BILJKE KOJE USPEVAJU I NEMARNIMA: Ove vrste ne traže ni vreme ni pažnju, a bujaju - JEDNOSTAVNO NE MOŽETE DA IH UBIJETE

Lepote Srbije

15:00

Aktuelno 0

Sve što im treba je zalivanje s vremena na vreme

biljka
Shutterstock

Sobne biljke svaki stan pretvaraju u tropski raj. Postoje ljude koji umeju sa cvećem pa im ono raste "kao iz vode" i oni drugi kojima nikako ne uspeva, uglavnom zato jer su nemarni prema njemu. Upravo za njih donosimo spisak onih koje su nezahtevne za uzgoj. Jedino na šta treba da misle je da ih s vremena na vreme - zaliju.

ZAMIJA je prva na listi biljaka koje nisu zahtevne. Ne treba joj puno vode niti svetla i jedna je od najsporije rastućih sobnih biljaka. Estetski je privlačna, a raste do 1,2 metra visine i presađuje se na svake dve ili tri godine.

SABLJICA, SANSEVERIJA ILI SVEKRVIN JEZIK može dugo da opstane bez vode i raste vrlo sporo. Proizvodi samo jedan ili dva nova lista po vegetacijskoj sezoni.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

KAKTUS ima vrlo dugačak životni vek. Može biti smešten i u keramičke i u plastične tegle, a potrebno mu je nekoliko sati jake sunčeve svetlosti. Tokom zime voda mu nije potrebna.

DRACENA ne raste brzo i dobro podnosi sušu. Lako se i brzo prilagođava životu u zatvorenom prostoru i neće vam zameriti ako ponekad zaboravite da je zalijete.

VOŠTANI CVET je biljka koju žene obožavaju. Gusti listovi čuvaju vodu, pa ne brinite ako je zaboravite zaliti. U idealnim uslovima cveta s mnogo mirisnih cvetova u obliku zvezdica.

KINESKI DOLAR podnosi gotovo sve uslove i odličan je da popuni svaki prazan kutak. Raste sporo, do 30 centimetara. Izgleda nežno i vrlo je otporan i lak za negu.

deda radiša

Žene treba poštovati, puno raditi a u jelu i piću biti umeren: Deda Radiša oduvao svećice sa neverovatnim brojem 100, ovo su njegovi saveti za dug život - muškarci dobro obratite pažnju

Aktuelno

14:00

16 septembar, 2024

Okružen rodbinom, familijom i prijateljima, Radiša Babić iz Čačka oduvao je ovog septembra svećice sa neverovatnim okruglim brojem 100. Bistrog uma i zdravog duha mu ne nedostaje, tako da ovaj starina na najbolji način pokazuje da su godine samo broj. Na oduševljenje svih održao je na ovaj poseban dan i slavljenički govor.

Komentari(0)

Loading