MORATE VODITI RAČUNA Svi pravimo ovu grešku kako bismo uštedeli, a loša je po zdravlje
Da li ste znali da uz određene trikove možete uštedeti, a platiti manje za ovu vrstu računa?
Visoki računi za struju i grejanje uz inflaciju i dnevne paprene troškove života, složićete se, nisu najbolja kombinacija za ionako osiromašeni kućni budžet.
Da li ste znali da uz određene trikove možete uštedeti, a platiti manje za ovu vrstu računa?
Možda vas zanima:
KOJI NAROD JE NAJSLIČNIJI SRBIMA? Velika diskusija dovela do jednog odgovora, a šta vi kažete?
Mnogi misle da smo nasjičniji stanovnicima države koja nije u Evropi.
Do 1000 evra za kilogram: Divlje „povrće“ koje u Srbiji raste kao ludo sve se više traži među gurmanima
Nežni poput divljih špargli, ali izraženije gorčine, izdanci hmelja cenjeni su delikates koja se redovno nalazi na listama najskupljih namirnica – odnosno "povrća" na svetu. Ova namirnica se kolokvijalno naziva povrćem jer se u kuhinji koristi u skladu sa tim nazivom: kuva se, dinsta, prži ili koristi kao dodatak jelima.
Možda vas zanima:
KOJI NAROD JE NAJSLIČNIJI SRBIMA? Velika diskusija dovela do jednog odgovora, a šta vi kažete?
Mnogi misle da smo nasjičniji stanovnicima države koja nije u Evropi.
Do 1000 evra za kilogram: Divlje „povrće“ koje u Srbiji raste kao ludo sve se više traži među gurmanima
Nežni poput divljih špargli, ali izraženije gorčine, izdanci hmelja cenjeni su delikates koja se redovno nalazi na listama najskupljih namirnica – odnosno "povrća" na svetu. Ova namirnica se kolokvijalno naziva povrćem jer se u kuhinji koristi u skladu sa tim nazivom: kuva se, dinsta, prži ili koristi kao dodatak jelima.
Možda vas zanima:
KOJI NAROD JE NAJSLIČNIJI SRBIMA? Velika diskusija dovela do jednog odgovora, a šta vi kažete?
Mnogi misle da smo nasjičniji stanovnicima države koja nije u Evropi.
Do 1000 evra za kilogram: Divlje „povrće“ koje u Srbiji raste kao ludo sve se više traži među gurmanima
Nežni poput divljih špargli, ali izraženije gorčine, izdanci hmelja cenjeni su delikates koja se redovno nalazi na listama najskupljih namirnica – odnosno "povrća" na svetu. Ova namirnica se kolokvijalno naziva povrćem jer se u kuhinji koristi u skladu sa tim nazivom: kuva se, dinsta, prži ili koristi kao dodatak jelima.
Kako onda uštedeti novac i dobro zagrejati svoj dom u hladnijim mesecima koji su pred nama? Evo jednostavnog načina: ne ostavljajte prozore zatvorene u svom domu.
Kako zagrejati prostor bez dodatnih troškova?
Shutterstock
Stručnjaci upozoravaju da loženje drva sa zatvorenim prozorima može prouzrokovati više štete nego koristi u zatvorenom prostoru. Profesorka zaštite životne sredine Ket Noks rekla je da bi to moglo da ima negativan uticaj na zdravlje ljudi i povećanje širenje infekcija.
- Zatvoreni prozori, isključeno grejanje i korišćenje šporeta na drva mogu da imaju veoma štetne posledice - rekla je profesorka i sve argumentovala primerom.
Ona kaže da ako u kući niste uključili grejanje, a prozori su zatvoreni, ne samo da ćete smanjiti protok vazduha, već ćete stvoriti idealne uslove za stvaranje vlage i buđi, koji su takođe opasni za zdravlje.
Takođe, stručnjaci upozoravaju na posledice loše cirkulacije vazduha i direktnog zadržavanja bakterija i virusa na jednom mestu, posebno kada je aktuelno godišnje doba kada vladaju prehlada i grip.
Naravno, prozori ne bi trebalo da budu dugo otvoreni, ali s vremena na vreme nije loše da provetrite prostoriju u kojoj boravite, kao i kupatilo posle tuširanja, ako imate prozor u njemu. A u toku ili posle kuvanja pazite da višak pare nestane uz pomoć aspiratora ili svežeg vazduha.
Slavimo Svetog proroka Avdiju: Prema narodnim verovanjima, evo šta treba, a šta nikako ne valja danas raditi
Za Srpsku pravoslavnu crkvu danas je veliki praznik, odnosno, dan kada se obeležava Sveti prorok Avdija, čija životna priča i dela se prenose kroz vekove. Evo šta prema običajima i verovanjima na današnji dan nikako ne bi trebalo da radite, a šta se smatra poželjnim.
Sve što je bajato to mi prija - ustajala čorba i trule voćke su na meniju: Milutin iz Osečine svetski fenomen, čovek preko 30 godina jede samo pokvarenu hranu i oseća se kao mladić
Dok neko svoj jelovnik ne može zamisliti bez mesa, drugi svoju ishranu baziraju na voću i povrću. Međutim, kad je izbor hrane u pitanju Milutin iz Osečine je svetski fenomen. Naime, ovaj čovek više od trideset godina nije probao svežu hranu, njegov organizam traži bajat hleb, pokvaren pasulj ili ustajalu čorbu, dok su mu za dezert glavna poslastica trule voćke.
Četiri generacije i 11 članova porodice Stefanović živi pod jednim krovom: Sve stekli poštenim radom a deda kaže - jedini san nam je kilometar ipo asfaltnog puta
Na padinama prelepe, ali surove planine Golije smestilo se selo Šarenik u kojem se i dalje živi kao što se živelo nekad. Vredno i pošteno se radi, zarađuje za život sa svojih deset prstiju. Život u zajednici gore nije retkost kao u gradskim sredinama, a najbolji primer za to jeste porodica Stefanović u kojoj pod jednim krovom živi čak 11 članova.
Dobre ideje uvek dobro prolaze, vredne žene sa sela ne libe se da pokrenu svoj biznis: Dragana iz Dragačeva se bavi živinarstvom i sama je svoja gazdarica
Vredna Dragačevka, Dragana Radosavljević iz Kotraže na najbolji način i na svom ličnom primeru pokazuje da žene, ukoliko to dovoljno žele mogu svoj biznis da pokrenu čak i u selu. Ona je odlučila da se bavi živanarstvom i uzgojem pilića, posla ne fali tokom čitavog dana, i skoro svih 365 dana u godini ali Dragana se ne žali jer biti sam svoj gazda sa sobom nosi veliki teret, ali i lepotu.
DA VAS NE BI PRATILA BOLEST I ZLO, DANAS OVO MORATE DA URADITE! Običaj se NE KRŠI, pratiće vas GNEV SVECA AKO...
Posečen je oko 266. godine i primio je venac večne slave
Komentari(0)