Menja radnike, a suši čak i zalađene šljive: Neverovatan izum Čačana, napravili automatizovanu sušaru koju već koriste voćari iz Osečine

18:00

Aktuelno 0

Prodaja voća u sušenom umesto u svežem stanju način da je da voćari zaokruže proces prozvidnje i više zarade, a uz novi izum čačanskog preduzetnika Milivoja Trufunovića i njegovih saradnika, sada će im to biti još lakše. Oni su osmislili i u rad pustili najmoderniju sušaru u Srbiji, a proizvođači šljive iz sela kod Osečine več započeli sušenje zamrznute šljive na ovaj način.

sušara
Rina

- Napravljena je potpuno automatizovana sušara koja omogućava odličan kvalitet suve šljive, zatim smanjenje ljudskog rada tri do četiri puta u odnosu na ranije sušare - kažu za RINU ispred kompanije Processing iz Čačka.

Novom tehnologijom stvaraju se mogućnosti za proširenje proizvodnje i asortimana sušenog voća, ali i svežeg.

- Pustili smo u rad sušaru kako bi je proverili, ona je predviđena ne samo za sušenje sveže, već i zaleđene šljive , zadržavajući prkolasan kvalitet. Benefite svakako imaju veći proizvođači odnosno prerađivači voća koji imaju problem sa nedostatkom radne snage i kojima će ova šušara itekako olakšati proizvodnju, dodaju u čačanskoj kompaniji.

sušara Rina
 

Inače, u ovoj čačanskoj kompaniji više od tri decenije proizivode se sušare za voćare iz čitave Srbije,ali i regiona.

sušara Rina
 

- Nedavno je nekoliko sušara postavljeno u Makedoniji i pokazale su se kao pun poslovni pogodak. Ovog vikenda slične će biti i u opštini Ljig jer oni koji su na vreme pronašli način kako da dodaju vrednost svome proizvodu, žele da budu spremni za predstojeći sezonu, dodaju iz ove čačanske kompanije, zaključuju.

Komentari(0)

Loading