DEVOJCI SKINULI 53.000 SA RAČUNA Pojavila se nova internet prevara u Srbiji, evo kako da je prepoznate

Lepote Srbije

21:00

Aktuelno 0

Na društvenim mrežama korisnici upozoravaju na novu prevaru, a banke upozoravaju da se kartica momentalno blokira u slučaju da primetite neke nepravilnosti.

DEVOJCI SKINULI 53.000 SA RAČUNA Pojavila se nova internet prevara u Srbiji, evo kako da je prepoznate
Shutterstock

 

Naime, pojedinim korisnicima stigao je SMS da su inicirali transakciju karticom, a zapravo nisu.

- Upravo mi je stigla poruka da sam inicirala transakciju koju nisam pokrenula. Istražila sam o čemu je reč i vidim da je u pitanju onlajn klađenje. Zvala sam banku i rekli su mi da nije prvi slučaj. Preporuka je da se kartica blokira, jer je negde zapamćena i može ponovo biti zloupotrebljena - navodi se u jednom upozorenju koje je objavljeno na storiju Instagram stranice "Serbialive Beograd".

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Potom se javila devojka kojoj je stigla ista poruka, ali su njoj prevaranti skinuli čak 53.000 dinara sa kartice. Navodno je reč o jednoj kladionici.

- Juče u pet ujutru mi je skinuto sa računa u vidu osam transakcija 53.000 dinara od strane jedne firme koja je zapravo kladionica. Pre svega ja u toj kladionici nemam nalog, niti sam u pet ujutru uplaćivala novac na bilo čiji nalog. Pored toga banka nije izvršila autorizaciju za ista plaćanja. Neko je bez ikakvog problema svukao novac sa računa - požalila se još jedna korisnica.

Ona je navela da je u policiji podnela krivičnu prijavu, a potom se javio još jedan prevareni građanin kome je skinuto 2.800 dinara sa računa.

- Karticu smo blokirali odmah - naveo je on.

Komentari(0)

Loading