MORATE VODITI RAČUNA Svi pravimo ovu grešku kako bismo uštedeli, a loša je po zdravlje

Lepote Srbije

17:00

Aktuelno 0

Da li ste znali da uz određene trikove možete uštedeti, a platiti manje za ovu vrstu računa?

struja
Shutterstock

 

Visoki računi za struju i grejanje uz inflaciju i dnevne paprene troškove života, složićete se, nisu najbolja kombinacija za ionako osiromašeni kućni budžet.

Da li ste znali da uz određene trikove možete uštedeti, a platiti manje za ovu vrstu računa?

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Kako onda uštedeti novac i dobro zagrejati svoj dom u hladnijim mesecima koji su pred nama? Evo jednostavnog načina: ne ostavljajte prozore zatvorene u svom domu.

Kako zagrejati prostor bez dodatnih troškova?

MORATE VODITI RAČUNA Svi pravimo ovu grešku kako bismo uštedeli, a loša je po zdravlje Shutterstock
 

Stručnjaci upozoravaju da loženje drva sa zatvorenim prozorima može prouzrokovati više štete nego koristi u zatvorenom prostoru. Profesorka zaštite životne sredine Ket Noks rekla je da bi to moglo da ima negativan uticaj na zdravlje ljudi i povećanje širenje infekcija.

- Zatvoreni prozori, isključeno grejanje i korišćenje šporeta na drva mogu da imaju veoma štetne posledice - rekla je profesorka i sve argumentovala primerom.

Ona kaže da ako u kući niste uključili grejanje, a prozori su zatvoreni, ne samo da ćete smanjiti protok vazduha, već ćete stvoriti idealne uslove za stvaranje vlage i buđi, koji su takođe opasni za zdravlje.

Takođe, stručnjaci upozoravaju na posledice loše cirkulacije vazduha i direktnog zadržavanja bakterija i virusa na jednom mestu, posebno kada je aktuelno godišnje doba kada vladaju prehlada i grip.

Naravno, prozori ne bi trebalo da budu dugo otvoreni, ali s vremena na vreme nije loše da provetrite prostoriju u kojoj boravite, kao i kupatilo posle tuširanja, ako imate prozor u njemu. A u toku ili posle kuvanja pazite da višak pare nestane uz pomoć aspiratora ili svežeg vazduha.

Trešnje

CRVENI SE CENTAR Rodile TREŠNJE u ovom srpskom GRADU kad im vreme nije

Aktuelno

18:00

28 april, 2024

Topola – Visoke temperature u martu i aprilu uslovile su ranu vegaticiju biljaka, a u mestima gde nije bilo jakog prolećnog mraza već su vidni i prvi plodovi na voćkama. Tako su prve majske trešnje koje kako im i sam naziv kaže, sazrevaju u maju, ove godine poranile petnaestak dana pa su zrele već polovinom aprila.

Komentari(0)

Loading