ZADNJI VOZ ZA ČAČAK: Živeće večno u srcima svih koji su ga voleli - na pogrebu u subotu će gimnazijski hor otpevati čuvenu pesmu voljenom Bori

Lepote Srbije

16:00

Aktuelno 0

Napustila nas je jedna od najvećih legendi naše muzičke scene, Tužni su svi koji su odrastali uz njegove pesme.

umrlica Bore Đorđevića
Printscreen

Prema njegovoj sopstvenoj želji biće sagranjen u na Gradskom groblju u Čačku, iako su članovi njegove najuže porodice sahranjeni u Beogradu.

- Izbegavao sam da pričamo o toj temi, ali on je pre par godina insistirao da odemo na groblje kako bi izabrao svoje grobno mesto, svoju večnu kuću. To smo uradili i on će biti tu sahranjen. Znamo da će ga na večni počinak ispratiti veliki broj prijatelja, kolega, fanova, rekao je za RINU gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Osim velikog broja njegovih prijatelja i obožavaoca, prema nezvaničnim informacijama na pogrebu će Hor čačanske Gimnazije otpevati pesmu Pogledaj dom svoj anđele.

Oni su zajedno nastupali pre šest godina na rok festivalu PRiČA u Čačku.

Njegovi Čačani i danas svirajući njegove pesme u gradu na Moravi, odaju počast velikanu rok scene. Njegov prijatelj iz detinjstva priseća se da je Bora od malih nogu bio poseban.

Čačak zgrada Bore Đorđevića Foto: Rina
 

Zgrada u kojoj je Bora proveo detinjstvo

- On je znao da izađe iz svoje zgrade sa gitarom, da svira i peva sve do moje terase koja je bila udaljena oko nekih 50 metara. Svi su ga znali i svi su ga voleli. Bio je poseban čitav život. U šali je znao da kaže još kao dete - videćete vi ovo će jednog dana biti Borina ulica. Voleo je Čačak i dobar glas o našem gradu pronosio svuda gde je bio, kaže njegov prijatelj Prle Savić.

Da je voleo svoj rodni grad pokazuje i podatak da je sa svojim bendom, čuvenom Ribljom čorbom, koja je punila hale širom Jugoslavije, održao koncert u seoskoj školi u Slatini pored Čačka. Mnogi su bili iznenađeni što tako velike zvezde nastupaju u malom selu, Bora je u svom stilu šeretski odgovorio:

- Pa ne znam šta je čudno, dolazimo svuda gde ima struje, rekao je tada Bora a to se i dan danas prepričava.

Porodica je objavila umrlicu, koja je mnogima naterala suze na oči.

Umrlica Bore Đorđevića Printscreen
 

 

"Naš dragi, Borislav Bora Đorđević, preminio je 04. septembra 2024. godine u 72. godini života. Sahrana je u subotu 07. septembra 2024. godine u 14.30 časova na Centralnom groblju u Čačku. Opelo je u 14.00 časova. Izjave saučešća su od 13.00 u kapeli", piše na umrlici preminulog muzičara.

Ožalošćeni: Supruga Dubravka, sin Boris, ćerka Tamara, unuk Petar, zet Bojan, snaha Milica, svastika Daša i tašta Nada - pisalo je na umrlici.

deda radiša

Žene treba poštovati, puno raditi a u jelu i piću biti umeren: Deda Radiša oduvao svećice sa neverovatnim brojem 100, ovo su njegovi saveti za dug život - muškarci dobro obratite pažnju

Aktuelno

14:00

16 septembar, 2024

Okružen rodbinom, familijom i prijateljima, Radiša Babić iz Čačka oduvao je ovog septembra svećice sa neverovatnim okruglim brojem 100. Bistrog uma i zdravog duha mu ne nedostaje, tako da ovaj starina na najbolji način pokazuje da su godine samo broj. Na oduševljenje svih održao je na ovaj poseban dan i slavljenički govor.

Komentari(0)

Loading