Bivša kasarna u užičkom Krčagovu postaje najveći Trening centar za dualno obrazovanje

14:00

Aktuelno 0

Prostiraće se na 2.000 kvadrata i biti od velikog značaja za učenike

užice
rina

U Užicu je potpisan sporazum kojim će biti obezbeđen potpuno novi moderan i savremeno opremljen prostor za unapređenje znanja učenika, a reč je o Trening centru za dualno obrazovanje. Adaptacija prostora u kompleksu bivše kasarne u Krčagovu počeće na proleće i kako je projektom predviđeno radovi bi trebalo da budu završeni u roku od godinu dana.

„Oko 3,5 miliona evra vredan je projekat energetske sanacije i adaptacije prostora u bivšoj kasarni Krčagovo u kome će na dve hiljade kvadrata biti uspostavljen Trening centar za dualno obrazovanje”, istakla je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević posle potpisivanja sporazuma koji omogućava početak aktivnosti na realizaciji još jednog važnog projekta za sve građane Užica.

Projekat će, dodaje gradonačelnica, u potpunosti finansirati Kancelarija Vlade Republike Srbije za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija, s tim što je obaveza grada da obezbedi svu neophodnu projektno tehničku dokumentaciju, uključujući i građevinsku dozvolu. Pored adaptacije samog objekta, projektom je predviđeno i uređenje parka, tako da će ovaj kompleks nakon sanacije i uređenja izgledati potpuno drugačije.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

“Ovim trojnim sporazumom koji je potpisan između Kancelarije za dualno obrazovanje, Tehničke škole Užice i grada Užica definišu se prava i obaveze u narednom periodu, a nakon svih planiranih radova biće potpisan i ugovor između grada i Tehničke škole Užice. Izrada projektno tehničke dokumentacije privodi se kraju, a početak radova očekuje nas na proleće naredne godine. Dakle, ovo je praktično nastavak veoma dobre i uspešne saradnje, a na radost i dobrobit naših sadašnjih i budućih učenika”.

Gabrijela Grujić direktorka Kancelarije za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija, izrazila je zadovoljstvo odlukom Vlade Republike Srbije da ulaganjem od 3,5 miliona evra podrži izgradnju Trening centra u Užicu čime će se, kako je istakla, napraviti jedan veliki zaokret u unapređenju stručnog obrazovanja ne samo u pogledu razvoja dualnog obrazovanja nego i neformalnog obrazovanja.

“Velika je podrška u prethodnom periodu lokalne samouprave, a ja još jednom izražavam svoje veliko zadovoljstvo što ćemo ovim Sporazumom o poslovno-tehničkoj saradnji zapravo unaprediti dualno obrazovanje u Užicu i omogućiti svim opštinama Zlatiborskog okruga da u Trening centru razvijaju svoje stručne kompetencije i tako odgovore na sve izazove, koje su nam predstavila pre svega mala i srednja preduzeća ovog regiona, na čiju inicijativu je i doneta odluka o gradnji Trening centra u Užicu”.

U njemu će, naglašava direktorka Kancelarije za dualno obrazovanje, moći da se realizuju i novi standardi kvalifikacija u skladu sa razvojem privrede, ali i da se unapredi obrazovanje kadrova svih privrednika celog Zlatiborskog okruga.

Pomoć prijatelja

PRIMER PRAVOG PRIJATELJA Za pomoć oboleloj prijateljici rešio je da se odrekne najdražih stvari

Aktuelno

19:00

16 jun, 2024

Priboj – Da se tek u teškoj situaciji najbolji prijatelji prepoznaju pokazuje i primer koji stiže iz Priboja. Naime, Ani Spajić (36) prošle godine dijagnostifikovan je karcinom limfnim žlezda, a jedina nada za ovu mladu ženu jeste preskupo lečenje u Nemačkoj i potrebno je skupiti čak 300.000 evra. Njen najbolji prijatelj takođe iz Proboja, Nemanja Minić, nije ni mogao a ni želeo da sedi skrštenih ruku i odmah je rešio da koliko je u njegovoj moći pomogne drugarici.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading