Bolje biti gazda u Srbiji, nego rob u Nemačkoj: Miroslav se vratio u rodni grad i pokrenuo svoj biznis, kao majstor električar ima pune ruke posla

11:00

Aktuelno 0

Zbog smanjene ponude na tržištu rada tokom poslednjih par godina dobrog majstora veoma je teško naći, a liste čekanja nekada znaju biti veoma dugačke.

Miroslav Jovović
rina

Tu prednjače automehaničari, moleri, keramičari, ali i električari. Kada je to shvatio upravo električar Miroslav Jovović iz Čačka shvatio je da nema potrebe više da ide u strane, obećane, zemlje da radi, jer isto toliko novca može zaraditi i u Srbiji.

- Posla zaista ima, odustao sam davno da idem van zemlje, a radio sam u Nemačkoj gde mi je satnica bila od 12 do 13 eura, naravno kajmak je skidao neko drugi. Ovde sam u svom gradu i realno sam veoma zadovoljan iako sam mlad preduzetnik. Cenovnik nam je odmah transparentan da ljudi znaju koliko će popravka da ih košta, kaže za RINU Miroslav.

On dodaje da se cena njihovog radnog sata kreće od 10 do 12 eura, izlazak na teren košta 2.500 dinara. Naravno, na to dolazi i trošak utrošenog materijala u zavisnosti od kvara.

- Radimo ozbiljne stvari od izvođenja elektro instalacija na objektima, domaćinstvima gde radimo rekonstrukcije ili potpuno novu instalaciju, angažovani smo veoma na popravkama i hitnim intervencijama. Uža specijalnost nam je i šemiranje ormara od običnih do veoma složenih, održavamo automatske mašine u pogonima, radimo sisteme niskih struja za nadzore, ali u svakom trenutku smo spremni i za hitne intervencije“ kaže Jovović i dodaje da je došlo vreme kada se u svojoj državi i na svom pragu možda i sa malo manje rada može zaraditi slično kao negde u inostranstvu.

Ovaj Čačanin pre godinu dana odlučio se da započene samostalan biznis i nijednog trenutka se nije pokajao. To bi savetovao i mladima koji razmišljaju da trbuhom za kruhom odu iz naše zemlje. Bolje biti gazda u Srbiji, nego rob u Nemačkoj.

Komentari(0)

Loading