Dodajte 1 kap ove tečnosti u kantu sa vodom i prašina se neće pojavljivati nedeljama: Trik koji se koristi i u muzejima
Čišćenje kuće, a pogotovo brisanje prašine je dosadan ali obavezan posao, evo kako da ga olakšate sebi
Borba sa prašinom u kući je svojevrsna borba titana. Uzaludan posao koji nikome ne pada lako kada se uzme u obzir da rezultati tog mukotrpnog rada vrlo brzo postaju nevidljivi.
Verovatno ste do sada probali više načina da olakšate sebi ovaj sizifov posao, ali kamen se uporno skotrlja.
Međutim izgleda da je rešenje tu, ako je verovati čuvenom muzeju "Smitsonijan", koji to navodi na svom sajtu, tajni sastojak je glicerin! A možete da kupite u većini apoteka.
Možda vas zanima:
Znate li kako da uklonite miris luka sa ruku? Rešenje je jednostavno i nije sapun
Trikovi iz kuhinje koji stvarno rade
TRIK ZA PRIPREMU NAJUKUSNIJE DŽIGERICE: Tajna je u jednom sastojku koji ubija gorčinu
Otkrijte trik koji uklanja gorčinu i menja ukus – jednostavno, brzo i provereno.
Možda vas zanima:
Znate li kako da uklonite miris luka sa ruku? Rešenje je jednostavno i nije sapun
Trikovi iz kuhinje koji stvarno rade
TRIK ZA PRIPREMU NAJUKUSNIJE DŽIGERICE: Tajna je u jednom sastojku koji ubija gorčinu
Otkrijte trik koji uklanja gorčinu i menja ukus – jednostavno, brzo i provereno.
Možda vas zanima:
Znate li kako da uklonite miris luka sa ruku? Rešenje je jednostavno i nije sapun
Trikovi iz kuhinje koji stvarno rade
TRIK ZA PRIPREMU NAJUKUSNIJE DŽIGERICE: Tajna je u jednom sastojku koji ubija gorčinu
Otkrijte trik koji uklanja gorčinu i menja ukus – jednostavno, brzo i provereno.
Naime, nije dovoljno samo očistiti prašinu, već i sprečiti da se ona neko vreme ne pojavi. Zato sve što treba da uradite jeste da pomešate 5 litara vode sa 3 kašike glicerina, umočite krpu u ovu mešavinu, i njome prebrišete podove, ogledala i nameštaj, piše 24sata.hr.
Takođe, glicerin je efikasan u uklanjanju mrlja od kafe ili čaja sa odeće. Na svežu fleku nanesete kombinaciju kuhinjske soli i glicerina (u odnosu 1:1), a čim mrlja izbledi, odeću operete na standardan način.
Krpicom sa malo glicerina, možete tretirati i pohabane delove kožne odeće ili nameštaja.
Takođe za detaljno čišćenje prozora pomešajte glicerin i etil akohol u odnosu 1:10, i time obrišite stakla.
Dakle, nema potrebe za očajavanjem, ovog puta kao superheroj u pomoć vam stiže glicerin.
Sve više dece se rađa u Čajetini - danas otvoren drugi vrtić ali uskoro će biti potreban i treći: Novih 100 mesta za mališane na Zlatiboru, sjajna vest za roditelje
Na teritoriji opštine Čajetina iz godine u godinu sve je više dece, tako da su i potrebe za vrtiće porasle. Sada je za sve roditelje i mališane stogla sjajna vest jer je na Zlatiboru otvoren novi, moderno opremljen objekat vrtića „Narcis" koji će značajno unaprediti uslove boravka i ranog obrazovanja dece u opštini Čajetina.
Odjekivaće sirene ali nema razloga za brigu: U Prijepolju, Novoj Varoši i Priboju sutra se testira sistem za javno uzbunjivanje
U sredu, 3. decembra, u 12 časova, u Prijepolju, Priboju i Novoj Varoši biće sprovedena redovna provera sistema za javno uzbunjivanje, zbog čega će biti aktivirane sirene.
Biće u obliku velikog lista, a u njemu pravi raj: Grad Čačak na obali reke dobija novi park jedinstven u Srbiji - ovako će da izgleda Moravski lisnik
Grad Čačak dobija još jednu uređenu zelenu površinu, jer je u planu da se na prostoru između Zapadne Morave i odbrambenog bedema, od Sportskog centra “Mladost“ do vodozahvata u Beljini, izgradi novi gradski park površine 56,18 hektara. Reč je o projektu “Moravski lisnik“, za koji je JP “Gradac“ izradilo urbanistički projekat.
Slavimo Svetog proroka Avdiju: Prema narodnim verovanjima, evo šta treba, a šta nikako ne valja danas raditi
Za Srpsku pravoslavnu crkvu danas je veliki praznik, odnosno, dan kada se obeležava Sveti prorok Avdija, čija životna priča i dela se prenose kroz vekove. Evo šta prema običajima i verovanjima na današnji dan nikako ne bi trebalo da radite, a šta se smatra poželjnim.
Sve što je bajato to mi prija - ustajala čorba i trule voćke su na meniju: Milutin iz Osečine svetski fenomen, čovek preko 30 godina jede samo pokvarenu hranu i oseća se kao mladić
Dok neko svoj jelovnik ne može zamisliti bez mesa, drugi svoju ishranu baziraju na voću i povrću. Međutim, kad je izbor hrane u pitanju Milutin iz Osečine je svetski fenomen. Naime, ovaj čovek više od trideset godina nije probao svežu hranu, njegov organizam traži bajat hleb, pokvaren pasulj ili ustajalu čorbu, dok su mu za dezert glavna poslastica trule voćke.
Komentari(0)