Dodajte 1 kap ove tečnosti u kantu sa vodom i prašina se neće pojavljivati nedeljama: Trik koji se koristi i u muzejima
Čišćenje kuće, a pogotovo brisanje prašine je dosadan ali obavezan posao, evo kako da ga olakšate sebi
Borba sa prašinom u kući je svojevrsna borba titana. Uzaludan posao koji nikome ne pada lako kada se uzme u obzir da rezultati tog mukotrpnog rada vrlo brzo postaju nevidljivi.
Verovatno ste do sada probali više načina da olakšate sebi ovaj sizifov posao, ali kamen se uporno skotrlja.
Međutim izgleda da je rešenje tu, ako je verovati čuvenom muzeju "Smitsonijan", koji to navodi na svom sajtu, tajni sastojak je glicerin! A možete da kupite u većini apoteka.
Možda vas zanima:
TAJNA PROFESIONALNIH CVEĆARA: Jednom mesečno u vodu sipajte OVAJ SASTOJAK i sobno cveće će cvetati tokom čitave godine
Najvažnije je ispoštovati jedno bitno pravilo kada cveće zalivate sa ovim specijalnim sastojkom
Caka koju koriste pekari da testo ostane sveže i do 3 dana: Samo dodajte ovaj sastojak i umesićete najbolje pecivo
Dovoljno je da dodate samo jedan sastojak i da vaše pecivo bude savršeno
Možda vas zanima:
TAJNA PROFESIONALNIH CVEĆARA: Jednom mesečno u vodu sipajte OVAJ SASTOJAK i sobno cveće će cvetati tokom čitave godine
Najvažnije je ispoštovati jedno bitno pravilo kada cveće zalivate sa ovim specijalnim sastojkom
Caka koju koriste pekari da testo ostane sveže i do 3 dana: Samo dodajte ovaj sastojak i umesićete najbolje pecivo
Dovoljno je da dodate samo jedan sastojak i da vaše pecivo bude savršeno
Možda vas zanima:
TAJNA PROFESIONALNIH CVEĆARA: Jednom mesečno u vodu sipajte OVAJ SASTOJAK i sobno cveće će cvetati tokom čitave godine
Najvažnije je ispoštovati jedno bitno pravilo kada cveće zalivate sa ovim specijalnim sastojkom
Caka koju koriste pekari da testo ostane sveže i do 3 dana: Samo dodajte ovaj sastojak i umesićete najbolje pecivo
Dovoljno je da dodate samo jedan sastojak i da vaše pecivo bude savršeno
Naime, nije dovoljno samo očistiti prašinu, već i sprečiti da se ona neko vreme ne pojavi. Zato sve što treba da uradite jeste da pomešate 5 litara vode sa 3 kašike glicerina, umočite krpu u ovu mešavinu, i njome prebrišete podove, ogledala i nameštaj, piše 24sata.hr.
Takođe, glicerin je efikasan u uklanjanju mrlja od kafe ili čaja sa odeće. Na svežu fleku nanesete kombinaciju kuhinjske soli i glicerina (u odnosu 1:1), a čim mrlja izbledi, odeću operete na standardan način.
Krpicom sa malo glicerina, možete tretirati i pohabane delove kožne odeće ili nameštaja.
Takođe za detaljno čišćenje prozora pomešajte glicerin i etil akohol u odnosu 1:10, i time obrišite stakla.
Dakle, nema potrebe za očajavanjem, ovog puta kao superheroj u pomoć vam stiže glicerin.
Danas je Mratindan, ženama je strogo zabranjeno da ovo uzimaju u ruke! Veliki je praznik, nikako ne valja...
Danas se završava period Vučijih dana, koji su počeli na Đurđic
Uskoro počinje Božićni post, a evo i do kada traje: Ova pravila morate da ispoštujete, jedno strogo se tiče hrane!
Veoma je važno da se tokom posta uzdržite od loših misli i dela
Danas je važan dan za vernike, slavimo veliki praznik! Običaj se tiče bolesti, strog je i ne valja ga prekršiti!
Behu svi iz Sedamdeset apostola
Težak sneg obarao drveće, registrovano nekoliko stotina kvarova na elektro-mreži: Na terenu angažovano 155 ekipa, ulažu napore da svi meštani što pre dobiju struju
Sve raspoložive ekipe Elektrodistribucije Srbije su intenzivno i bez prekida radile na saniranju kvarova na distributivnoj mreži, izazvanih nevremenom praćenim olujnim vetrom i teškim, vlažnim snegom, koje je pogodilo Srbiju. Najveći broj kvarova registrovan je na teritorijama Raškog, Zlatiborskog, Jablaničkog i Moravičkog okruga.
Opasnost u kanjonu Lima, krupno kamenje preti da se sruči na kolovoz usled otapanja snega i padavina: Vozačima se savetuje oprez ukoliko se kreću ka crnogorskoj granici
Otapanje snega koji je prethodnih dana, ali i sati pao na teritoriji Zapadne Srbije uslovilo je povećan broj odrona ma magistralnom putu ka Crnoj Gori. Naročito rizična deonica jeste od Prijepolja ka graničnom prelazu Gostun.
Komentari(0)