GRAĐANI OD DANAS MOGU DA DOBIJU NOVAC ZA NEISKORIŠČENE VAUČERE: Agencije putnicima moraju da vrate novac najkasnije do 1. februara!

Lepote Srbije

18:00

Aktuelno 0

Građani koji nisu iskoristili svoje zamenske vaučere, dobijene na ime turističkih putovanja na koja zbog pandemije koronavirusa nikada nisu otišli, od danas mogu da dobijaju svoj novac nazad.

GRAĐANI OD DANAS MOGU DA DOBIJU NOVAC ZA NEISKORIŠČENE VAUČERE: Agencije putnicima moraju da vrate novac najkasnije do 1. februara!
Shutterstock

Kako je ranije saopšteno, ukupno 6,5 miliona evra građanima treba da bude vraćeno najkasnije do 1. februara, što je i predviđeno uredbom.

- Putnici koji nisu iskoristili zamenske vaučere trebalo bi da se jave svojim agencijama i ostave podatke o svom računu u banci, pošto će se novac tako i uplaćivati, sa računa na račun - rekao je nedavno za medije direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (JUTA) Aleksandar Seničić.

Vlasnici vaučera u slučaju da agencija ne može da vrati novac treba da se, kako su rekli u JUTI, obrate osiguravajućoj kući koja je osigurala putovanje.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Potsetimo, zbog pandemije koronavirusa i masovnih otkazivanja turističkih putovanja, koja su delimično ili u celosti uplaćena zaključno sa 15. martom 2020. godine, Vlada Srbije je donela uredbu o ponudi zamenskog putovanja prema kojoj je, nakon izmena, rok za korišćenje zamenskih vaučera određen do 31. decembra 2022. godine.

Iz JUTE su ranije saopštili da je vrednost aražmana obuhvaćenih zamenskim vaučerima bila 70 miliona evra, što znači da je 90 odsto iskorišćeno. Ostalo je još oko 10 odsto nerealizovanih.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

brana

Prva zelena brana u Srbiji, visoka 68 metara: Istorijski dan za Zapadnu Srbiju, reka Rzav potekla kroz tunelske cevi

Aktuelno

12:00

29 mart, 2024

Prelomni trenutak u izgradnji brane „Arilje - profil Svračkovo”, koja će biti rezervoar čiste, pijaće vode za oko pola miliona žitelja zapadne Srbije dogodio se juče kada je Rzav potekao kroz tunelske cevi, što je omogućilo početak gradnje predbrane i zemljane brane koja će formirati jezero pijaće vode, ukupne zapremine 28 miliona kubnih metara.

Besplatan vrtić Dragačevo

VIŠE NOVCA U NOVČANIKU Besplatan vrtić i udžbenici za svako treće dete!

Aktuelno

18:00

28 mart, 2024

Lučani - Dragačevski kraj poznat je po tome da redovno sprovodi populacine mere kako bi se povećao prirodni priraštaj. Sada je potpisan ugovor sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju o sufinansiranju mera populacione politike i podrške u oblasti porodice i dece jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2024. godini.

Komentari(0)

Loading