Tijana ne odustaje dok ne zaljulja kolevku a sestra će joj donirati matericu, sada je potrebna i naša pomoć ovoj hrabroj ženi

11:00

Aktuelno 0

Užice ne pamti ovakvu žrtvu i ovakvu ljubav

trudnoća
rina

Neverovatnu priču ovih dana ispisale su dve sestre Užičanke. Naime, tredesetogodišnju Tijanu karcinom je prečio da postane majka, ali nije njenu sestru koja je odlučila da joj donira matericu i vrati veru da će ipak jednog dana zaljuljati kolevku.

Tijana i Milica nisu rodjene sestre, ali kao da ih je jedna majka rodila. Djetinja ne pamti ovakvu žrtvu, niti veću zahvalnost kao što su to one uradile.

- Kada sam 2009. godine saznala da bolujem od jedne retke bolesti, gde bukvalno endometrijum jede matericu, uputili su me za Beograd gde sam upoznala doktorku i profesorku Kesić, sa kojom sam postala veliki prijatelj jer je bila moja podrška tokom lečenja kao i cela moja porodica i prijatelji. Na žalost, doktori nisu uspeli da spasu moju matericu jer je to bukvalno krenulo da jede sve - kazala je Tijana Aničić za RINU.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Medjutim, ova hrabra Užičanka nije želela da odustane od potomstva pa je kucala na sva rata, dok nije naišla na ona prava.

- Upoznala sam doktora Milana Milenkovića koji se vratio iz Švedske, za koga ja volim da kažem da je doktor iz budućnosti. Iako smo znali da dete može i da se usvoji ili da postoji surogat majčinstvo, opet kada vi znate da dete nosite u stomaku, nema lepšeg osećaja. Moj suprug i ja odlučili smo da odemo kod njega i krenemo u neophdone procedure koje su potrebne i došli smo do toga da je neophodan donor materice, što je u Srbiji jako teško naći, priča ova hrabra žena.

Međutim, ona dodaje da joj je jedan telefonski poziv promenio život. Njena sesta Milica odličila je da joj donira matericu kako bi se Tijana ostvarila kao majka.

- U celoj toj priči sam bila sa njom i negde sam znala da ću ja biti ta koja će joj pomoći, tako se i ispostavilo. Ja kao sestra mogu da budem njen donor i nijednog trenutka se nisam dvoumila, rekla sam da neće postojati niko drugi. Shvatam da radim pravu stvar, jer sam ja ostvarena kao majka, imam svoje dete a njoj može da promeni ceo život. To će se deseti u Crnoj Gori 8. marta i sa nestrpljenjem to isčekujemo - istakla je Milica.

Tijanine drugarice pokrenule su niz humanitarnih akcija u Užicu i do sada je prikupljeno 20.000 evra. Neophodno je još 30.000 kako bi Tijana dobila novu matericu i šansu da postane majka.

plivanje

Čovek koji snagom svoje volje ruši sve granice: Lazar iz Čačka vidi samo dva odsto ali sprema se za takmičenje u Engleskoj, svako jutro pliva i to preporučuje svima

Aktuelno

10:00

19 jun, 2024

Kupališna sezona na gradskim bazenimau Čačku već je počela, a to je iskoristio i poznati paratriatlonac iz grada na Moravi, koji se priprema za takmičenje u triatlonu u Engleskoj. Lazar Filipović je momak, koji snagom svoje čelične volje ruši sve predrasude i barijere i to sa svega dva odsto vida. Ono što je važno za dobru kondiciju, kako ovaj paratriatlonac ističe, pre svega jeste trening, a posebno naglašava benefite plivanja kao prve jutarnje aktivnosti.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading