VIŠESTRUKI AGENT IZ DRUGOG SVETSKOG RATA Snima se film "Vera", o najpoznatijoj srpskoj i jugoslovenskoj špijunki (VIDEO)

Lepote Srbije

15:00

Aktuelno 0

Radio-televizija Srbije i Filmski centar Srbije otpočeli su snimanje film Vera, špijunskog trilera o Veri Pešić, najpoznatijoj srpskoj i jugoslovenskoj špijunki iz Drugog svetskog rata.

VIŠESTRUKI AGENT IZ DRUGOG SVETSKOG RATA Snima se film "Vera", o najpoznatijoj srpskoj i jugoslovenskoj špijunki (VIDEO)
Printscreen

Prvi kadrovi filma čija se premijera očekuje u oktobru, pali su u crno-belom salonu Belog dvora u Beogradu, koji je za potrebe filma adaptiran u vilu britnaskog vojnog atašea Maplbeka. Nakon bioskopske premijere, gledaoci RTS-a će naredne godine moći da pogledaju i seriju koja prati film.

Naslovnu ulogu tumači glumica Jovana Stojiljković, a zasad je poznato još da će Nebojša Dugalić igrati jugoslovenskog vazduhoplovnog generala Borivoja Boru Mirkovića, dok će se Nikola Kojo pojaviti u liku Tanasija Tase Dinića. Scenario i režiju potpisuje Nedeljko Kovačić.

Na sajtu IMDb, navedeno je i da će Tihomir Stanić igrati Kostu Pećanca, a Džek Dimić jugoslovenskog vazduhoplovnog kapetana Đorđa Roša.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ono što je poznato o Veri Pešić, jeste da je rođena 1919. godine u Sijarinskoj Banji. U Beogradu je prošla obaveštajnu obuku Jugoslovenske kraljevske vojske i brzo je savladala, prema nekim izvorima, čak 6 jezika. Za vreme okupacije u Drugom svetskom ratu, upala je u obaveštajnu mrežu Gestapoa i Specijalne policije, sastajala se sa istaknutim partizanskim i četničkim komandantima. Streljana je u maju 1944. godine.

Izvor: redportal

Komentari(0)

Loading