UMANJITE RAČUNE ZA STRUJU I GREJANJE Evo koje grupe građana imaju pravo na popust

20:00

Aktuelno 0

Najsiromašniji građani mogu dobiti do 250 kilovat sati struje besplatno, što nekima pokriva i celu mesečnu potrošnju ili umanjiti račune za grejanje od 40 do 60 posto u zavisnosti od broja članova domaćinstva

UMANJITE RAČUNE ZA STRUJU I GREJANJE Evo koje grupe građana imaju pravo na popust
Foto: Rina/Mnogi će ove zime štedeti struju kako bi smanjili račune

Status energetski ugroženog kupca ostvaruje 70.500 najsiromašnijih građana, gotovo za trećinu više nego početkom godine. Iz Vlade savetuju građane da se prijave i umanje račune za struju i daljinsko grejanje, a u grejnoj sezoni i gas, jer novca ima za 191.000 najugroženijih domaćinstva.

Najsiromašniji građani mogu dobiti do 250 kilovat sati struje besplatno, što nekima pokriva i celu mesečnu potrošnju ili umanjiti račune za grejanje od 40 do 60 posto u zavisnosti od broja članova domaćinstva. To pravo imaju svi primaoci socijalne pomoći, dečijeg dodatka, tuđe nege, a od ove godine mogu ga steći i siromašna seoska domaćinstva i ona koja imaju bolesnog člana porodice.

“A što je važno za korisnike socijalne pomoći, korisnike dečjeg dodatka i korisnike uvećanog dodatka za tuđu negu i pomoć, na osnovu rešenja Centra za socijalni rad, odnosno, rešenja na dečji dodatak, automatski stiču, tako da nema potrebe za dodatnom dokumentacijom“, kaže Marija Jerković, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Sombora.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Pravo na popust imaju i druga domaćinstva u zavisnosti od prihoda i broja članova, a zahtev svi predaju nadležnim gradskim i opštinskim službama.

Vladika Atanasije

SNAŽNA PORUKA VLADIKE ATANASIJA Veoma je važno je da poslušamo ove reči!

Aktuelno

16:00

4 maj, 2024

Prijepolje – Episkop mileševski Atanasije uputio je, iz manastira Mileševe, vaskršnju poruku svom vernom narodu Mileševske eparhije, ali i svim ljudima dobre volje svuda u svetu. U pastirskoj poruci Episkop Atanasije je, pored ostalog, rekao da smo ušli u najznačajnije dane u godini, praznik Vaskrsenja Hristovoga, u događaj kojim je Hristos započeo naše, čovečansko, vaskrsavanje, u događaj koji preinačuje način života, preobražava svet i istoriju.

Komentari(0)

Loading