HIT! UZ MUZIKU SA RADIJA DAJU VIŠE MLEKA Stevan sa Suvobora ostao u čudu nakon saznanja šta slušaju njegove krave
Svi znamo da je uz klasičnu muziku mleko kvalitetnije kod krava, a evo šta slušaju krave sa Suvobora.

Prema brojnim svetskim istraživanjima, dokazano je da krave daju više mleka, ako slušaju muziku. Da ovo nije samo puka teorija, već i činjenica dokazana u praksi najbolje pokazuje primer sa farme Stevana Ivanovića iz sela Pranjani na Suvoboru. On svojim kravama pušta muziku sa radija, a one mu daju još više mleka. Ipak, ne reaguju tako dobro na svaki žanr i pesmu, već i one imaju svoje omiljene hitove.
„Neki puštaju Baha, neki Betovena, Mocarta, mi ovde stanicu na radiju podešavamo na narodnu muziku.Čini mi se da više vole instrumental, nego pesmu sa tekstom. U našoj štali nikada nije bilo manje od 10 grla, od toga i živimo, pa smo im obezbedili i lagodnost u vidu muzike”, rekao je Stevan za RINU.

Možda vas zanima:

ZIMSKI POSNI KOLAČ Jednostavan za pripremu, sočan i mirisan, san svake domaćice (RECEPT)
Zasladite se u vreme posta bez griže savesti.

TRADICIONALNI RECEPT ZA ZDRAVLJE I DUGOVEČNOST Slatkasta voda najveći je neprijatelj kamena i peska u bubregu (FOTO)
Dok apoteka nije bilo na svakom ćošku, naši stari spas su tražili ali i pronalazili u lekovima iz prirode.
Merilo njihovog prinosa jeste muzilica, a domaćin Stevan zadovoljan je količinom mleka koje njegove krave daju. Smatra da osim što im muzika prija i daju više mleka, ona utiče da budu mirnije i druželjubivije.
„One vole da imaju čuju oko sebe neke glasove. Tako navikavaju na buku, ne skaču i ne beže dok se muzu. Mnogo su mirnije kad imaju muziku, čim im ugasimo, one riču kao da su gladne, vidno su nezadovoljne. Čini mi se kada bi im taj vid ugođaja ugasili, to bi za njih bilo kao kazna”, pojasnio je Stevan.
Ako vas put navede u suvoborska sela i začujete iz neke štale šumadisjku dvojku, znajte da se to pušta zbog krava koje obožavaju te zvuke. Osim, što utiče na njihovo raspoloženje često i farmeri zapevuše dok rade, pa im obavljanje teških poslova u štali lakše pada.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Ovaj manastirski kolač je idealan za nenajavljene goste! Pravi se na vodi bez šećera, i to za čas
U nastavku pročitajte kako se sprema ova poslastica na vodi i bez šećera.

Ovaj recept za bakin kolač je star 50 godina! Pravio se samo u Jugi, otkriven i tajni sastojak
Pravi se brzo uz najjednostavnije sastojke.

Recept za posne čupavce: Još su sočniji i ukusniji, a zahvaljujući 1 triku čak 5 dana mogu ostati sveži
Još su sočniji i ukusniji, a zahvaljujući 1 triku čak 5 dana mogu ostati svež

Zapečena kaša iz sela Vina kod Negotina: Doručak od tri sastojka koji hrani dušu
U selima Timočke Krajine, zapečena kaša je nekada bila omiljeni doručak težaka. Pravljena od krompira, crnog luka i kukuruznog brašna, jednostavna je, ali zasitna, i pečena do zlatne hrskavosti u zemljanoj posudi. Danas je gotovo zaboravljena, ali još uvek se sprema u nekoliko domaćinstava u okolini Negotina.

Ovaj aromatični pasulj kida koliko je dobar! Stigao pravo iz bakinje kuhinje, spoj sastojaka je fantazija
Priprema je jednostavna, a rezultat je jelo koje će vas podsetiti na bakinu kuhinju.
Komentari(0)