ISELIO SE IZ STANA, OSTAVIO IM SVE STVARI I OTIŠAO 20 KILOMETARA OD BEOGRADA: Beograđanin otkrio za koliko novca je iznajmio strancima stan i da li plaća porez na to

Lepote Srbije

21:00

Aktuelno 2

Glavna tema na društvenim mrežama, pa i na samim portalima, već mesecima je način na koji državljani Srbije ostvaruju velike prihode od izdavanja stanova Rusima i Ukrajincima. Upravo zbog toga, objava momka iz Srbije da je izdao stan Rusima, izazvala je veliki broj reakcija.

ISELIO SE IZ STANA, OSTAVIO IM SVE STVARI I OTIŠAO 20 KILOMETARA OD BEOGRADA: Beograđanin otkrio za koliko novca je iznajmio strancima stan i da li plaća porez na to
Shutterstock

Na forumu "Redit" neimenovani muškarac iz Beograda naveo je kako je izdao stan Rusima, a zatim je dodao kako je spreman da odgovori na sva pitanja koja ostali članovi foruma imaju.

Aktuelna tema, postala je još aktuelnija sa ispovestima nekolicine ljudi iz Srbije, koji su postali žrtve astronomskih kirija stanodavaca, te su preko noći ostajali bez stanova samo zato što nisu imali novca da izjednače visinu kirije sa Rusima i Ukrajincima.

Upravo zato, objava ovog mladića, zavredila je veliku pažnju korisnika "Redita".

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

"Izdao sam stan Rusima, nije šala. Pitajte šta vas zanima.", napisao je on kratko.

Prvih nekoliko pitanja bazirala su se na koji vremenski period, ali i da li im je uzeo depozit.

"Samo depozit su ostavili i to u visini jedne kirije. 600 evra mesečno", glasio je odgovor.

zgrada Shutterstock
 

Ono što je korisnike ovog foruma takođe interesovalo, jeste da li su stanari prijavljeni, te da li on kao stanodavac plaća porez na rentiranje stana.

"Teret poreza je na stanarima , a oni ne zele da plate porez, sve je prijavljeno po propisu", kratko je rekao.

Mladić koji mu je postavio pitanje, još jednom se uključio u konverzaciju sa željom da mu razreši još neke nedoumice.

"Siguran? Zar ne bi trebao da platis porez na zaradu? Jel si imao problem da prijaviš strance na adresi i šta je od papirologije bilo potrebno?", glasiolo je njegovo pitanje.

Stanodavac je tada objasnio da je u slučaju plaćanja poreza, visina kirije veća.

"Prijavio sam ih sve regularno. pa siguran sam da ne bih izdao za 600 evra u koliko bih morao da dam 20% onda bih izdavao za 720.", objasnio je.

Sledeće pitanje je bilo vezano za same stanare - čime se bave, koliko ostaju, kao i kako mu se čine kao osobe.

"Bave se programiranjem. Ugovor je na godinu dana, pa videćemo, 600 evra kirija nisu dali ništa unapred sem depozita. Izgledaju fino i pristojno", napisao je on u kratkim crtama.

ISELIO SE IZ STANA, OSTAVIO IM SVE STVARI I OTIŠAO 20 KILOMETARA OD BEOGRADA: Beograđanin otkrio za koliko novca je iznajmio strancima stan i da li plaća porez na to Shutterstock
 

Lokacija, kvadratura, te i gde on živi nakon što je iznajmio stan Rusima, bila je tema sledećeg pitanja.

"Novi Beograd, dobra lokacija, 50 kvadrata. Ja sam se iselio iz stana i sve im ostavio. Internet, nameštaj, mislim da ništa svoje nisu doneli sem sto su kupili krevet novi. Ja sam se iselio iz stana da bih izdao, prešao sam u kuću na 20 kilometara od Beograda", otrkio je.

U ostalim komentarima, mladić je uglavnom trpeo uvrede, ali bilo je i onih koji su poput njega takođe iznajmili stan Rusima, te si pisali svoja iskustva sa njima.

"Imam i ja Ruse podstanare. stan 50 kvadrata u Novom Sadu 350 evra, na odličnoj lokaciji. Bukvalno smo imali 10 kandidata (sto parova, sto porodica) koji traže stan, i odlučili smo se za one koji su nam ostavili najbolji utisak. Momak inženjer zvuka, devojka isto neki drmr, nisam skontao šta konkretno radi, ali jako fini", glasio je odgovor jednog od stanodavaca koji su Rusima izmajmili stan.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

srpsko srce johanovo

Nemac dobio srce Srbina sa Kosova i krenuo da pronađe njegovu porodicu i pomogne deci: Potresna istinita priča iz krvave 1999. godine biće prikazana na filmu, angažovana i dva Oskarovca

Aktuelno

10:00

18 april, 2024

Dramatična istinita i ratna priča sa Kosova i Metohije sada će biti prikazana i na filmksom platnu, i to po događajima opisanim u knjizi Vesellina Dželetovića „Srpsko srce Johanovo”. Ratnih godina Srbin je kidnapovan, a potom bio žrtva trgovine organima jer je usmrćen a njegovo srce prodato je u Nemačku. Nakon operacije, Nemac koji je dobio srpsko srce počeo da sanja neke čudne snove, neke nepoznate predele i ljude i želeo je da sazna ko je taj čovek zahvaljujući kome je živ i čije srce nosi. Dobio je informaciju da se radi o Srbinu sa Kosova i Metohije i on se uputio tamo kako bi pomogao porodici nastradalog čoveka, a čije srce je kucalo u njegovim grudima.

Komentari(2)

Loading
boki

19.11.2022 04:50

Kada imamo lose zakone i nesposibne ispekcihe drzava gybi milone evra dnevno zbog utaje poreza i nezakonitig bigacenja.Mnogi drzavni sluzbenici pomazu bogatim da se obogati vise i uzimaju procenat

Jovana

20.11.2022 08:51

Evo i ja imam pitanje za one koji su Rusima i Ukrajincima iznajmili stanove: je li ostalo na tome da je u stanu samo porodica kojoj ste iznajmili, ili se u stan ilegalno uselio jos neko? Pricalo se da tako rade.