Kaša sa suvim šljivama: Zaboravljena večera koja zasiti dušu
U jesenjim večerima, kada nije bilo mesa ni mleka, domaćice su kuvale puru – gustu kašu od kukuruznog brašna. Kad bi dodale suve šljive, večera je postajala i slatka i lekovita
U jesenjim večerima, kada nije bilo mesa ni mleka, domaćice su kuvale puru – gustu kašu od kukuruznog brašna. Kad bi dodale suve šljive, večera je postajala i slatka i lekovita
Prodaja voća u sušenom umesto u svežem stanju način da je da voćari zaokruže proces prozvidnje i više zarade, a uz novi izum čačanskog preduzetnika Milivoja Trufunovića i njegovih saradnika, sada će im to biti još lakše. Oni su osmislili i u rad pustili najmoderniju sušaru u Srbiji, a proizvođači šljive iz sela kod Osečine več započeli sušenje zamrznute šljive na ovaj način.
Izuzetno su pogodne za zdravlje creva, jer podstiču varenje i ubrzavaju metabolizam.