Jedinstveno selo u Srbiji: Posle dočeka međunarodne, organizuje i doček Srpske nove godine
Selo Pranjani na obroncima Suvobora jedno je od retkih koje je organizovalo doček u samom centru u seoskom renoviranom domu.

Veliki broj meštana ovog, ali i okolnih sela proveli su najluđu noć upravo u Pranjanima, a kako se o dobrom provodu priča već danima, na istom mestu biće organizovan i doček Pravoslavne nove godine.
"Dobre stvari ne treba menjati, već ih treba negovati i ponoviti. Zašto veliki dočeci moraju biti samo po gradovima i turističlkim centrima? Pranjani su dokaz da i u jednom malom srpskom selu provod može biti odličan", kažu organizatori.
Foto: Rina
Možda vas zanima:

Milenko je živa legenda suvoborskog kraja: Potpuno nepokretan i u kolicima svakodnevno popravlja automobile i radi teške seoske poslove
Desna ruka mu je sin, koji mu pomaže u svemu.

HIT! UZ MUZIKU SA RADIJA DAJU VIŠE MLEKA Stevan sa Suvobora ostao u čudu nakon saznanja šta slušaju njegove krave
Svi znamo da je uz klasičnu muziku mleko kvalitetnije kod krava, a evo šta slušaju krave sa Suvobora.
Možda vas zanima:

Milenko je živa legenda suvoborskog kraja: Potpuno nepokretan i u kolicima svakodnevno popravlja automobile i radi teške seoske poslove
Desna ruka mu je sin, koji mu pomaže u svemu.

HIT! UZ MUZIKU SA RADIJA DAJU VIŠE MLEKA Stevan sa Suvobora ostao u čudu nakon saznanja šta slušaju njegove krave
Svi znamo da je uz klasičnu muziku mleko kvalitetnije kod krava, a evo šta slušaju krave sa Suvobora.
Možda vas zanima:

Milenko je živa legenda suvoborskog kraja: Potpuno nepokretan i u kolicima svakodnevno popravlja automobile i radi teške seoske poslove
Desna ruka mu je sin, koji mu pomaže u svemu.

HIT! UZ MUZIKU SA RADIJA DAJU VIŠE MLEKA Stevan sa Suvobora ostao u čudu nakon saznanja šta slušaju njegove krave
Svi znamo da je uz klasičnu muziku mleko kvalitetnije kod krava, a evo šta slušaju krave sa Suvobora.
Za doček Srpske nove godine u Pranjima neizostavna je domaća hrana, ali i dobra narodna muzika. Ovaj put angažovani su muzičari Sena i Vlade, ali neće izostati ni zlatni violinisti.
"Naše selo je poznato po violini, tako da su ti zvuci neizbežni na svakom veselju. Ne može bez toga da prođe. Sada će nam doći Dušan Spasojević, koji je na Saboru osvojio jednu od prestižnih nagrada", dodaju organizatori.
Ono po čemu je doček u ovom selu nadaleko poznat, jeste cenovnik pistupačan za svačiji džep.
"Nismo hteli da budemo alavi, nego želimo da se ljudi lepo provedu, a i da ne potroše čitavu platu za tu jednu noć. Primera radi, kilogram mešanog mesa sa roštilja koštaće 2.000 dinara, a porcija vrata 400 grama 1.000 dinara. Vešalice, po porciji od takođe 400 grama, konobari će nuditi po istoj ceni od 1.000 dinara. U ponudi će naravno, pored predjela, pihtija, sireva čija porcija se kreće od 200 dinara, cene pića su takođe veoma zanimljive", kažu organizatori.
Cena piće takođe su povoljno i svakodnevne, bez obzira što je u pitanju najluđa ali i paprena noć.
Pivo će se prodavati po svakodnevnoj ceni od 200 dinara, dok će dva litra špricera od rozea koštati 1.500 dinara, dodaju oranizatori.

Kako napraviti tečno đubrivo od gaveza: Težnost koja deluje kao raketno gorivo za vaše biljke - od cveća do povrća
Najbolje domaće tečno đubrivo pravi se od gaveza, a toliko je jako da biljke od njega rastu preko noći

Ova gljiva je "šumski džekpot": U Srbiji vredi čak i preko 100 evra po kilogramu
Smrčak je nutritivno bogat i predstavlja važan izvor zarade za mnoge berače. Raste sezonski od aprila do juna na vlažnim zemljištima širom Srbije.

Na ovaj prirodan način ćete se rešiti dosadnih smrdibuba u svom domu: Ključ je u tome gde ćete staviti ovo sredstvo od samo 2 sastojka
Ako ste ikada imali posla sa smrdibubama u svom vrtu ili u kući znate koliko mogu da budu dosadne, srećom, postoji prirodan način da ih se rešite bez upotrebe hemikalija koje mogu biti štetne za biljke i okolinu.

Danas slavimo letnjeg Svetog Nikolu: Na ovako važan dan valja se uraditi ovo
Sveti Nikola je postao jedan od najomiljenijih svetaca i za njega se vezuju mnogi običaji opstali iz davnina

NEVEROVATNA LEKOVITOST: Nikada ne bacajte peteljke od jagoda
Kada dođe sezona jagoda, one su nam svakodnevno na meniju.
Komentari(0)