti to sa žicom.
Dodati sir i na kraju kajmak ili pavlaku.
Sve izjednačiti dobro i doručak je gotov.

Slavica otkrila starinski recept za najbolji pinđur: Njena porodica ga tamani, a obožavaćete ga i vi
Porodica Rokvić i ove godine spremno dočekuje zimu.

TRIKOVI NAJBOLJIH DOMAĆICA: Proverite koliko je jaje staro
Ova brza i jednostavna metoda može vam uštedeti novac, ali i sačuvati zdravlje.

Majstorski burek prste da poližete: Starinski recept kojem niko ne može da odoli, obožavaće ga i najveći gurmani
Ukoliko probate ovaj recept pekara vam više neće pasti na pamet.

Proces pravljenja duvan čvaraka: korak po korak do užičkog blaga
Među svim specijalitetima od mesa, jedno jelo zauzima posebno mesto u srcima gurmana – duvan čvarci. Ovaj užički specijalitet odavno je postao simbol tradicije, a zbog svog ukusa i posebnog načina pripreme proglašen je i zaštićenim proizvodom sa geografskim poreklom.

Najlepša poslastica za početak jeseni: Kolač sa šljivama gotov za tren oka, miriše na detinjstvo
Umutite jaja sa šećerom dok smesa ne postane svetlije žuta
Komentari(0)