Posadite krompir na ovaj način i imaćete najbolji rod: Stručnjak dao savet zlata vredan

15:00

Aktuelno 0

Na ovaj način imaćete krompira u izobilju i bićete zadovoljni plodovima

krompir
rina

Proizvodnja i uzgajanje sopstvenog krompira nikada nije bilo lakša. Možete napraviti sopstvenu baštu u vašem dvorištu koristeći samo nekoliko stvari.

Da biste započeli ovaj projekat potrebno vam je sledeće:

Ograda od žice koje su visoke 4 metra i široke 8 metara

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Prvo, postavite stubove za ogradu u kvadratnom obliku. Uverite se da su odvojene 18 cm jedna od druge.  Ovo je temelj za vaš krompir. Zatim uzmite žicu i omotajte je oko stubova i dobro pričvrstite.

Dodajte slamu u centar ograde. Kada od slame formirate strukturu u obliku gnezda u sredinu dodajte kompost ili zemlju da biste stvorili okruženje u kome krompir može rasti.

Uzmite dva kilograma  krompira (oko 8 srednjih krompira) i isecite ih. Ako možete, potrudite se da krompir bude proklijao jer to funkcioniše kao seme.

krompir rina
 

Stavite krompir  u zemlju i uverite se da su zeleni pupoljci okrenuti prema slami. Onda pokrijte krompir sa nekoliko centimetara zemlje i položite još jedan red krompira. Uradite to dok nestane krompira.

Slama pomaže da tlo ostane oko 10 stepeni toplije što pospešuje rast krompira.

U slučaju da nema kiše, zalijte krompir u nekoliko navrata.

Berba je još jedostavnija. Sedmicu nakon što procveta, mladi krompiri spremni su za vađenje.

Ne morate čupati celu biljku nego samo razgrnite slamu, povadite veće gomolje i ponovo nagrnite slamu pa će manji gomolji dalje rasti.

Na ovaj način imaće krompira u izobilju i bićete zadovoljni plodovima, piše Novi.ba.

reka lim

Bagerima, kamionima i čamcima se čisti smeće iz Lima: Ogromne količine otpada opet stigle u Srbiju iz Crne Gore, ekološka bomba samo što ne eksplodira

Aktuelno

11:00

16 april, 2024

Na reci Lim kod Nove Varoši, u prethodnom periodu veliki vodostaj reke doneo je ogromne količine smeća, koje je postavljena lančanica zaustavila u mestu Bistrica. Članovi Udruženja građana "Jastreb", tokom jučerašnjeg čitavog dana, sa teškom mehanizacijom uspeli su da uklone preko 50 kubika nagomilanog smeća.

rode

Iz vrele Afrike pravo u srce Srbije: Rode mogle da biraju bilo koje mesto na svetu ali su došle u Čačak, sve više parova dugonogih ptica letuje kraj Morave (FOTO)

Aktuelno

14:00

15 april, 2024

Kao i u godinama za nama, nekoliko parova roda odlučilo je da nakon dugog i napornog puta sa dna afričkog kontinenta, svoje leto provedu u dolini Morave. Tako se, pored nadaleko poznatih Mije i Antonija još nekoliko parova ovih dugonogih ptica vratilo svojim visoko postavljenim kućama u gradu Čačku.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading