BEOGRAĐANI ODLEPILI ZA JEDNIM PROIZVODOM Ogromni redovi na Đeram pijaci, svi su želeli da ih kupe, a postoji i poseban razlog zašto (FOTO)

Lepote Srbije

14:00

Aktuelno 0

Čuvene turijske kobasice, koje se pripremaju po posebnom receptu, danas su stigle na beogradsku "Đeram" pijaci u okviru međunarodnog festivala kobasica koji se svake godine održava u bačkom selu Turija kod Srbobrana, a ljubitelji svežih i suvih kobasica formirali su redove kako bi mogli da ih probaju i kupe.

BEOGRAĐANI ODLEPILI ZA JEDNIM PROIZVODOM Ogromni redovi na Đeram pijaci, svi su želeli da ih kupe, a postoji i poseban razlog zašto (FOTO)
Shutterstock

 

Željko Pupić Iz Udruženja kobasicijada Turija kaže za Tanjug da je intesovanje veliko i da će se turijska kobasica naći u narednim danima na štandovima pijaca u Somboru, Subotici i Novom Sadu.

- Interesovanje Beograđana za turijsku kobasicu je veliko, od jutra se stvaraju redovi - kazao je Pupić.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

On je naveo da će 25. februara, na manifestaciji u Turiji, biti predstavljena kobasica dužine 2.039 metara i podsetio da je zbog dužine ta kobasica ušla i u Ginisovu knjigu rekorda.

Naveo je da će Beograđani tokom današnjeg dana moći da se odluče između suve i kobasice na roštilju, dodajući da se ona delom sprema po posebnom receptu, otkrivenom pre 39 godina.

- Za pravljenje ovakvih kobasica potrebno je kvalitetno meso, slanina, kvalitetna paprika, so, biber, beli luk, a detaljni recept nećemo otkrivati, ali za pripremu treba sve kvalitetno i prirodno - kazao je Pupić.

On je podsetio da u Turiji počinje tradiconalna manifestacija "Kobasicijada" 24. februara i da će trajati do 26. februara, te da će tokom nje biti predstavljena najduža kobasica.

 

 

- Pozivam sve ljude dobre volje, Beograđane i sve iz Srbije da dođu kod nas na manifestaciju - naveo je Pupić.

Neki od građana koji su čekali u redu kako bi kupili turijsku kobasicu rekli su za Tanjug da nisu hteli da propuste priliku da probaju i pazare taj specijalitet, jer se ne dešava često da bude na prestoničkim pijacama.

Starija Beograđanka je rekla da nikada ranije nije probala tu kobasicu, ali da je čula sve najlepše o njoj i da je poranila na pijacu kako bi se sama uverila u to.

Njen sugrađanin je naveo da je pre nekoliko godina u Turiji probao tu kobasicu i da je kvalitetom opravdala njegova očekivanja, te je iskoristio ovu priliku da ih ponovo kupi.

- Kobasica je specifična u odnosu na druge, verovatno zbog različite pripreme, veoma je ukusna - kazao je on.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

 

ilustracije

Vratila se iz Amerike u Srbiju i čitavom svetu objasnila neke stvari: Maja iz Čačka ilustruje naše narodne poslovice, stranci su oduševljeni

Aktuelno

11:00

28 mart, 2024

Samo u Srbiji možete čuti da je neko pustio mozak na ispašu, da tele blene u šarena vrata i da se stolica mora zagrejati. Značenje ovih narodnih bisera razumeju samo ljudi sa ovog podneblja, ali Maja Stojanović iz Čačka svoj dar za umetnost i crtanje usmerila je upravo na ove neobične poslovice, pa ja za njih sada čuo ceo svet.

Komentari(0)

Loading