Prvi Svemirski muzej u regionu otvoren na Petrovaradinskoj tvrđavi

Lepote Srbije

12:00

Aktuelno 0

U Novom Sadu je 1. decembra otvoren Svemirski muzej. To je prvi tehnički muzej tog tipa u regionu, a program muzeja prilagođen je svim uzrastima. Pored postavke muzejskih eksponata, posetioci su u prilici da dožive nesvakidašnji interaktivni sadržaj.

Prvi Svemirski muzej u regionu otvoren na Petrovaradinskoj tvrđavi
unsplash

Rakete, teleskopi, sateliti, moderna astronautska odela i multimedijalni sadržaj samo su deo onoga što nudi prvi Svemirski muzej u regionu. Nalazi se na Petrovaradinskoj tvrđavi, a za nepunih mesec dana više od hiljadu znatiželjnih posetilaca uplovilo je u beskonačno prostranstvo.

Pitanja su brojna, upravo zato program je prilagođen svim uzrastima. Posetioci su u prilici da uživaju u jedinstvenom spoju rustičnog i modernog, ali i da učestvuju u radionicama i interaktivnim predavanjima koji su u vezi sa astronomijom i svemirskim inženjeringom. Pored toga, možete poslati i različite poruke u svemir.

Uskoro, u sadržaju Svemirskog muzeja moći ćemo da uživamo na još jednoj lokaciji na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Za individualne i porodične posete, Svemirski muzej otvoren je petkom od 13 do 17 časova, a vikendom od 10 do 18. Radni dani za sada su rezervisani za organizovane, najavljene grupne posete.

Inače, ove godine Srbija je osvojila treće mesto na Evropskom prvenstvu u pravljenju satelita koje je održano u Italiji. Sledeće godine sledi i Svetsko prvenstvo koje će se održati u Srbiji.

@lepotesrbijee Najviši vodopad u Srbiji visok je 71 metar i nalazi se na Kopaoniku u oblasti Jelovarnik, u okviru nacionalnog parka, na nadmorskoj visini od oko 1.500 metara! Nalazi se 25 kilometara zapadno od Brusa i na oko 2,5 kilometara istočno od Pančićevog vrha! #srbija #lepotesrbije #vodopadjelovarnik #fyp #fypシ゚viral #serbia #foryou #foryoupage ♬ original sound - LepoteSrbije

Komentari(0)

Loading