KAKVE SU RAZLIKE IZMEĐU BEOGRADA I NOVOG SADA? Evo kako je poznati američki magazin uporedio dva srpska grada

Lepote Srbije

16:00

Aktuelno 0

Kako biste ih vi uporedili?

KAKVE SU RAZLIKE IZMEĐU BEOGRADA I NOVOG SADA? Evo kako je poznati američki magazin uporedio dva srpska grada
Shutterstock

 

Popularni američki magazin koji se bavi sferom turizma Condé Nast Traveler, svojim čitaocima neretko nudi spisak destinacija koje su vredne za posetiti i u kojima se može svašta videti.


Naša država se tako našla na drugom mestu njihove liste, a tom prilikom Novi Sad i Beograd su predstavljeni potpuno odvojeno.

Novi Sad predstavljen je kao jedna kulturna enklava kroz koju se promoviše kreativnost i različitost.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Progresivni centar, muzike, umetnosti i književnosti smešten uz reku Dunav - navodi se u magazinu.

U nabrajanju zbog čega je vredno posetiti Novi Sad pomenuta je i čuvena fabrika svile koja je danas pretvorena u jedan od najpoznatijih kulturnih centara u gradu.

KAKVE SU RAZLIKE IZMEĐU BEOGRADA I NOVOG SADA? Evo kako je poznati američki magazin uporedio dva srpska grada ALO/Aleksandar Nalbantjan
 

Ukoliko ne znate o čemu se radi, u pitanju je Кulturna stanica “Svilara“ čiju je zaštitu inicirala lokalna zajednica, a kasnije je uvrštena u panevropsku inicijativnu zaštite industrijskog nasleđa.

Кulturna stanica “Svilara“ danas je samoodrživ centar kreativnosti u Novom Sadu, tačnije, mesto na kome se organizuju mnoge zanimljive i korisne radionice, izložbe i kulturne postavke, ali i poetske i koncertne večeri kao i razni ostali kulturni sadržaji.

Beograd je, za razliku od Novog Sada, predstavljen kao mesto na koje morate otići ukoliko želite da isprobate izvrsne kulinarske specijalitete i lumpujete do zore.

Opisuju ga kao grad u kojem je “noćni život“ na izuzetno visokom nivou, te ga Condé Nast Traveler poredi sa Berlinom devedesetih godina, međutim, američki list tvrdi da će ovo biti njegova nadograđena verzija kada se na Beogradu na vodi otvori hotel St. Regis smešten u okviru najvišeg nebodera na Balkanu.


U članku poznatog magazina pomenuto je da u Beogradu možete posetiti brojne “fensi“ restorane poput “Salona 1905“ ili “Langusta“ koji vodi nagrađivani kuvar Gilijum Iskandar.
reka lim

Bagerima, kamionima i čamcima se čisti smeće iz Lima: Ogromne količine otpada opet stigle u Srbiju iz Crne Gore, ekološka bomba samo što ne eksplodira

Aktuelno

11:00

16 april, 2024

Na reci Lim kod Nove Varoši, u prethodnom periodu veliki vodostaj reke doneo je ogromne količine smeća, koje je postavljena lančanica zaustavila u mestu Bistrica. Članovi Udruženja građana "Jastreb", tokom jučerašnjeg čitavog dana, sa teškom mehanizacijom uspeli su da uklone preko 50 kubika nagomilanog smeća.

Komentari(0)

Loading