KADA BOLEST ODNESE TALENAT Marko Marković bio je prepoznatljiv i po, za to vreme, nekonvencionalnom oblačenju (FOTO/VIDEO)

Lepote Srbije

14:00

Aktuelno 0

Od 1971. do 1994. godine bio je autor i voditelj kultne sportske TV emisije „Indirekt”, koja se nije bavila isključivo aktuelnim događajima već zanimljivim sportskim temama obrađenim na poseban način.

KADA BOLEST ODNESE TALENAT Marko Marković bio je prepoznatljiv i po, za to vreme, nekonvencionalnom oblačenju (FOTO/VIDEO)
vikipedija/Marko Marković

Marko Marković (Leskovac, 26. jul 1935 — Beograd, 23. decembar 2011) bio je srpski sportski novinar.

KADA BOLEST ODNESE TALENAT Marko Marković bio je prepoznatljiv i po, za to vreme, nekonvencionalnom oblačenju (FOTO/VIDEO) vikipedija/Marko Marković
 

Marko Marković rođen je u Leskovcu 1935. godine, a novinarstvom počeo da se bavi 1957. godine.

Najveći deo karijere proveo je u Radio-televiziji Beograd (1961—1995). Tokom radnog veka prenosio je veliki broj fudbalskih utakmica i izveštavao sa 40 šampionata Evrope i sveta i Olimpijskih igara. Učestvovao je u pokretanju emisija Sportski pregled, Sportska subota, a bio je autor više radio i TV emisija o sportu, velikog broja intervjua i šest monografija.

KADA BOLEST ODNESE TALENAT Marko Marković bio je prepoznatljiv i po, za to vreme, nekonvencionalnom oblačenju (FOTO/VIDEO) vikipedija/Marko Marković i Dunja Lango
 

Od 1971. do 1994. godine bio je autor i voditelj kultne sportske TV emisije „Indirekt”, koja se nije bavila isključivo aktuelnim događajima već zanimljivim sportskim temama obrađenim na poseban način. Pripremali su je najpoznatiji sportski novinari, učestvovali istaknuti stručnjaci, asovi, akteri velikih sportskih događaja.

KADA BOLEST ODNESE TALENAT Marko Marković bio je prepoznatljiv i po, za to vreme, nekonvencionalnom oblačenju (FOTO/VIDEO) vikipedija/Marković, decembra 1977. godine
 

Bio je prepoznatljiv i po, za to vreme, nekonvencionalnom oblačenju, kada je na snimanjima umesto sakoa i kravate nosio džempere. Marković je bio i odgovorni urednik Sportskog programa TV Beograd, odgovorni urednik Sportskog programa RTS-a, kao i predsednik Udruženja sportskih novinara SRJ.

Od 1995. godine radio je na Televiziji Pink, gde je bio urednik sportske redakcije, ali se u poslednje vreme retko pojavljivao na poslu zbog bolesti.

KADA BOLEST ODNESE TALENAT Marko Marković bio je prepoznatljiv i po, za to vreme, nekonvencionalnom oblačenju (FOTO/VIDEO) vikipedija/Grobno mesto u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu
 

Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Izvor: vikipedija

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO: 

Komentari(0)

Loading