Nakon dočeka međunarodne, u Pranjanima se sada organizuje i svečani doček Srpske nove godine - meštani u neverici

18:00

Aktuelno 0

Jedinstveno selo u Srbiji

pranjani
rina

Selo Pranjani na obroncima Suvobora jedno je od retkih koje je organizovalo doček u samom centru u seoskom renoviranom domu. Veliki broj meštana ovog, ali i okolnih sela proveli su najludju noć upravo u Pranjanima, a kako se o dobrom provodu priča već danima, na istom mestu biće organizovan i doček Pravoslavne nove godine.

- Dobre stvari ne treba menjati, već ih treba negovati i ponoviti. Zašto veliki dočeci moraju biti samo po gradovima i turističlkim centrima? Pranjani su dokaz da i u jednom malom srpskom selu provod može biti odličan, kažu za RINU organizatori.

Za doček Srpske nove godine u Pranjima neizostavna je domaća hrana, ali i dobra narodna muzika. Ovaj put angažovani su muzičari Sena i Vlade, ali neće izostati ni zlatni violinisti.
pranjani rina
 

- Naše selo je poznato po violini, tako da su ti zvuci neizbežni na svakom veselju. Ne može bez toga da prodje. Sada će nam doći Dušan Spasojević, koji je na Saboru ovojio ejdnu od prestižnih nagrada, dodaju organizatori.

Možda vas zanima:

Ono po čemu je doček u ovom selu nadaleko poznat, jeste cenovnik pistupačan za svačiji džep.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Nismo hteli da budemo alavi, nego želimo da se ljudi lepo provedu, a i da ne potroše čitavu platu za tu jednu noć. Primera radi, kilogram mešanog mesa sa roštilja koštaće 2.000 dinara, a porcija vrata o 400 grama 1.000 dinara. Vešalice, po porciji od takođe 400 grama, konobari će nuditi po istoj ceni od 1.000 dinara. U ponudi će naravno, pored predjela, pihtija, sireva čija porcija se kreće od 200 dinara, cene pića su takođe veoma zanimljive, kažu za RINU organizatori.

Cena piće takođe su povoljno i svakodnevne, bez obzira što je u pitanju najluđa ali i paprena noć.

Pivo će se prodavati po svakodnevnoj ceni od 200 dinara, dok će dva litra špricera od rozea koštati 1.500 dinara, dodaju oranizatori.

Komentari(0)

Loading