PSI LUTALICE TERORIŠU ZAPADNU SRBIJU Prepolovili stado ovaca u dragačevskom selu, meštani ne znaju šta da rade

20:00

Aktuelno 0

Iako je Vasiliju naneta velika materijalna šteta ovim gubitkom, on ipak najviše žali što su životinje o kojima je brinuo godinama uginule na ovakav način

pas
Printscreen/Youtube

Psi lutalice prepolovili su stado ovaca u selu Goračići i ne prestaju da prave probleme u zapadnoj Srbiji, a iz Zoohigijene kažu da je problem pasa lutalica veoma čest na seoskom područjiu, ali da postoje i momenti kada rešenja nažalost nema jer su imanja velika i neograđena.

Vasilija Stankovića iz dragačevskog sela Goračići po dolasku kući sačekao je stravičan prizor kada je na svom imanju zatekao uginule ovce, ali i jaganjce koje su rastrgli psi lutalice. Slične situacije događale su se i prethodnih godina, ali to nije umanjilo Vasilijev strah od toga šta će biti sa ostalom stokom koju ima.

- Kada sam došao kući, krenuo sam da obiđem stado, kao i uvek i video sam jedno veliko žuto kuče i jedno manje iza njega, ali nisam ni pomislio da su oni poklali ovce. Kada sam ušao unutra video sam da nema četvoro jagnjadi, da je samo jedno tu i video sam da mi nema ovaca, a kada sam otišao do bašte video sam ih svuda razbacane, neka jagnjad su bila još živa, a kasnije sam jednu povređenu ovcu našao mrtvu, a ovan koji je povređen još je živ - rekao je Stanković.

Iako je Vasiliju naneta velika materijalna šteta ovim gubitkom, on ipak najviše žali što su životinje o kojima je brinuo godinama uginule na ovakav način.

- Sve ukupno oko 80.000 dinara sam izgubio. Nije u pitanju novac, žao mi je što su se životinje ovako namučile - kaže Vasilije.

Iz Zoohigijene ističu da je problem pasa lutalica veoma čest na seoskom području, ali da postoje i momenti kada rešenja nažalost nema.

- Uglavnom se radi o domaćinstvima na velikim prostranstvima, dvorišta nisu zagrađena i stoka nije obezbeđena - rekao je Aleksandar Maksimović, rukovodilac RJ „Zoohigijena” JKP „Komunalac” Čačak.

Kupovina investicionog zlata uvek je najbolja odluka! Kupite kapital koji ne gubi na vrednosti!

On je objasnio da kada se pojave na terenu ili ne zateknu te pse ili ih zateknu oko imanja, ali im je nemoguće prići na 100, 150 metara.

brana

Prva zelena brana u Srbiji, visoka 68 metara: Istorijski dan za Zapadnu Srbiju, reka Rzav potekla kroz tunelske cevi

Aktuelno

12:00

29 mart, 2024

Prelomni trenutak u izgradnji brane „Arilje - profil Svračkovo”, koja će biti rezervoar čiste, pijaće vode za oko pola miliona žitelja zapadne Srbije dogodio se juče kada je Rzav potekao kroz tunelske cevi, što je omogućilo početak gradnje predbrane i zemljane brane koja će formirati jezero pijaće vode, ukupne zapremine 28 miliona kubnih metara.

Besplatan vrtić Dragačevo

VIŠE NOVCA U NOVČANIKU Besplatan vrtić i udžbenici za svako treće dete!

Aktuelno

18:00

28 mart, 2024

Lučani - Dragačevski kraj poznat je po tome da redovno sprovodi populacine mere kako bi se povećao prirodni priraštaj. Sada je potpisan ugovor sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju o sufinansiranju mera populacione politike i podrške u oblasti porodice i dece jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2024. godini.

Tagovi:
psi

Komentari(0)

Loading