POZNATI METEOROLOG NAJAVIO TROPSKO LETO Sledi nam čak 36 stepeni, nakon vrućine veliki obrt

10:00

Aktuelno 0

S kalendarskim početkom leta počinje leto u pravom smislu te reči. Ovu radnu nedelju obeležiće afrički anticiklon, koji u petak, 23. juna, donosi neverovatnih 36 stepeni u nekim delovima Srbije

POZNATI METEOROLOG NAJAVIO TROPSKO LETO Sledi nam čak 36 stepeni, nakon vrućine veliki obrt
EPA

Meteorolog Ivan Ristić najavio je da nas ove nedelje očekuje prvi kraći toplotni talas.

- S kalendarskim početkom leta počinje leto u pravom smislu te reči. Ovu radnu nedelju obeležiće afrički anticiklon, koji u petak, 23. juna, donosi neverovatnih 36 stepeni u nekim delovima Srbije, dok se do petka očekuje oko 30 stepeni ili preko toga.

Treba napomenuti da se nakon toplotnih talasa mogu desiti lokalne nepogode praćene olujnim vetrom, obilnom kišom i gradom, koje mogu naneti veliku štetu kako usevima, tako i ljudima - kaže Ristić i dodaje:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Toplotni talas će kratko trajati jer već za dane sledećeg vikenda ponovo ulazimo u svežiji promenljiv period s čestom pojavom kiše, lokalno nepogodama praćenim gradom.

Najviša dnevna temperatura poslednje nedelje juna biće u manjem padu i kretaće se od 25 do 30°C, biće u granicama prosečnih vrednosti za kraj juna.

Vladika Atanasije

SNAŽNA PORUKA VLADIKE ATANASIJA Veoma je važno je da poslušamo ove reči!

Aktuelno

16:00

4 maj, 2024

Prijepolje – Episkop mileševski Atanasije uputio je, iz manastira Mileševe, vaskršnju poruku svom vernom narodu Mileševske eparhije, ali i svim ljudima dobre volje svuda u svetu. U pastirskoj poruci Episkop Atanasije je, pored ostalog, rekao da smo ušli u najznačajnije dane u godini, praznik Vaskrsenja Hristovoga, u događaj kojim je Hristos započeo naše, čovečansko, vaskrsavanje, u događaj koji preinačuje način života, preobražava svet i istoriju.

Komentari(0)

Loading