Ona gađa pravo u metu, lepa streljašica Marta najbolja je mlada sportskinja Gornjeg Milanovca

11:00

Aktuelno 0

Ponosno donela brojne medalje u svoj grad

marta ivović
rina

U sali Doma kulture održana je svečana dodela priznanja najuspešnijim sportistima i sportskim kolektivima u 10 kategorija, a uručene su i posebne nagrade za zasluge u oblasti sporta na teritoriji opštine Gornji Milanovac za 2023. godinu. Priznanja je uručio predsednik opštine Dejan Kovačević.

- U cilju afirmacije sporta u Gornjem Milanovcu, kao i što boljeg stimulisanja mladih da se uključe u sport i postižu još bolje rezultate, danas na veliki praznik Sretenje – Dan državnosti želimo da najboljim sportistima grada uručimo prizanja i pokažemo da opština na jedan lep način želi da se zahvali mladima na postignutim rezultatima. Uspesi naših sportista na najlepši način promovišu opštinu Gornji Milanovac kako na državnom nivou, tako i šire. Ono što vi postižete u sportu jesu rezultati kojima se diči opština Gornji Milanovac. Dodelom priznanja želimo da vam zahvalimo na postignutim uspesima. Opština će pored finansijke podrške, infrastrukturno nastaviti da podržava razvoj sporta, kako biste imali najbolje uslove za treniranje i za rad. Pored toga što je sport veoma bitan za fizički razvoj dece, sport je kategorija koja treba svima nama da donese radost i uspeh. Ja vam se zahvaljujem i čestitam na dosadašnjim rezultatima. Opština Gornji Milanovac će znati to da ceni, uz čestitke svim dobitnicima važnog i velikog priznanja, priznanja da ste najbolji u sportskoj kategoriji u kojoj ste se takmičili, želim svima vama kao i građanima opštine Gornji Milanovac da čestitam današnji dan - Dan državnosti Republike Srbije – poručio je Kovačević.

Titula najbolje mlade sportistkinje 2023. godine pripala je Marti Ivović, članici Streljačke družine „Dragan Jevtić Škepo”, a za najboljeg mladog sportistu proglašen je Vladimir Antonijević član BK „Endorfin”. Sportistkinja 2023. godine je Kristina Ivković, koja nastupa u seniorskoj ekipi OK „Takovo Zvezda Helios”.

- Velika mi je čast što sam sada ovde. Ovo mi je veliki vetar u leđa za dalja takmičenja i postizanje još boljih uspeha – rekla je Kristina.

Priznanje, najbolji sportista Gornjeg Milanovca 2023. godine je Dragan Petrović, član seniorske ekipe OK „Takovo”.

- Lepo je biti danas ovde i osvojiti nagradu najboljeg sportiste u svom gradu . Ova nagrada nije samo moj uspeh, za ovo su zaslužni i moji saigrači i moji treneri , kao i klub koji se već treću godinu takmiči u Super ligi Srbije – rekao je Petrović.

U kategoriji najbolji sportista veteran priznanje je dodeljeno Nebojši Novakoviću, sportski trener 2023.godine je Slobodan Miladinović. Najuspešnija sportska organizacija 2023.godine je OK„Takovo”, najbolja školska sportska ekipa je ekipa TŠ „Jovan Žujović”, a sportista godine u školskom sportu je Petar Petrović. Priznanje najbolji profesor fizičkog vaspitanja dodeljeno je Aleksandru Nikoliću. Posebna priznanja za postignute rezultate i doprinos milanovačkom sportu pripala su Miroslavu Miletiću i Mileni Milošević. Ove godine dodeljena su i dva posebna priznanja posthumno, Vojimiru Mandiću i Milanu Mijatoviću.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading