Medved svaku noć dolazi i uništava mu košnice, krupna životinja nikoga i ničega se ne boji

12:00

Aktuelno 0

Drama bez kraja u pčelnjaku Toma iz Ivanjice

pčelinjak
rina

Pčelar Tomo Kolarevć iz Ivanjice na velikim mukama je već danima, jer njegove košnice su svaku noć na udaru medveda već duže vreme. Prvo je krupna zver došla u pčelinjak u Komadinama, a onda je kako bi spasio šta je preostalo košnice preneo u selo Vučak, ali gladni medved došao je i tamo.

- Taj pčelinjak sam napravio baš čvrto, ogradio ga i sve ostalo, ali to očigledno nije prepreka da medved bukvalno svaku noć dođe i uništi šta mu se nađe pod šapom. Nekad su to dve, tri, nekad pet košnica, sve zavisi, kaže za RINU Tomo.

pčelinjak rina
 

On dodaje da se nalazi u bezizlaznoj situaciji, jer krupna šumska životinja očigledno ne preza ni od čega i uvek se vraća baš u njegov pčelnijak.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Ja dežuram, nekad do dva, tri sata u noć, ali kako ja odem, on se pojavi. Jednom sam otišao predveče i vratio se oko 9 sa sinom da dežuramo, ali je medved već iskoristio priliku i došao dok nas nije bilo. Kao da prati situaciju iz prikrajka i upada kad pčele ostanu same, kaže Tomo.

pčelinjak rina
 

Ovaj pčelar se obratio svim nadležnim institucijama, neki od njih su izlazili na teren i sačinili zapisnik, ali ništa od toga nije urodilo plodom - medved se vraća iznova i iznova.

- Više ne znam šta da radim. Do sada mi je uništeno 25 košnica, a svaki dan u selo idem sa zebnjom i brojim nove uništene košnice, zaključuje Tomo.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading