BEOGRAĐANI ODLEPILI ZA JEDNIM PROIZVODOM Ogromni redovi na Đeram pijaci, svi su želeli da ih kupe, a postoji i poseban razlog zašto (FOTO)
Čuvene turijske kobasice, koje se pripremaju po posebnom receptu, danas su stigle na beogradsku "Đeram" pijaci u okviru međunarodnog festivala kobasica koji se svake godine održava u bačkom selu Turija kod Srbobrana, a ljubitelji svežih i suvih kobasica formirali su redove kako bi mogli da ih probaju i kupe.

Željko Pupić Iz Udruženja kobasicijada Turija kaže za Tanjug da je intesovanje veliko i da će se turijska kobasica naći u narednim danima na štandovima pijaca u Somboru, Subotici i Novom Sadu.
- Interesovanje Beograđana za turijsku kobasicu je veliko, od jutra se stvaraju redovi - kazao je Pupić.
Možda vas zanima:

OBRATITE PAŽNJU Evo kako da pri kupovini prepoznate domaće jagode
Sezonsko i domaće voće uvek je bolja opcija od uvoznog, ali ponekad je zaista teško prepoznati domaću jagodu, jabuku ili drugo voće.

Možda vas zanima:

OBRATITE PAŽNJU Evo kako da pri kupovini prepoznate domaće jagode
Sezonsko i domaće voće uvek je bolja opcija od uvoznog, ali ponekad je zaista teško prepoznati domaću jagodu, jabuku ili drugo voće.

Možda vas zanima:

OBRATITE PAŽNJU Evo kako da pri kupovini prepoznate domaće jagode
Sezonsko i domaće voće uvek je bolja opcija od uvoznog, ali ponekad je zaista teško prepoznati domaću jagodu, jabuku ili drugo voće.

On je naveo da će 25. februara, na manifestaciji u Turiji, biti predstavljena kobasica dužine 2.039 metara i podsetio da je zbog dužine ta kobasica ušla i u Ginisovu knjigu rekorda.
Naveo je da će Beograđani tokom današnjeg dana moći da se odluče između suve i kobasice na roštilju, dodajući da se ona delom sprema po posebnom receptu, otkrivenom pre 39 godina.
- Za pravljenje ovakvih kobasica potrebno je kvalitetno meso, slanina, kvalitetna paprika, so, biber, beli luk, a detaljni recept nećemo otkrivati, ali za pripremu treba sve kvalitetno i prirodno - kazao je Pupić.
On je podsetio da u Turiji počinje tradiconalna manifestacija "Kobasicijada" 24. februara i da će trajati do 26. februara, te da će tokom nje biti predstavljena najduža kobasica.
- Pozivam sve ljude dobre volje, Beograđane i sve iz Srbije da dođu kod nas na manifestaciju - naveo je Pupić.
Neki od građana koji su čekali u redu kako bi kupili turijsku kobasicu rekli su za Tanjug da nisu hteli da propuste priliku da probaju i pazare taj specijalitet, jer se ne dešava često da bude na prestoničkim pijacama.
Starija Beograđanka je rekla da nikada ranije nije probala tu kobasicu, ali da je čula sve najlepše o njoj i da je poranila na pijacu kako bi se sama uverila u to.
Njen sugrađanin je naveo da je pre nekoliko godina u Turiji probao tu kobasicu i da je kvalitetom opravdala njegova očekivanja, te je iskoristio ovu priliku da ih ponovo kupi.
- Kobasica je specifična u odnosu na druge, verovatno zbog različite pripreme, veoma je ukusna - kazao je on.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Svetski magazin izdvojio 11 najboljih mesta za posetu u Srbiji: Raj su za oči i dušu, a ništa nije daleko!
Srbija je zemlja bogate istorije, netaknute prirode i živopisnih gradova

Počela je peta nedelja Vaskršnjeg posta - Gluvna: Tišina i molitva je sve ono što je važno tokom ovog vremena
Još dve nedelje su ostale do Vaskrsa, a vernici ove nedlje treba da utihnu, oslušnu sebe i sebi bliske ljude

Šta se seje i sadi u aprilu: Proleće je stiglo, vreme je za cveće!
Zvanično je stiglo proleće. Vreme je da se vratite baštovanstvu. Ovaj mesec u bašti možete da posejete: grašak, šargarepu, luk, salatu i praziluk. Rasadite blitvu, kupus, karfiol, kelerabu.

Koliko puta vernici treba da se pričeste tokom posta? Ovo je važno pravilo kojeg mnogi nisu svesni
Vaskršnji post se smatra najrigoroznijim, pa samim tim i najtežim. Olakšanje nastaje kada se vernik pričesti

PRAVILA PONAŠANJA U CRKVI: Šta predstavlja greh
Prema pisanju stranice manastira Jovanje, pravi smisao vaš odlazak u Crkvu imaće tek kada ispunite ovih 14 pravila.
Komentari(0)