OVE TRIKOVE ZNAJU SAMO ISKUSNE DOMAĆICE: Evo kako da EFIKASNO i JEFTINO očistite frižider, JEDAN sastojak SVE RADI
Otvorili ste vrata frižidera i zapuhnuo vas je neprijatni miris? Ponekad je teško rešiti ga se čak i nakon što temeljno operete sve police deterdžentom ili nekim antibakterijskim sredstvom, nakon što ste prethodno izbacili sve voće i povrće koje je počelo da se kvari.

Zato nije zgoreg podsetiti na neke savete koji vam mogu dobro doći u održavanju čistoće i uklanjanju neprijatnih mirisa u frižideru:
Koristite sodu bikarbonu
Da biste uklonili neprijatan miris, prebrišite sve površine u frižideru rastvorom od jedne kašičice sode bikarbone u litru tople vode, ili vodom u koju ste dodali malo alkoholnog sirćeta. Pritom je važno da obrišete baš sve površine, što uključuje i gumu na vratima, kao i držače polica.
Možda vas zanima:

OVE NAMIRNICE SVI SRBI DRŽE U FRIŽIDERU, A NE BI SMELO: Nije joj mesto tamo, a evo i zašto
Ove namirnice ne bi trebalo držati u frižideru kako ih ne biste uništili

Vatrogasac upozorava: Ove 4 stvari nikada ne držite na frižideru, mogu biti veoma opasne
Da li držite kutije od hrane, kuhinjske aparate koje trenutno ne koristite ili neke sitnice na vrhu frižidera? Stručnjaci za bezbednost doma kažu da je to opasno, evo i zbog čega.
Možda vas zanima:

OVE NAMIRNICE SVI SRBI DRŽE U FRIŽIDERU, A NE BI SMELO: Nije joj mesto tamo, a evo i zašto
Ove namirnice ne bi trebalo držati u frižideru kako ih ne biste uništili

Vatrogasac upozorava: Ove 4 stvari nikada ne držite na frižideru, mogu biti veoma opasne
Da li držite kutije od hrane, kuhinjske aparate koje trenutno ne koristite ili neke sitnice na vrhu frižidera? Stručnjaci za bezbednost doma kažu da je to opasno, evo i zbog čega.
Možda vas zanima:

OVE NAMIRNICE SVI SRBI DRŽE U FRIŽIDERU, A NE BI SMELO: Nije joj mesto tamo, a evo i zašto
Ove namirnice ne bi trebalo držati u frižideru kako ih ne biste uništili

Vatrogasac upozorava: Ove 4 stvari nikada ne držite na frižideru, mogu biti veoma opasne
Da li držite kutije od hrane, kuhinjske aparate koje trenutno ne koristite ili neke sitnice na vrhu frižidera? Stručnjaci za bezbednost doma kažu da je to opasno, evo i zbog čega.
Prevencija neprijatnih mirisa
Soda bikarbona korisna je i za prevenciju neprijatnih mirisa: Jednostavno ostavite otvorenu posudicu sode bikarbone u frižideru. Njen efekat trebalo bi da traje do tri meseca, nakon čega posudicu sa sodom treba zameniti.
Redovno brišite police
Da biste održali svežinu u frižideru, prebrišite ga svakih nekoliko dana vodom u koju ste dodali malo sirćeta. Takođe, nastojte da redovno trošite namirnice koje ne mogu dugo stajati. To se posebno odnosi na voće i povrće, koje usled truljenja može razviti vrlo neprijatan miris.
(Krstarica)

Evo zašto je Vidovdan jedan od najvažnijih praznika kod Srba: Ko ustane pre zore i pomoli se OVIM rečima, tom uspeh ne gine
Upravo od Vidovdana 1389. godine počinje verovanje da su Srbi nebeski narod, a sve je počelo od kneza Lazara

Pospite ovaj jeftini prah po dvorištu: Zmije ga ne nikako ne podnose i obilaziće vas u širokom luku
Može se koristiti kao proizvod za ličnu negu ili sredstvo za čišćenje

10 VRSTA BILJAKA KOJE SE POSADE JEDNOM I CVETAJU NAREDNIH 10 GODINA: Bez okopavaja, plevljenja i negovanja
Toplo vreme je već pokrenulo cvetanje i bujanje prirode, dok nam priroda poručuje da je vreme za baštovanstvo

Prelepo cveće za jun i jul koje voli sunce! Cvetaće i kad ga malo zanemarite, terasa će uvek biti raskošna i jarka!
Leto je sezona kada cveće može zasijati u punom sjaju, ali samo ako odaberete vrste koje dobro podnose visoke temperature i direktno sunce

Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna
Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.
Komentari(0)