PROMENA NA LIDERSKOJ POZICIJI Objavljena nova lista najmoćnijih pasoša na svetu, a evo na kom mestu je Srbija

Lepote Srbije

19:00

Aktuelno 0

Japan se sada nalazi na trećem mestu, a novi nosilac liste je Singapur čiji građani mogu da posete 193 desticanije širom sveta od ukupno 227 i to bez viznih teškoća.

PROMENA NA LIDERSKOJ POZICIJI Objavljena nova lista najmoćnijih pasoša na svetu, a evo na kom mestu je Srbija
Shutterstock

 

Stanovnici Singapura uspeli su da nakon pet godina svrgnu Japan sa vrha liste Henli pasport indeksa, koji inače meri globalnu slobodu putovanja kada je u pitanju putovanje širom sveta bez vize, piše CNN.

Japan se sada nalazi na trećem mestu, a novi nosilac liste je Singapur čiji građani mogu da posete 193 desticanije širom sveta od ukupno 227 i to bez viznih teškoća.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

I dok je Azija dugo dominirala na vrhu lidera po ovom indeksu, koji je kreirala londoska savetodavna firma za globalno državljanstvo, Evropa se takođe polako vraća vrhu. Nemačka, Italija i Španija su se popele na drugo meto sa bezviznim pristupom na 190 destinacija, dok se Japanu, Južnoj Koreji na trećem mestu pridružuju Austrija, Finska, Francuska, Luksemburg i Švedska sa bezviznim pristupom od 189 destinacija.

SAD i Ujedinjeno Kraljevstvo se nalazile na silaznoj putanji od 2014. godine kada su držale prvo mesto. Međutim, UK je zabeležio skok na 4. poziciji na ovoj rang listi, dok su SAD pale za još dva mesta pa se nalaze na osmom.

Srpski pasoš nalazi se na 34. mestu i građani bez vize mogu da posete 137 zemalja.

Ovaj indeks zasnovan je na podacima Međunarodnog udruženja za vazdušni transport i rangira 199 pasoša širom sveta. Ažurira se tokom cele godine, kao i ukoliko dođe do promene vizne politike.

jahački klub

Ljubav prema konjima pretočila u odličnu biznis ideju: Ema (17) osnovala svoj jahački klub, uz pesmu i osmeh na ranču moguće je ostvariti san (FOTO)

Aktuelno

15:00

29 april, 2024

Od malih nogu zaljubljena je u konje, a sada je ljubav prema ovim plemenitim životinjama odlučila nesebično da prenese i na druge. Ema Božanić iz Gornjeg Milanovca ima samo 17 godina i već je započela svoj "biznis". Prvo je na porodičnom imanju osnovala je Jahači klub, a kasnije se preselila na veći prostor u selo Preljina kod Čačka. Tu sve ljubitelje plementih životinja upoznaje sa svojim konjima Zekom, Cigom, Vihorom i Zebom.

Trešnje

CRVENI SE CENTAR Rodile TREŠNJE u ovom srpskom GRADU kad im vreme nije

Aktuelno

18:00

28 april, 2024

Topola – Visoke temperature u martu i aprilu uslovile su ranu vegaticiju biljaka, a u mestima gde nije bilo jakog prolećnog mraza već su vidni i prvi plodovi na voćkama. Tako su prve majske trešnje koje kako im i sam naziv kaže, sazrevaju u maju, ove godine poranile petnaestak dana pa su zrele već polovinom aprila.

Komentari(0)

Loading